*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Απριλίου

Στο Συμβούλιο Εφετών το νέο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών

20 Απριλίου
Την ερχόμενη Τρίτη, 25 Απριλίου,  θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Εφετών το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφθασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο από τη γειτονική χώρα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Μετά το ηχηρό «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοσή τους, πριν τρεις μήνες, η Τουρκία επανήλθε με δεύτερο αίτημα έκδοσης το οποίο θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών. Στο νέο αυτό αίτημα, καταλογίζονται στους Τούρκους αξιωματικούς ακόμη δύο αδικήματα όπως πρόκληση ζημιάς στην περιουσία της Τουρκίας τα οποία εξεταστούν από τους δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Μέχρι στιγμής πάντως εκκρεμεί ο προσδιορισμός της συζήτησης για του υπόλοιπους πέντε Τούρκους στρατιωτικούς ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στο αίτημα που έχουν υποβάλει για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
Μάλιστα, δικηγόροι που ασχολούνται με θέματα ασύλου, σημειώνουν ότι έχει καθυστερήσει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Και οι 8 παραμένουν στην Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το θέμα του ασύλου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »