*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαρτίου

Νέα μεγάλη διεθνής επιτυχία του ΔΠΘ, χάλκινο μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης

07 Μαρτίου
 Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για ακόμα μια φορά κατάφερε να διακριθεί στην Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης με διεθνείς συμμετοχές «SEEMOUS» κάτω από την καθοδήγηση του Καθηγητή του  τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Βασιλείου Παπαδόπουλου.
Η ομάδα του  πανεπιστημίου επέστρεψε στην Ξάνθη έχοντας κατακτήσει ένα χάλκινο  μετάλλιο με τον Θεόδωρο Παναγιώτη Χατζηνικολάου φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και μία εύφημη μνεία με τον Αναστάσιο Σαπαλίδη φοιτητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα 11 χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η μοναδική φορά που δίνεται η διάκριση της εύφημης μνείας, για την πλήρη και άριστη επίλυση ενός ολόκληρου θέματος. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι οι επιδόσεις όλης της ομάδας ήταν αξιόλογες και είναι το αποτέλεσμα του προσωπικού μόχθου των φοιτητών  παράλληλα με τις σπουδές τους. Άλλωστε, στα πλαίσια του Ολυμπιακού Πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι» στόχος της ομάδας δεν ήταν η απόκτηση μεταλλίων αυτή καθ’ αυτή, αλλά η ολοκληρωμένη και σφαιρική προσέγγιση των μαθηματικών προβλημάτων. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός υπήρξαν οι πάνω  από 50 ώρες ομαδικής προετοιμασίας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Βασιλείου Παπαδόπουλου, οι οποίες πολλές φορές πραγματοποιήθηκαν με θυσίες του ελεύθερου χρόνου τόσο των φοιτητών όσο και του διδάσκοντα. 
Επίσης, πολύτιμη είναι και η συνεισφορά της Πρυτανείας για την οικονομική και ηθική ενίσχυση της αποστολής. Αναλυτικά, η ομάδα είχε ως υπεύθυνο για την προετοιμασία τον Καθηγητή Βασίλειο Παπαδόπουλο και   οι φοιτητές που συμμετείχαν ήταν οι παρακάτω:
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
  • Ζελεσκίδης Απόστολος
  • Σαπαλίδης Αναστάσιος
  • Τσιαμήτας Σπυρίδων
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
  • Αρναούτογλου Δημήτριος
  • Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος
  • Ευαγγελόπουλος Γεώργιος
  • Χατζηνικολάου Θεόδωρος Παναγιώτης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »