*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Πως το "παίζει" το "δίδυμο" Γκοδοσίδης-Δημαρχόπουλος με τα ..."τραπεζοκαθίσματα";

24 Μαΐου
Για ποιον άφησαν κενή την καρέκλα ανάμεσά τους χθες στην ποιότητα Ζωής οι νέο-κολλητοί Φανουράκης και Ανταμπούφης; Για τον Κολλάρο; Για τον σύντροφο Γ. Χατζηθεοδώρου ; Για τον Γ. Σιδηρόπουλο;
……….
Επειδή προβλέπεται ως νέο πεδίο δημιουργικής αντιπαράθεσης στην πόλη μας η τοποθέτηση ή μη ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή (πιθανόν να ακολουθήσει και αίτημα για ανδριάντα του Ανδρέα Παπανδρέου), μήπως θα έπρεπε αυτή η πόλη και οι φορείς της να τιμήσουν έναν άνθρωπο, που συνέδεσε όσο λίγοι το όνομά του και το έργο του με την Ξάνθη και στον οποίο οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η διάσωση της παλιάς πόλης με όλες τις πολλαπλές θετικές συνέπειες (πολιτιστικές, οικονομικές κλπ) που αυτό συνεπάγεται. Το Νομάρχη Κωνσταντίνο Θανόπουλο.
(Ο δικηγόρος Κώστας Γούναρης στο fb)
-Κι εγώ που νόμιζα ότι θα πρότεινε προτομή του Βελουχιώτη…
………
Ο κύκλος των αποτυχημένων Eurogroup συνεχίζεται. 2 μνημόνια σε 2 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, παρά τα όσα έλεγαν. Απομακρύνεται η υπερπολύτιμη ποσοτική χαλάρωση, σε κίνδυνο ακόμα και η πληρωμή της δόσης του Ιουλίου αφού δεν έκλεισε η αξιολόγηση. Η αποτυχία έχει υπαιτίους.
(Ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πατεράκης στο FB)
-Άλλος ένας υποψήφιος… πολιτευτής της Ν.Δ ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα…

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Ερκάν Κίρατζι θεωρεί ότι έχει την «κάλυψη» του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου αλλά και του Διευθυντή του Δήμου Ξάνθης Γιώργου Γκοδοσίδη και «προστατεύει» τις παρανομίες των επιχειρηματιών σε βάρος των πολιτών και των πεζών;
……
*Μου λέει αυτόπτης μάρτυς στη γιορτή του Κώστα Ζαγναφέρη με νόημα…
-Να δεις εσύ… «αγάπες» μεταξύ Ταρενίδη και Μανώλη Τσέπελη!
-Και η απάντησή μου. «Που να έρθει και το 2018 να δεις τι… ανατροπές και… κολοτούμπες θα δούμε»;
……
*Ποιος το περίμενε να αγαπηθούν τόσο πολύ Θανάσης Ξυνίδης-Φανουράκης με τον Ανταμπούφη, εκεί που τον κατηγορούσαν ότι τους… έκλεψε τους υπολογιστές από τα γραφεία τους; Ώστε να «πουλήσουν» ακόμη και τους… Δημήτρη Μπένη-Στέλιο Γουναρίδη!
……
*Το πιο ωραίο από όλα; Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Ανταμπούφης ζήτησε την προστασία της Προέδρου Αλεξίας Γκιρτζίκη, με το αιτιολογικό ότι του κάνει… Bullying ο Στέλιος Γουναρίδης!
-Αλήθεια, ο «αρχηγός» της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ πότε θα τοποθετηθεί για όλα αυτά; Μετά το… 6μηνο;
Αριστερή πολιτική και Περιφερειακή ανάπτυξη!
Με σπουδαία ανάρτησή του στο fb σχολιάζει ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Αργύρης Πλέσσιας τα περί...Περιφερειακής Ανάπτυξης, ως εξής: 
Στις 18 Απριλίου είχα κάνει μια ανάρτηση αναφορικά με την ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα, επιχειρήσεων της Αν.Μακεδονίας Θράκης, όπου διατύπωνα την άποψη ότι δεν υπάρχει σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Χθες σε εκδήλωση στην Ξάνθη μίλησε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ για το νέο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ 2. Χωρίς κανένα ενδοιασμό μας ανακοίνωσε ότι με το νέο πρόγραμμα, η χώρα αντιμετωπίζεται σαν μία Περιφέρεια με αποτέλεσμα όλες οι προτάσεις της περιοχής μας να είναι ανταγωνιστικές της Αττικής, της Κρήτης, της Θεσσαλονίκης. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (το ίδιο ισχύει και για την ΗΠΕΙΡΟ). Αυτό στην κυβέρνηση το ονομάζουν αριστερή πολιτική? το ονομάζουν περιφερειακή ανάπτυξη?
Να το ονομάσω ασχετοσύνη? γιατί δεν τολμάω να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο.
Τουλάχιστον οι βουλευτές των προβληματικών περιοχών, θα ήθελαν μια ενημέρωση για να βοηθήσουν τον τόπο τους?"
Τι επακριβώς θέλει να μας πει το «δίδυμο»
Δημαρχόπουλος-Γκοδοσίδης;
Έχω την εντύπωση ότι ο διευθυντής του Δήμου Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, είτε δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο του, είτε πιστεύει ότι είναι ακόμη….αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης. Δηλαδή ο Νόμος…Και μπορούν με τον Δήμαρχό του, να κάνουν ότι θέλουν στη πόλη της ψυχής μας…
Επειδή λοιπόν θέλω να ‘μαι πιο ξεκάθαρος, αλλά κι επειδή εμένα δεν με λένε Φανουράκη, θα ήθελα απλά να ρωτήσω τα παρακάτω:
1.Ο Δήμαρχος Ξάνθης με την δημαρχίνα νομιμοποιώντας μια καραμπινάτη παρανομία με την παρουσία τους, τι επακριβώς θέλουν να μου…πούνε; Ότι τυγχάνουν «προστάτες» και…μαγαζιών;
2.Κύριε Γκοδοσίδη μπορείτε να μας πείτε καθαρά και σταράτα ως πρώην αστυνομικός διευθυντής, οφείλει ή δεν οφείλει η αστυνομία Ξάνθης να τηρεί την νομιμότητα με τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ τραπεζοκαθίσματα;
3.Τι επακριβώς μήνυμα θέλεις να δώσεις κύριε Δημαρχόπουλε; Ότι οι «εκλεκτοί» σου μπορούν να παρανομούν και να μη φοβούνται τίποτα, διότι έχουν μαζί τους τον… Δήμαρχο της πόλης;
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  Έλληνες: Να ανακληθεί η απόφαση του Δήμου Μύκης για τις προσλήψεις! Πελατειακή και ρατσιστική!
Την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Μύκης ο οποίος προχωρά σε προσλήψεις με απαραίτητο προσόν τη γνώση τουρκικής γλώσσας που θα πιστοποιείται από πανεπιστήμιο της Άγκυρας, ζητούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 «Πολίτες Α ή Β κατηγορίας δεν υπάρχουν, ούτε θα επιτρέψουμε να υπάρχουν και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις ουδέποτε θα περάσουν» τονίζουν από κοινού ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Παναγιώτης Σγουρίδης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ούτση Κούτρα Χρύσα.
 «Η εργασία αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και όχι «φωτογραφικών προκηρύξεων».
Το προσοντολόγιο είναι συγκεκριμένο στο ελληνικό δημόσιο γι’ αυτό δεν μπορούμε να δεχτούμε, ως απαραίτητο προσόν διορισμού την τουρκική γλώσσα, όπως δεν μπορούμε μάλιστα να κάνουμε αβάντα και σε τουρκικό κρατικό φορέα, επειδή το επιθυμεί ο Δήμος Μύκης γιατί παραπέμπει σε «πελατειακές» προσλήψεις παράνομες και καταχρηστικές. Ζητούμε άμεσα την ορθή επανάληψη της προκήρυξης από τους αρμόδιους φορείς».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »