*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Απριλίου

See Through Απαγόρευση αλιείας σε Νέστο, Κόσυνθο και Κομψάτο...

19 Απριλίου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Την απαγόρευση αλιείας κάθε είδους και με κάθε μέσο σε Νέστο, Κόσυνθο, Κομψάτο, στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου, κοινοποίησε η αντιπεριφέρεια Ξάνθης.
……
*Η απόφαση αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω αναφερόμενα επιφανειακά νερά.
……
*Eναντίον της προτεινόμενης πολιτικής μεταρρύθμισης στην Τουρκία τάχθηκε η πλειοψηφία των απόδημων Τούρκων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισε το 65%, ενώ «ναι» το 35% naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
(σ.σ. Δεν τον γλιτώνουν τον αφορισμό από τους Ιμάμηδες της Ξάνθης και της Ροδόπης οι ημέτεροι της Θράκης…).
……
*Επίσης με μεγάλη διαφορά επικράτησε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου το «Όχι» του «Ναι» για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, μετά την καταμέτρηση των ψήφων στην Τουρκία, ανακοινώθηκε ότι το αποτέλεσμα είναι 43,39% υπέρ του «Ναι», ενώ το 56,61% υπέρ του «Όχι».
……
*Η ψηφοφορία στα κατεχόμενα είχε πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Απριλίου και σε αυτή είχαν πάρει μέρος Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, κάτοχοι και τουρκικής υπηκοότητας.
……
*Και μια καθαρή δήλωση. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αρκεί για να γίνει ο Ερντογάν «Σουλτάνος», σχολίασες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Κατά τον ίδιο, μάλιστα, το δημοψήφισμα αναδεικνύει μία «βαθιά διχασμένη Τουρκία», κάνοντας παράλληλα, λόγο για «οριακή και αμφισβητούμενη νίκη του Ερντογάν»…!

ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: 
Ο Ερντογάν δέσμιος των Γκρίζων Λύκων!
Η φωτογραφία περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη “νέα Τουρκία” που προκύπτει από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ερντογάν και Μπαχτσελί μαζί! Ο Ερντογάν δέσμιος του φασίστα και των Γκρίζων Λύκων. Η φωτογραφία είναι από …τους πανηγυρισμούς υποστηρικτών του Ερντογάν και δείχνει ποιο είναι το αύριο της Τουρκίας.
Ο φασίστας Μπαχτσελί αποκτά ρόλο και λόγο σε αντάλλαγμα για τους ψήφους που πρόσφερε στον Ερντογάν. Τα τελευταία 24ωρα έκανε τον δύσκολο απαιτώντας προφανώς δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα. Τις οποίες ο Ερντογάν λογικά θα ικανοποίησε.
Η αυριανή μέρα δεν θα΄ναι δύσκολη μόνο για την Τουρκία. Θα ΄ναι για όλη την περιοχή και φυσικά για την Ελλάδα που θα πρέπει να ανησυχεί πλέον για το που το πάει ο γείτονας.
Militaire
Από Π. Καρβουνόπουλος
Τραγωδία στα Κομνηνά Σταυρούπολης την Κυριακή του Πάσχα. 
Βρέθηκε νεκρός 60χρονος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς.
Πραγματική τραγωδία στα Κομνηνά Σταυρούπολης την Κυριακή του Πάσχα καθώς το μεσημέρι της Κυριακή κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στο σπίτι του βρέθηκε νεκρός 60χρονος που έμενε μέσα.
Όλα συνέβησαν όταν γύρω στις 4.15 εξεράγη πυρκαγιά σε σπίτι στα Κομνηνά και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι Πυροσβέστες γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά ωστόσο μέσα στο σπίτι του βρήκαν το πτώμα του άτυχου άνδρα. 
Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του και προκλήθηκε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι η σύζυγος του θύματος.
Εργασίες στην Εγνατία οδό, στον κόμβο του Ιάσμου.
Εργασίες ασφαλτόστρωσης που θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στην Εγνατία από τον ανισόπεδο κόμβο Ιάσμου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μέστης.
Εργασίες ασφαλτόστρωσης που θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στην Εγνατία από τον ανισόπεδο κόμβο Ιάσμου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μέστης, ενώ στις 30 Απριλίου και για ένα χρόνο θα γίνονται "εργασίες άμεσης επέμβασης μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας, στα πλαίσια αποκατάστασης φθορών" στο τμήμα Χρυσούπολης-Ιάσμου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού. Επίσης, δεν θα εκτελούνται εργασίες κατά τις επίσημες αργίες και εορταστικές περιόδους που παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση οχημάτων.

Η Apple στη μάχη για τη θεραπεία του διαβήτη
Η πολυπράγμων Apple φαίνεται πως αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της και στη θεραπεία του διαβήτη, κάτι το οποίο, όπως αποκαλύπτουν στελέχη της, αποτελούσε επιθυμία του συνιδρυτή της Στιβ Τζομπς.
Η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη προσλάβει μια ομάδα μηχανικών βιοϊατρικής στο πλαίσιο μιας μυστικής πρωτοβουλίας με στόχο να αναπτύξει αισθητήρες που θα βοηθούν στη θεραπεία του διαβήτη, σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου CNBC, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει επίσημα το δημοσίευμα.
Βέβαια, αν όντως οι πληροφορίες έχουν βάση, η Apple έρχεται να προστεθεί σε έναν ολοένα διευρυνόμενο κατάλογο εταιρειών τεχνολογίας που έλκονται από το πεδίο της υγείας και των φαρμάκων, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις υπόσχονται λύσεις σε διάφορες χρόνιες παθήσεις.

Αύξηση φόρων και ανατιμήσεις στα καύσιμα ώθησαν τον πληθωρισμό
Στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου αποδίδει την ανάκαμψη του πληθωριστικού δείκτη η Eurobank, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
Ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή, στο α’ τρίμηνο του 2017, διαμορφώθηκε στο 1,4% έναντι -0,4% το δ΄ τρίμηνο του 2016.
Ωστόσο, ο «πυρήνας πληθωρισμού» - δηλαδή η μεταβολή του δείκτη χωρίς τις κατηγορίες της διατροφής, των ποτών, του καπνού και της ενέργειας - παρουσίασε οριακή αύξηση από -0,7% το δ’ τρίμηνο 2016 στο -0,5% το α’ τρίμηνο 2017.
Επομένως, σημειώνει η Eurobank, η βελτίωση του δείκτη οφείλεται σε έναν βαθμό, στην αύξηση του φορολογικού βάρους και την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.
Στην ανάλυση της τράπεζας εκτιμάται άλλωστε, ότι όσο διατηρείται το υπάρχον υψηλό παραγωγικό κενό της ελληνικής οικονομίας, ο πυρήνας πληθωρισμού θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
......
                                                        Η φωτογραφία της ημέρας 
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Χριστός Ανέστη στη κ. πλατεία της Ξάνθης και πρώτη 
δημόσια εμφάνιση της Δημαρχίνας Ξάνθης Άννης Δημαρχοπούλου!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »