*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Αίσθηση σε όλη την Ελλάδα για την πανηγυρική εκλογή του Αλέξανδρου Κοντού ως Προέδρου στον ΣΑΣΟΕΕ

30 Μαρτίου
Ο Αλέξανδρος Κοντός λίγο πριν την πανηγυρική και ομόφωνη εκλογή του ως πρώτος Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Επιχειρήσεων Ελλάδος με μέλη άλλων οργανώσεων…(Απο τους 145 ψηφίσαντες, πήρε 143 ψήφους και υπήρχε ένα άκυρο)
…………..
Οι πληροφορίες μου μάλιστα λένε μετά τον «αποκλεισμό» της παράταξης Καμαρίδη από το Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας &Αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος Τάσος Θεοδωρίδης ετοιμάζεται να κάνει ιδιαίτερο ευχαριστήριο στον Φανουράκη, τον Ξυνίδη και τον Μπένη…
-Ποιους έχει στην αντιπολίτευση ο Τάσος; Τον Γιώργο Μυλωνά και τον Τσαρεκτσή Τζενάν!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Δηλαδή έχει αντιπολίτευση μόνο τον εαυτό του!
…………………..
«Κοιτάξτε, τώρα τελευταία επειδή η οποιαδήποτε κίνηση, προσπαθούν να αποδοθούν σε αυτήν την κίνηση (σ.σ. του Γκιουλέν). Ενώ δεν υπάρχει τέτοια κίνηση. Μας είναι αδιάφορο. Πραγματικά δεν έχει καμία σχέση ο ιμάμης ούτε με αυτά, τέτοιες εξωθεσμικές καταστάσεις. Είναι νόμιμος ιμάμης εκεί πέρα του τεμένους  τον προσλαμβάνει το χωριό. Με το χωριό έχει να κάνει και με κανέναν άλλο!».
(Ο δικηγόρος του Ιμάμη της Ηλιόπετρας και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Κεχαγιά Ιχτσάν)
-Ε όχι με το χωριό έχει να κάνει… Με τον… ΜΕΤΕ θέλεις να πεις! Και με κανέναν άλλον…

Σεμνά &Ταπεινά
*Νέα δύναμη στο συνεταιριστικό κίνημα, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης και συνεταιριστής Βασίλης Ρούφος. Χθες μάλιστα στις εκλογές στον ΣΑΣΟΕΕ  ήταν και στην εξελεγκτική Επιτροπή, με Πρόεδρο της Γεν. Συνέλευσης τον Παναγιώτη Ταρενίδη.
…..
*Όπως γράφουμε και στο ρεπορτάζ του «Μ» στη σελίδα 5, με το νέο εκλεγμένο πλέον Δ.Σ. στον ΣΑΣΟΕΕ και πρώτο εκλεγμένο Πρόεδρο τον Αλέξανδρο Κοντό στην ουσία ξεκινάει ένα νέο μεγάλο κορυφαίο συνεταιριστικό ρεύμα…
Που δεν θα έχει καμιά εξάρτηση από κόμματα και ΚΡΑΤΙΚΑ καπελώματα! Κι ο νοών νοείτω…
…….
*Πως κι ο Διαμαντής Σκουλαρίκης με την σύζυγό του δεν προσκάλεσαν χθες στη Κομοτηνή με την ιδιότητα του πολιτευτή των ΑΝΕΛ τον Μανώλη Τσέπελη, στα εγκαίνια του ιστορικού τζαμιού Ταμπακχανέ! Να θαυμάσουνε και το κομπολόγι που διεκδικεί το βραβείο Γκίνες για τις 99 χάντρες του…
Πως κι έτσι; Αυριανός του Δήμαρχος και να μην τον προσκαλέσουν στην παρέα τους; Μεγάλη απώλεια..
…….
*Αν και στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσαν να προσκαλέσουν και τον  Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη…
Ώστε να του συστήσουν να είναι και πιο…προσεχτικός όταν ανοίγει το στόμα του και μιλάει για τους Σκουλαρίκηδες…
Εισαγγελέας καλεί τους 4 δημάρχους Ροδόπης για τις παιδικές χαρές -Να πιστοποιηθούν ή να κλείσουν
Να πιστοποιήσουν ή να κλείσουν τις παιδικές χαρές, καλεί τους τέσσερις δημάρχους του νομού Ροδόπης με έγγραφό της η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης. Κατ' ουσία τους ζητάει να εφαρμόσουν την σχετική νομοθεσία. Για το ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου Κομοτηνής για την πιστοποίηση των 76 παιδικών χαρών πόλης και οικισμών, ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης. Από το σύνολο των 93 παιδικών χαρών που λειτουργούσαν στο Δήμο έχουν ήδη αποξηλωθεί 17. "Πρόκειται για παιδικές χαρές που δεν ήταν λειτουργικές ή ήταν πλεονάζουσες, για παράδειγμα σε χωριό με δέκα παιδιά είχαμε τέσσερις παιδικές χαρές", είπε ο κος Πετρίδης.
Πεποίθηση του δημάρχου είναι ότι "μέχρι του χρόνου την άνοιξη θα έχουμε πιστοποιημένες τις μισές παιδικές χαρές", ενώ έσπευσε να διευκρινίσει "δεν θα ξηλώσουμε ή δεν θα σφραγίσουμε παιδικές χαρές που είναι έτοιμες προς πιστοποίηση".
-Συμπέρασμα…Δεν είναι δηλαδή μόνο ο Δημαρχόπουλος που καθυστερεί με τις παιδικές χαρές, όπως λέει κι ο Φανουράκης..! Σε όλους τους Δήμους, το ίδιο πρόβλημα κυριαρχεί….
Ο Κώστας Ακρίβος παρουσιάζει στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή το νέο του βιβλίο «Τελευταία νέα από την Ιθάκη»
Με θεούς, ήρωες, νεράιδες, εραστές, φίλους, καθάρματα, μπεσαλήδες, νταήδες ταξιδεύει στη Θράκη ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο κάνοντας δύο στάσεις: στην Ξάνθη, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ (Βενιζέλου 29), όπου θα συνομιλήσει με τον φιλόλογο-συγγραφέα Κώστα Καβανόζη, και στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 7:30 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ (Δημοκρίτου 74), όπου θα συζητήσει με τον φιλόλογο Σπύρο Κιοσσέ και την Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ. Ιωάννα Παπαδοπούλου.
Η συλλογή Τελευταία νέα από την Ιθάκη μπορούν να ιδωθεί ως συνέχεια των δύο προηγούμενων βιβλίων του συγγραφέα, Αλλάζει πουκάμισο το φίδι και Τελετές ενηλικίωσης, αφού το κεντρικό ερώτημα που απασχολεί τον συγγραφέα είναι σε ποια πατρίδα -σε ποια γλώσσα- κατοικούμε.
ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ: Τρεις οι βασικοί λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, δεν δίνω την έδρα μου!
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο ανεξαρτοποιηθείς πλέον Περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Μουμίν Οντέρ όχι μόνο δεν έδωσε την έδρα του στον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη, αλλά συνόψισε ως εξής τους βασικούς λόγους:
1.Εντοπίζω βαθιές αποκλίσεις από το κοινό όραμα που μας συνέδεε με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη μας, Γεώργιο Παυλίδη
2Δεν πιστεύω ότι ο μεταβατικός και εκλεγμένος από τους συμβούλους Περιφερειάρχης μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρεια μας σε καλύτερες ημέρες και εκεί πραγματικά που της αξίζει
3.Και τέλος δεν συμβιβάζομαι και πολεμώ την αδικία που υπέστην
Επειδή ο καθένας γράφει την ιστορία του.
Επειδή η ιστορία θα κρίνει όλους μας.
Δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Παραμένω και θα ασκώ τα καθήκοντα μου ως Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Ροδόπης.
(σ.σ. Δεν τον συνέχισε Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη ο Χρήστος Μέτιος και...ανεξαρτοποιήθηκε ο...μεγάλος πολιτικός που λέγεται Μουμίν Οντέρ! Να αδικηθούν δηλαδή οι άλλοι μειονοτικοί Περιφερειακοί σύμβουλοι για να έχει τη θέση και την αντιμισθία μόνο ο Μουμίν! Άφεριμ λεβέντημ...)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »