*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Μαΐου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: Ακυρώθηκε διαγωνισμός της ΔΕΥΑΞ ως… Φωτογραφικός! Συγχαρητήρια σε όλους, στο Δήμο Πρότυπο!

10 Μαΐου
Με ανάρτησή του στο fb ο Μανώλης Φανουράκης, στέλεχος της Μείζονος αντιπολίτευσης και της Κοινωνίας Δημοτών, αναφέρει τα παρακάτω:
Με δελτίο τύπου στις 22/12/16 ο Δήμος Ξάνθης μας γνωστοποιεί ότι, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020» το έργο, «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΚΤΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ», με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4871/16-12-2016 απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 1.548.308,70€.
https://www.cityofxanthi.gr/…/12727-δευαξ-ένταξη-έργου-στο-…
Όταν έγινε η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού, υπηρεσιακοί υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ διαφώνησαν ξεκάθαρα με κάποιους όρους γιατί τους θεώρησαν φωτογραφικούς και τόνισαν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακύρωσης του διαγωνισμού.
Πληροφοριακά σας αναφέρω έναν όρο που έλεγε ότι ο ανάδοχος απαιτείται να έχει εκτελέσει επιτυχώς τουλάχιστον ένα (1) έργο κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ, την τελευταία 5ετία, συμβατικής αξίας τουλάχιστον 600.000,00 € πλέον ΦΠΑ.
(Τα συμπεράσματα για όσους γνωρίζουν, δικά σας)
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ και ο πρόεδρος της δεν άκουσαν κανέναν όμως και προχώρησαν κανονικά στον διαγωνισμό.
Βλέποντας τους όρους του διαγωνισμού εργολάβοι από την πόλη μας κατέθεσαν ένσταση στην Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. (Ενιαία ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων) http://www.eaadhsy.gr
Το αποτέλεσμα μετά από σύμφωνη γνώμη και της Διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας ΑΜΘ,ο διαγωνισμός είναι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌΣ και ΑΚΥΡΏΝΕΤΑΙ.
Συγχαρητήρια σε όλους εκεί στο Δήμο Πρότυπο.
Αισίως φτάσατε στον ΤΡΊΤΟ χρόνο χωρίς ΈΝΑ έργο.
Το απόλυτο ΤΊΠΟΤΑ.
Και μία ερώτηση,
Τις δημοσιεύσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού ποιός θα τις πληρώσει τώρα;
Ξέχασα συγχωρέστε με, έχουμε ταμείο 11.500.000€ εκεί στο Δήμο Πρότυπο.
Με αγωνία περιμένω το νέο δελτίο τύπου σας...
Μανώλης Φανουράκης

Δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »