*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

See Through Οι ΑΝΕΛ Ξάνθης, στα εγκαίνια του Τέμενος Ταμπακχανέ Κομοτηνής!

30 Μαρτίου
Η Χρύσα Ούτση με τον πολιτευτή των  ΑΝΕΛ Διαμαντή Σκουλαρίκη, την σύζυγό του και τον Σπύρο Κούτρα, στα εγκαίνια του Τέμενος Ταμπακχανέ Κομοτηνής!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν χρειάζεται με το ζόρι να μου αποδείξει ο Θανάσης Ξυνίδης ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης κακώς αναφέρεται στους Fantastic four κι όχι στον Fantastic one
-Διότι εγώ από την Κυριακή τα μεσάνυχτα γνώριζα ότι στο νέο Δ.Σ. θα ήταν τόσο  ο Ηλίας Βασιλούδης, όσο και ο Νίκος Ανταμπούφης…!
Ο Δημήτρης Μπένης στο «Αλατοπίπερο» πίστευε κι έλεγα… άλλα!
……
*Προς Νίκο Ανταμπούφη ενταύθα. Γιατί να ταλαιπωρείς τζάμπα τον Giannis να έρχεται στις συνεδριάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, όταν μπορείς να του στέλνεις τα πάντα με το… κινητό σου!;
……
*Η είδηση; Ο Ηλίας Βασιλούδης προωθείται ανοιχτά πλέον ως η διάδοχη κατάσταση του Χρίστου Πούλιου στη Κοινωνία Δημοτών…
-Εκτός αν «πεισθεί» τελικά ο Θανάσης Ξυνίδης να κάνει άλλη μια… θητεία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, οπότε στην περίπτωση αυτή αλλάζουν όλα τα δεδομένα…
-Μέχρι και ο Ανταμπούφης μπορεί να κατέβει υποψήφιος… δημοτικός του σύμβουλος! Άσχετα αν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι με Σταυρό, δεν θα εκλέγονταν ποτέ…
…….
*Απορώ γιατί έψαχναν και ξαναέψαχναν στα δικά τους site οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αν δημοσίευσαν την ερώτησή τους ή όχι κατά του Πρύτανη του ΔΠΘ Σάκη Καραμπίνη…
Καλά δεν ξέρουν ότι ο Σάκης χρόνια τώρα, τους έχει «όλους» αυτούς… μαζί του;
-Δεν ξέρουν ούτε ποιος έκανε τις μεταφορές των επίπλων στα νέα κτίρια της Πολυτεχνικής σχολής με τα… φορτηγάκια τους!;
……
*Θέμα της ημέρας πάντως χθες η ερώτηση των 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για το «τρίδυμο» Καραμπίνης, Χούτος και Σιμόπουλος…
Αλλά και το ερώτημα, γιατί επί μήνες οι «13» ενώ γνώριζαν τι συμβαίνει, σιωπούσαν και καθυστέρησαν τόσο πολύ…;!

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ, 
έκλεψε κοσμήματα από το σπίτι 85χρονης στη Φτελιά Δράμας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 28-3-2017 το πρωί, μετέβη σε οικία 85χρονης ημεδαπής, στη Φτελιά Δράμας, όπου προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ και προφασιζόμενος την ύπαρξη διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος και κινδύνου πυρκαγιάς, την έπεισε να τοποθετήσει έξω από το σπίτι τα χρήματα που διατηρούσε και διάφορα χρυσαφικά - τιμαλφή, προκειμένου να μην καούν. Στη συνέχεια ο δράστης αφαίρεσε τα χρήματα και τα χρυσαφικά – τιμαλφή και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.

Αποδόθηκε χθες σε πιστούς και επισκέπτες, το ανακαινισμένο
ιστορικό Τέμενος Ταμπακχανέ Κομοτηνής!
Ανακαινισμένο αποδόθηκε χθες σε πιστούς και επισκέπτες το τέμενος Ταμπακχανέ. Παράλληλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στο κοινό το κομπολόι με τις 999 χάντρες, ένα θρησκευτικό κειμήλιο που ήρθε στο φως τυχαία στην ανακαίνιση και διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες.
Επίσης με  αφορμή την ημέρα των εγκαινίων χθες  στις 12 το μεσημέρι έγινε και η πρώτη παρουσίαση για το  κομπολόι, με τις 999 χάντρες, όπως και άλλα θρησκευτικά κειμήλια που έχει στην κατοχή της η Μουφτεία Κομοτηνής
Όπως είναι γνωστό, η διεκπεραίωση των εργασιών ανακαίνισης έφερε εις πέρας η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής.
Στη θρησκευτική τελετή παρόντες οι μουφτήδες Κομοτηνής Μέτσο Τσεμαλή και Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης και άλλοι.
Επίσης από την Ξάνθη ήτανε ο Σπύρος Κούτρας με την Χρύσα Ούτση των ΑΝΕΛ αλλά και ο πολιτευτής του κόμματος Διαμαντής Σκουλαρίκης με την σύζυγό του.
Τέλος να σημειώσω ότι το τέμενος συγκαταλέγεται στα παλαιότερα τεμένη της πόλης, χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία κατασκευής του, και είναι ένα από τα τρία κεντρικά τεμένη Ταμπακχανέ., μαζί με το Εσκί και το Γενί Τζαμί.

Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους ζητούν οι δικηγόροι
Μέσω επιστολής την οποία έστειλε ο Πρόεδρος Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Β. Αλεξανδρής, στον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ ζητά την άμεση λήψη απόφασης σχετικά με την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών 2016, ως τις 30/6/2017. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην επιστολή του την οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αν. Πετρόπουλο, καθώς και στη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στ. Βρακά, επαναφέρει εκ νέου το αίτημα για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων έτους 2016, έως τις 30 Ιουνίου 2017 και παράλληλα ζητεί να ληφθεί η σχετική απόφαση στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ.
«Η ως άνω παράταση καθίσταται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι μας αδυνατούν να καταβάλουν σωρευτικά τις ασφαλιστικές εισφορές του περασμένου έτους και τις τρέχουσες του έτους 2017 με βάση τον ν. 4387/2016» υπογραμμίζει η επιστολή.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ…ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΑΛΛΑ…!
Το πρώτο ερώτημα είναι, τι γυρεύουν στο τζαμί της Ηλιόπετρας και μάλιστα στο μιναρέ δυο πιστόλια διαφορετικού διαμετρήματος, το ένα μάλιστα με σιγαστήρα, καθώς και σφαίρες.
Το δεύτερο ερώτημα είναι αν υπάρχουν στα όπλα δαχτυλικά αποτυπώματα, που θα αποκαλύψουν βεβαίως και ποιος τα έκρυψε εκεί…εκτός αν ο δράστης είναι τόσο «επαγγελματίας» και τα τοποθέτησε στον «μιναρέ» με…γάντια κλπ για να μην αφήσει ίχνη.
Και το τρίτο ερώτημα, αν πράγματι κάποιοι την «στήσανε» στον Ιμάμη της Ηλιόπετρας, αν δηλαδή πρόκειται για σκευωρία! Και για να το κάνουνε αυτό, ανέβηκαν και όλη τη σιδερένια σκάλα, χωρίς να φοβούνται μη τους δει κανείς… Οπότε θα πρέπει να «αναζητηθεί» και ποιος του την «έστησε» αλλά και για ποιο λόγο…
Εμείς δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε ούτε την Δικαιοσύνη, ούτε τα αρμόδια όργανα… Άλλωστε τα όπλα ήδη αποστάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο από τους ειδικούς της ΕΛΑΣ και πολύ ορθά ο Ιμάμης αφέθηκε ελεύθερος, ελλείψει σοβαρών στοιχείων, καθότι εδώ είναι  Ελλάδα και ΕΥΡΩΠΗ.
Μας κάνει όμως εντύπωση πως «βιάστηκαν» τόσο πολύ Τουρκικό Προξενείο και πληρωμένα φερέφωνα χρεώνοντας την όλη ιστορία σε…Γκιουλενικούς! Δηλαδή ενώ ο Ιμάμης είναι αθώος (;), τον «έδωσαν» με τον τρόπο αυτό ως…δράστη!!!;
-Ερωτήματα πολλά που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Ανανέωση χώρων πρασίνου στο Δήμο Ξάνθης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κλαδέματος δέντρων από  το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, με σκοπό την ανανέωσή τους και την απομάκρυνση ξερών και επικίνδυνων κλαδιών. Η διαδικασία του κλαδέματος πραγματοποιείται σε δενδροστοιχίες, κοινόχρηστους χώρους, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, πάρκα και άλση.
Η κλάδευση συμβάλλει στον περιορισμό του ύψους και του όγκου των δένδρων, στην ανανέωση της βλάστησης και στην ενδυνάμωσή τους.
Οι εργασίες κλαδέματος θα συνεχιστούν έως και τον Απρίλιο σε όλο το εύρος του Δήμου Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε στους πολίτες που εντοπίζουν δένδρα με επικίνδυνα κλαδιά ότι μπορούν να το αναφέρουν στο Τμήμα Πρασίνου -2541068003- ή στη διαδικτυακή εφαρμογή «Βελτιώνω το Δήμο μου» (www.cityofxanthi.gr/imc).

Ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός για την Μ.Ε.Θ. του Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης 
η ανανέωση του εξοπλισμού της που αρχίζει τις επόμενες μέρες
Οι προσπάθειες 5 ολόκληρων ετών, από τις διοικήσεις (πρώην και νυν) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, τον διευθυντή και το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, τον υπεύθυνο του ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., την 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας αρχίζει ο πλήρης ψηφιακός εκσυγχρονισμός –μέσω ΕΣΠΑ- της Μ.Ε.Θ. του Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης: 10 αναπνευστήρες νέας τεχνολογίας, 10 μόνιτορ, 2 κεντρικοί ψηφιακοί σταθμοί παρακολούθησης των ασθενών, 40 αντλίες έγχυσης φαρμάκων, 8 κλίνες Μ.Ε.Θ. και 2 νέες εξειδικευμένες υπερσύγχρονες κλίνες Μ.Ε.Θ. συνολικού κόστους 550.000 ευρώ. Η αντικατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει σταδιακά για να μην βγει εκτός λειτουργίας η Μ.Ε.Θ. και τα παλιά μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν από άλλα νοσοκομεία. Σε συνδυασμό με το γεγονός της επικείμενης πρόσληψης 7 νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Ιούνιο θα έχουμε μία υπερσύγχρονη ψηφιακή Μ.Ε.Θ. με άυξηση των εν λειτουργία θέσεων από 10 σε 12, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Ε.

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »