20 Απριλίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 150.000€ στον Δήμο Μύκης για τις ζημίες από την κακοκαιρία, 117.427 ευρώ στο Δήμο Ωραιοκάστρου

20 Απριλίου
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2.230.191,79 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δομές τους.
Αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των Δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών από την τελευταία κακοκαιρία, εγκρίθηκαν 610.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
Αναλυτικά τα ποσά:
Καλυμνίων Δωδεκανήσου 130.000
Μύκης Ξάνθης 150.000
Σκύδρας Πέλλας 120.000
Σύμης Δωδεκανήσου 80.000
Τήνου Κυκλάδων 60.000
Τρικκαίων Τρικάλων 70.000
Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Επίσης, εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ύψους 460.000 ευρώ στους Δήμους Θερμαϊκού, Νομού Θεσσαλονίκης (110.000 ευρώ), Μινώα Πεδιάδας, Νομού Ηρακλείου (100.000 ευρώ), Σικυωνίων, Νομού Κορινθίας (150.000 ευρώ) και Ύδρας, Νομού Αττικής (100.000 ευρώ), αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
Ενισχύσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων
Τέλος, εγκρίθηκαν οι παρακάτω επιχορηγήσεις ύψους 1.160.191,79 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και στις δομές τους, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των οργανισμών προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
Στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά:
-Πύλης Νομός Τρικάλων 870.113,00
-Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου 117.427,00
-Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Ν. Άρτας Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας 172.651,79
…..
Διωκόμενος για χρήση εφαρμογής σε κινητά ο 28χρονος Τούρκος που εισήλθε παράνομα στη Σύμη!
Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 28χρονο Τούρκο δικηγόρο, ο οποίος εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς στη χώρα μας, προκειμένου να ταξιδέψει ακολούθως στη Στοκχόλμη.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο παράνομης εισόδου στη χώρα με το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη αυτή από αίτια μη ταπεινά.
Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», ο 28χρονος αποβιβάστηκε από ομοεθνή του διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου.
Υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, διότι λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από τη χώρα.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.
Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 28χρονος δικηγόρος υποστήριξε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, διότι έκανε χρήση της εφαρμογής Bylock για smartphone τηλέφωνα, η οποία απαγορεύθηκε, καθώς κρίθηκε ότι μέσω αυτής αντάλλασσαν κρυπτογραφημένα μηνύματα οι «πραξικοπηματίες».
Η εφαρμογή ByLock (όμιλος Facebook) φέρεται να εξασφαλίζει μια «απόλυτη» κρυπτογράφηση των επικοινωνιών. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν κι άλλοι κολοσσοί του Ίντερνετ (Apple, Google), καθώς θέλουν να ενισχύσουν τα συστήματά τους για να αποφεύγουν οποιαδήποτε παρακολούθηση.
Οι τουρκικές Αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης εις βάρος εκατοντάδων ατόμων, ανάμεσά τους στρατιώτες και αξιωματούχοι ασφαλείας, σε 54 επαρχίες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μαζικών διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Οι ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν την ως άνω εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, έχουν συλληφθεί 189 δικαστές και εισαγγελείς με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock για την επικοινωνία εντός του κινήματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »