*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαρτίου

Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές από πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Διομήδεια -52χρονος από τα Μάγγανα ο δράστης

16 Μαρτίου
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπές από πρακτορείο ΟΠΑΠ σε χωριό της Ξάνθης, που διαπράχθηκαν την 12, 14 και 15-3-2017.
Συνελήφθη το απόγευμα της 15-3-2017, στη Διομήδεια Ξάνθης, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, την 12, 14 και 15-3-2017, εισήλθε στο πρακτορείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από το εσωτερικό του πλήθος στιγμιαίων λαχείων.
Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.160 ευρώ καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων λαχείων, τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

56χρονος Τούρκος μετέφερε με νταλίκα 5 Ιρακινούς λαθρομετανάστες. –Συνελήφθησαν στο Τελωνείο Κήπων
Συνελήφθη την Τετάρτη (15-3-2017) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ. 
Αναλυτικότερα, ο δράστης, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων στο ρυμουλκούμενο του οχήματος, διαπίστωσαν ότι ο 56χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και 3 κινητά τηλέφωνα.  
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης.

Εξιχνιάστηκαν 22 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα,
από επιχειρήσεις, σχολείο και Ιερούς Ναούς στην πόλη
της Κομοτηνής -Συνελήφθησαν οι 2 από τους 3 δράστες
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, είκοσι δύο (22) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σχολείο και Ιερούς Ναούς, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 3-2-2017 έως 13-3-2017, στην πόλη της Κομοτηνής.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 21, 18 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συνελήφθησαν την 13 και 14-3-2017, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, οι δύο (2) από τους δράστες, ηλικίας 18 και 17 ετών.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες   ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέπραξαν είκοσι δύο (22) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην πόλη της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα διέρρηξαν δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις, δύο (2) Ιερούς Ναούς και ένα (1) σχολείο, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τέσσερις (4) ακόμη επιχειρήσεις, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν:
-2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
-2 tablet
-1 τηλεόραση
-το χρηματικό ποσό των 1.805 ευρώ
-πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού
-1 κινητό τηλέφωνο
-τρόφιμα και αναψυκτικά
Στο πλαίσιο των ερευνών και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) διαρρηκτικά εργαλεία, πέντε (5) γάντια καθώς και το χρηματικό ποσό των 105,9 ευρώ.
Βρέθηκε επίσης μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα δύο (2) tablet, ένα (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία (1) τηλεόραση, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
Σημειώνεται ότι ο 21χρονος και ο 18χρονος έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »