*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαΐου

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και η Παναγία Σουμελά

07 Μαΐου
Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και η Παναγία Σουμελά
Η Παναγία Σουμελά πήγαινε το ματς σε ισοπαλία, προκειμένου να μην αδικήσει κανέναν από τους δύο πόντιους μεγαλομετόχους, μέχρι που έκανε το θαύμα του ένας επόπτης, κατακυρώνοντας ως γκολ το οφσάιντ…
Κανονικά έπρεπε ο ένας από τους δύο να κατεβεί στο γήπεδο με άλλη Παναγία την Κανάλα ή την Τρυπητή και όχι να ανατρέχουμε τώρα σε μεταφυσικές ερμηνείες.
Ευτυχώς που δεν έχασε ο ΠΑΟΚ, γιατί υπήρχε κίνδυνος να πληρώσει πάλι τη νύφη ο Μητσοτάκης, ο οποίος δικαίως τα άκουσε τις προάλλες από τον Ιβάν. Μόνο που ο Ιβάν δεν διαθέτει κατάλληλο επικοινωνιακό επιτελείο για να τον καθοδηγεί σωστά και να τον καθιστά περισσότερο συμπαθή.
Μετά το πολυσυζητημένο οφσάιντ είναι ευκαιρία να του υπενθυμίσουμε μερικά φάουλ…

Φάουλ νούμερο ένα: Αφού αποκάλυψε ότι τον πίεζε ο Σαμαράς, για εθνικούς λόγους να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να μην περάσει σε χέρια τούρκου επιχειρηματία - για την οποία όπως δήλωσε δεν είχε κανένα ενδιαφέρον- ξέχασε να βγάλει μία ξεκάθαρη ανακοίνωση και να θυμίσει στον κόσμο, ότι το πρόστιμο των 35 εκατομμυρίων είχε πέσει για λαθρεμπόριο τσιγάρων, όταν η εταιρεία ανήκε στο δημόσιο και όχι στον ίδιο. Αντί λοιπόν να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι λαθρέμποροι τσιγάρων του δημοσίου, τα νεοδημοκρατικά σαΐνια ανέπτυξαν ένα εξωφρενικό επιχείρημα: Το πρόστιμο του δημοσίου, που είχε επιβάλει ουσιαστικά το ίδιο στον εαυτό του, να το πληρώσει ο επιχειρηματίας που εξαναγκαζόταν να αγοράσει την υπό κατάρρευση επιχείρηση. Μιλάμε για ρεσιτάλ φιλελεύθερου παραλογισμού σε ότι αφορά την ανάπτυξη της χώρας, με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται προφανώς να κυβερνήσει εάν και εφ’ όσον ο λαός το αποφασίσει.

Φάουλ νούμερο δύο: Οι άνθρωποι του Ιβάν λησμόνησαν να του υπενθυμίσουν μετά τον τελικό, ότι το γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ ήταν κραυγαλέο οφσάιντ και πως όφειλε, για να διατηρήσει την αξιοπιστία του μετά τον αγώνα να το αναγνωρίσει, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έφταιγε η ομάδα του γι αυτό αλλά η «πουστιά» του επόπτη. Βάζω παρένθεση γιατί ζήτησε συγνώμη ο χριστιανός. Κάποιες φορές τα λάθη εκτός από γαϊδουρινά μπορεί να είναι και ανθρώπινα. 

Φάουλ νούμερο τρία: Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και ο βασιλιάς δεν υποκύπτει σε ολιγάρχες, μεγιστάνες και Καίσαρες. Στα γήπεδα πηγαίνουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Οι προνομιούχοι για να το απολαύσουν και οι αγανακτισμένοι για να εκτονωθούν. Μοναδική εξαίρεση ο αλήστου μνήμης Πρετεντέρης, ο οποίος ως προνομιούχος όφειλε να απολαμβάνει και όχι να εκτονώνεται πετώντας μπουκάλια στους διαιτητές.
Στον τελικό ο Ιβάν ο τρομερός όφειλε να δώσει ένα μάθημα, προκειμένου η αλητεία να παραδειγματιστεί. Πάνω στη χαρά του έχασε μία καλή ευκαιρία. Μία ευκαιρία όμως που πρέπει η κυβέρνηση να την αρπάξει και να ψηφίσει επιτέλους έναν νόμο σταθμό. Οι αλήτες που συλλαμβάνονται σε τέτοια επεισόδια, να παραμένουν εσώκλειστοι σε ιδρύματα για έναν ολόκληρο χρόνο. Την επόμενη ημέρα δεν πρόκειται να εμφανιστεί ούτε ένα από αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα στα γήπεδα. Μία κι έξω αρκεί να εφαρμόζεται ο νόμος. Κάπως έτσι θα είχε γλυτώσει και το ΜΕΓΚΑ από τον Πρετεντέρη αλλά δεν υπήρχε τέτοιος νόμος δυστυχώς…

Τέλος φάουλ νούμερο τέσσερα: Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του δήλωσε ότι ο Τσίπρας του θυμίζει τον Πούτιν! Μπορεί να φανταστεί τι έχει να γίνει όταν ο Πούτιν θα αρχίσει να του θυμίζει τον Τσίπρα;
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »