03 Απριλίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ! Όσοι κατηγορούν τον Καραμπίνη, είναι… ΕΝΑΝΤΙΑ στη Θράκη! Απόντες οι βουλευτές και οι περισσότεροι Φορείς!

03 Απριλίου
Με ελάχιστους Φορείς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του –ήταν πάντως εκεί οι Συνίκογλου και Κεραμάρης των ΑΝΕΛ- αλλά και χωρίς να αναφέρεται στο δελτίο τύπου ποιοι Φορείς τελικά ήταν παρόντες και υπέγραψαν, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρύτανης του ΔΠΘ για τα… σημαντικά προβλήματα (!) του Πανεπιστημίου.
Η σύσκεψη έλαμψε δια της… «γύμνιας» της καθώς ήταν παρόντες μόνο οι Μητροπολίτες της Θράκης, ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου, εκπρόσωπος του βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη και κανείς άλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και πρώην συμφοιτητής του Κώστας Ζαγναφέρης εκπροσωπώντας και τον… Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων.
Το ρεζουμέ της σύσκεψης, «αν μου ζητήσει η Σύγκλητος (σ.σ. Δηλαδή ο εαυτός του), να παραιτηθώ θα… παραιτηθώ!» είπε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του ΔΠΘ!
Και το κεντρικό μήνυμα του ψηφίσματος στο οποίο δεν υπάρχει ούτε μια υπογραφή και τα ονόματα των παρόντων;
-Όσοι κατηγορούν τον Καραμπίνη, είναι… ενάντια στη Θράκη!
Στην ουσία δηλαδή επρόκειτο περί μιας παρωδίας, όπου ο μόνος που πήγε να συμπαρασταθεί στον Καραμπίνη ήταν ο… πρώην συμφοιτητής του ο Ζαγναφέρης, οι Πανεπιστημιακοί, ο Κεραμάρης, ο Σινίκογλου κλπ!


ΙΔΟΥ ΚΑΙ TO ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα, 3 Απριλίου 2017, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι φορείς της Θράκης ενημερωθήκαμε για τις ποικίλες και σημαντικές δράσεις του Πανεπιστημίου, ιδίως κατά την τελευταία 3ετία. Οι δράσεις αυτές, πολλές από τις οποίες αναπτύχθηκαν μέσω αγαστής συνεργασίας Πανεπιστημίου και φορέων του τόπου μας, υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εθνική και αναπτυξιακή στρατηγική της περιφέρεια μας. Ως εκ τούτου, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο, ως τον σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού της περιοχής μας, όπως, άλλωστε, επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του Ιδρύματος.
Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε περί μιας, εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνης, προσπάθειας απαξίωσης και υπονόμευσης, ειδικά αυτών των δράσεων του Ιδρύματος. Η προσπάθεια αυτή έχει μέχρις στιγμής ως αποτέλεσμα να διακοπούν ή να μεταφερθούν αλλού σημαντικές για την περιοχή και την κοινωνία μας δράσεις, που είχαν αρχικά ανατεθεί στο Δ.Π.Θ. από την ελληνική Πολιτεία, όπως το Διδασκαλείο Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος και το ξενόγλωσσο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης και το σύνολο της Διοίκησης κατηγορούνται για ενέργειες του παρελθόντος που έχουν κριθεί αμετάκλητα από την Δικαιοσύνη.

Διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά υιοθετούνται αβασάνιστα θέσεις και απόψεις ορισμένων, οι οποίοι βάλλουν κατά του Πανεπιστημίου. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι το Δ.Π.Θ. είναι το Πανεπιστήμιο μας. Ως εκ τούτου κάθε ατεκμηρίωτη και αδικαιολόγητη ενέργεια εναντίον της Διοίκησης και των μελών του Πανεπιστημίου μας εκλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται ως ενέργεια ενάντια στην παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία μας. Εν τέλει, ενάντια στη Θράκη. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »