*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Απριλίου

Οι σύμβουλοι του Προέδρου, Νέζης και Κονταδάκης διαλύουν (και) τη ΝΟΔΕ Έβρου! Τρεις τρανταχτές αποχωρήσεις!

03 Απριλίου
Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου έχουν δυστυχώς την ίδια κατάληξη με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προ ολίγων μηνών.
Εκβιαστικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις που οδηγούν σε περασμένες δεκαετίες επικράτησαν δυστυχώς και σε αυτή τη διαδικασία.
Το κομματικά στελέχη της ΝΔ στον Έβρο είναι έξω φρενών με τους συμβούλους του Προέδρου Νέζη και Κονταδάκη, καθώς και με τους τοπικούς "παράγοντες" της ομάδας Σταυράκογλου που ενεπλάκησαν.
Οι παραιτήσεις ακολουθούν η μία την άλλη. Μιχαηλίδης, Κεβρεκίδης, Τζιτζούδης και άλλα ηχηρά ονόματα από τον χώρο της αγοράς, με πλούσια βιογραφικά κι εμπειρία πολύτιμη εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο την ΝΔ στον Έβρο εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το εκλογικό φιάσκο.
Απορίας άξιο είναι πώς ο νέος πρόεδρος κος Παρασκευόπουλος δεν είχε κάρτα μέλους του κόμματος μέχρι την κατάθεση υποψηφιότητας και ύστερα εμφανίστηκε με κάρτα με προγενέστερη ημερομηνία!!!
Όμως επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια αποκαλύφθηκαν ποιες υπόγειες πηγές τον τροφοδότησαν με κάρτα και προγενέστερη ημερομηνία.
Άραγε ο Πρόεδρος του κόμματος καταλαβαίνει τη ζημιά που παθαίνει από τους συμβούλους του;
*Διαβάστε την ανακοίνωση αποχώρησης του 30χρονου Ιατρού Σπύρου Μιχαλοπούλου:
"'Αγαπητοί φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που στηρίξατε την υποψηφιότητά μου για την προεδρεία της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου, αντέχοντας σε πολλών ειδών πιέσεις τις τελευταίες ημέρες. 
Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, ώστε να μη νομιμοποιήσω την τραγελαφική αυτή εκλογική διαδικασία της παραπλάνησης και των διπλών υπογραφών.
Κατέθεσα δύο ενστάσεις, δεν έλαβα γραπτή απάντηση για καμία, δεν έλαβα καν τα έγγραφα που ζήτησα από τη Γραμματεία Οργανωτικού. 
Νιώθω βαθιά θλίψη για την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος της νέας κάρτας-μέλους, καθώς αποδεικνύεται ότι τα δικαιώματα των ενεργών μελών ισχύουν μόνο στη θεωρία.
Αποχωρώ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, διότι δεν είναι το κόμμα που αλλάζει με τον τρόπο και τον ρυθμό που θέλουμε να πιστεύουμε. 
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρημάζει τη χώρα κι εμείς δείχνουμε ανικανότητα να συνεργαστούμε ακόμα και για τα μικρότερα εσωτερικά μας θέματα.
Ευχαριστώ, τέλος, την Πρόεδρο της Ν.ΕΦ.Ε. Δικηγόρο κα Πυρνάρη, η οποία με κέρδισε με το ήθος και την εξυπηρετικότητά της.
Καλούς αγώνες σε όλους σας και να είστε καλά.
Με τιμή,
Σπυρίδων Μιχαλόπουλος"
.....
*Διαβάστε τη δήλωση παραίτησης του Γραμματέα της ΝΟΔΕ Έβρου Απόστολου Τζιτζούδη:
Φίλες και φίλοι,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την αποχώρησή μου από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ του νομού Έβρου καθώς και την παραίτηση μου, από την θέση του εκλεγμένου υπευθύνου Παιδείας του νομού. Όλο αυτό το διάστημα δούλεψα με μοναδικό σκοπό το τοπικό και εθνικό συμφέρον.
Οι δράσεις που έγιναν από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και σήμερα, αποδεικνύουν ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου και τα στελέχη της όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά σε όλους τους ανθρώπους του νομού ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών και κομματικών πεποιθήσεων. Προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε ανιδιοτελώς οι περισσότεροι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παρουσίαση και επίλυση των προβλημάτων σε κάθε επίπεδο.
Όλα τα παραπάνω όμως παραμερίστηκαν κατά τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών όταν μπήκαν στη μέση διαφόρων ειδών συμφέροντα με συνέπεια να διαταραχθεί η ενότητα της διοίκησης του νομού και να καταλήξουμε σε ένα «εκλογικό φιάσκο». Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω να εκπροσωπώ κάτι που απέχει πολύ από τη λογική του αδιαίρετου και του αδιάσπαστου. Πολλοί μέσα στη διοίκηση φαίνεται να εκπροσωπούν μόνο το φαίνεσθαι, το οποίο δε συνάδει με τη δική μου νοοτροπία.
Αντιλαμβάνομαι πλέον ότι η Ν.Δ. στο νομό αποπροσανατολίζεται από τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της. Σε αυτό βοηθούν δυστυχώς οι «αυλικοί» του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τη θέλησή του ιδίου για αλλαγή και συμφωνία αλήθειας, η οποία μετατρέπεται σε συμφωνία αναλήθειας από κάποια τοπικά και κεντρικά στελέχη. Άλλωστε «δεν είμαστε και εκκλησία» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μεγαλύτερα στελέχη της ΝΔ σε συνάντηση σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης αφού αρχικά είχαμε εκφράσει τα παράπονα μας και τις διαφωνίες μας στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος.
Θα ήθελα να δω τη ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου πραγματικά ανανεωμένη και απαλλαγμένη από παραμάγαζα και παράκεντρα παλαιοκομματικού τύπου. Την ώρα που η σημερινή ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, δεν μπορώ δυστυχώς να συνεχίσω σε μία διοίκηση – θέατρο παραλόγου, όπου κάποιοι κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον και όχι το κοινό.
Είμαι πεπεισμένος ότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου μόνο με ιδιοτελή κριτήρια θα παρέμενε, αφού φαίνεται ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν, συνεργάστηκαν και κυρίως πίστεψαν σε μένα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας για το καλό της πατρίδας μου και του νομού Έβρου, ανεξαρτήτως κομματικής ιδιότητας.
Με εκτίμηση,
Απόστολος Τζιτζούδης, MSc Μαθηματικός
.....
*Διαβάστε την ανακοίνωση παραίτησης του Θεματικού Εμπορίου και Βιοτεχνών ΝΟΔΕ Έβρου Παύλου Μιχαηλίδη:
Με αίσθημα ευθύνης και για λόγους συνέπειας στις αρχές μου και στα πιστεύω μου όσον αφορά την ανάμιξη στα κοινά υπέβαλα πριν λίγη ώρα την παραίτησή μου στα αρμόδια όργανα του κόμματος από την θέση του Θεματικού Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου και Αγοράς της ΝΟΔΕ Έβρου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση αναφέρονται αναλυτικά στην επιστολή που απέστειλα αρμοδίως.Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους της ΝΟΔΕ που συνεργάστηκαν μαζί μου μέχρι τούδε. Η ταπεινότητά μου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας και να αντιμάχεται την όποια καταστροφική κυβερνητική πολιτική και σαν άτομο και από όποια θεσμική θέση κατέχει.
Με τιμή
Παύλος Σ. Μιχαηλίδης
Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Βιοτεχνών-Βιομηχάνων κι Εξαγωγέων Ν. Έβρου
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητήριου Ν. Έβρου
Αντιπρόεδρος Δικτύου Συνδέσμων Βιομηχάνων κι Βιοτεχνών ακριτικών περιοχών
Ιδρυτικό Μέλος Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »