10 Μαΐου

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση με σημαίες της...«Ανεξάρτητης Θράκης» και της Τουρκίας στη Προύσα! Την παραίτησή του ζήτησε ο Σγουρίδης

10 Μαΐου
-Τι αποκάλυψε το documentonews.gr του Κώστα Βαξεβάνη, τι δείχνουν οι φωτογραφίες από την Προύσα Τουρκίας, τι απαντάει ο Ιλχάν για τις αιχμές του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη
-ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ: Υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ δεν δέχομαι.
Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης / ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση του Συλλόγου «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που έχει αλυτρωτικές βλέψεις για την περιοχή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Μαΐου στην Προύσα της Τουρκίας, όπως έγινε γνωστό από το documentonews.gr/ του Κώστα Βαξεβάνη που επικαλείται δημοσίευμα από  την ιστοσελίδα "Φωνή της Ροδόπης"
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα (σ.σ. Η είδηση ουσιαστικά αποκαλύφθηκε από τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ…), σε μια αίθουσα στολισμένη με τις σημαίες της ανεξάρτητης «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης»(με χρώματα λευκό-πράσινο) δίπλα σε αυτές της Τουρκίας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή εκδήλωση.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος με σχετική ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ εξηγήσεις γι’ αυτή την «ιταμή συμπεριφορά», χαρακτηρίζοντάς την «προκλητική και θρασύτατη»
Ο ίδιος ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ στην απάντησή του προσπαθεί να υποβαθμίσει την παρουσία του, σημειώνοντας πως επρόκειτο για ιδιωτική επίσκεψη σε «θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων» που διοργανώνεται κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες.
Κάνει λόγο για «τυπικό χαιρετισμό» ενώ αναφέρει πως γνωρίζει καλά να κρατά τη θέση του και να τιμά τον ρόλο του «ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης»
Συμπληρώνει πως δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού και προσθέτει, απαντώντας στους ΑΝΕΛ:
«Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Ιλχάν Αχμέτ είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης στο παρελθόν, κατά την περίοδο 2004-2007, με τη ΝΔ, ενώ εξελέγη και πάλι στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με το Ποτάμι, μετά από ένα ατυχές πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ. Η πορεία προς τα... αριστερά συνεχίζεται για τον κ. Αχμέτ καθώς βρίσκεται πλέον στα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης-ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθούν φωτογραφίες όπως δημοσιεύτηκαν στα “Tourkika nea.gr”.


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ
Η απάντηση του Ιλχάν Αχμέτ:
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση με την οποία καταφέρθηκε εναντίον του στελέχους των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη.
Στην ανακοίνωση αναφέρει:
Παραβρέθηκα πριν λίγες μέρες στη Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κάτγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδω και πολλές δεκαετίες διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.
Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δυο μεγάλων αυτών Δήμων που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.
Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει άλλωστε σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτεηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.
Είναι προφανές δε, πως το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορταζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφικό Star.gr, δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.
Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ δεν δέχομαι. Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »