*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH …. Νικήτρια στο Blind Taste του Star η τρομερή Βίκυ Σουπιάδου από την Διομήδεια Ξάνθης!

04 Φεβρουαρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Στην Ξάνθη βρίσκεται από χθες ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.
Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες μου, δεν έκρυψε την ικανοποίησή για τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους που αναλαμβάνουν τα ηνία διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.
……
*Θετικά απάντησαν ο ραδιοσταθμός LIFE 921 fm και η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στο αίτημα του Γηροκομείου της Ξάνθης για την διοργάνωση του φετινού τηλεμαραθωνίου.
……
*Σε συνεργασία με τον Παιδότοπο «Peter Pan» που θα φέρει και τον φοβερό Mickey Mouse του θα διοργανώσει η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης το δωρεάν μπαλταφάν της για μικρούς και… μανάδες!
Μουσική στην εκδήλωση θα παίξει ο δημοφιλής παραγωγός του ράδιο Life 921 fm Fotis Vasilioy ντυμένος… κλόουν!
……
*Την πρώτη τους εμφάνιση με τη Θρακική Σκηνή κάνουν δυο νεαροί ηθοποιοί στη μουσική επιθεώρηση «Μια βραδιά στο Πικαντίλι».
Πρόκειται για την 16χρονη Στερλίνα Σπανίδου και τον 19χρονο Νίκο Ευστρατίου
…….
*Και μια αποκλειστικότητα. Δεν αποκλείεται να ιδρύσει και Χορευτικό Latin Τμήμα η Θρακική Θεατρική Σκηνή με την εκ Θεσσαλονίκης εκπληκτική καθηγήτρια χορού Δάφνη. Σύντομα λεπτομέρειες…
……
*Ράλι έκανε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης Σάκης Λουκμακιάς για να προλάβει και να έρθει στη 2η συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Νικήτρια στο Blind Taste του Star η τρομερή Βίκυ Σουπιάδου από την Διομήδεια Ξάνθης!
Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η Βίκυ Σουπιάδου, που θεωρείται το μεγαλύτερο όνομα που έχει αναδείξει το θρακιώτικο γυναικείο ποδόσφαιρο στο παρελθόν στη δημοφιλή εκπομπή μαγειρικής Blind Taste του Star όπου ξεδιπλώσει το ταλέντο της στη μαγειρική.
Η Βίκυ Σουπιάδου κατάγεται από την Διομήδεια Ξάνθης κατοικεί τα τελευταία 20 χρόνια στην Αθήνα όπου είναι υπεύθυνη καταστήματος εστίασης, όπως και τα δύο της αδέρφια που ασχολούνται με την μαγειρική ως σεφ. Από την Δευτέρα και όλη την εβδομάδα εμφανιζόταν σε αυτήν την εκπομπή μαγειρικής με παρουσιαστή τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Πάντως αν και στα πρώτα επεισόδια βρισκόταν στην 4η θέση της κατάταξης και την προτελευταία στην τρίτη με 54 βαθμούς έξι λιγότερους από την πρώτη Χριστίνα Παναγιωτοπούλου τελικά η Σουπιάδου έκανε την μαγική της ντρίμπλα, «ρίσκαρε» και κέρδισε με 87 βαθμούς στο τέλος αυτόν τον διαγωνισμό σε ισοβαθμία με τον Λευτέρη και πλέον θα την παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα από το Star Channel.
….
Η Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της στον Ερντογάν για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία
Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως υπογράμμισε τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Με την απόπειρα πραξικοπήματος, είδαμε πώς ο τουρκικός λαός υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία και τους κανόνες της δημοκρατίας στην Τουρκία», δήλωσε η Μέρκελ αναφερόμενη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
«Ακριβώς γι' αυτό, σ' αυτή την αποφασιστική φάση, είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση μ' αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου», πρόσθεσε ενώ καθόταν δίπλα στον Ερντογάν.
«Η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας», τόνισε η Μέρκελ.
«Ο διαχωρισμός των εξουσιών και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένοι» στη συνταγματική αναθεώρηση που θέλει ο Ερντογάν και η οποία θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο, υπογράμμισε ακόμη η καγκελάριος.
….

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΠΗΓΩΝ ΝΕΣΤΟΥ, ΣΤΟ Ε.Π. ΑΜΘ
Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο «Ανάπλαση οικισμού Ρομά στην Τοπική Κοινότητα Πηγών του Δήμου Νέστου», προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, εντάχθηκε ως νέο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020».
Το έργο αφορά στην ανάπλαση του οικισμού Ρομά με εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευής πεζοδρομίων, διαγράμμιση και ηλεκτροφωτισμό και έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
….
Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου
Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 15.30 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν:
1. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.
2. Αγορά μετοχών από την <<ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α>> ύστερα από αύξηση του μετοχική κεφαλαίου της εταιρείας.
3. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση ευκαιριακής επιτροπής για εκτίμηση ζημιών από την εκτέλεση παράλληλων έργων αναδασμού αγροκτημάτων Ανατολικά Λ. Βιστωνίδας.
4. Εγκρίνονται πρωτόκολλα προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.
5. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση επιτροπής οριστικής – προσωρινής παραλαβής έργων του Δήμου.
6. `Εγκριση των πράξεων Σχολικών Εφορειών Μ/κών Σχολείων του Δήμου που εγκρίνουν τον απολογισμό οικονομικού έτους 2016.
7. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή συμβολαίου αντικατάστασης αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας Μενίδη Πολυχρόνη του Χαραλάμπους κατοίκου Αιγείρου, μετά την κατάληψη για βελτίωση της παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης ,με αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου.
8. Συζήτηση επί αιτήσεων δημοτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΑΡΑΠ ΣΕΔΑΤ
….
Γιλντιρίμ: Υπάρχουν 130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες
Υπάρχουν 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο «των οποίων η κυριότητα είναι αβέβαιη» δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας και του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου για τα Ίμια.
Όπως γράφει η Hurriyet, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι η Άγκυρα «απαντά με χαμόγελο στις προκλήσεις που προέρχονται από την άλλη πλευρά» και ότι αυτό «δεν πρέπει να εκλαμβάνεται με λάθος τρόπο».
Σε ερώτηση σχετικά με τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο, πάνω από τα Ίμια, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε: «Η γεωγραφία είναι μοίρα. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους γείτονες. Πρέπει να καταφέρουμε να πορευτούμε με τους υπάρχοντες». «Από πλευράς μας δεν έχει κανένα νόημα ο υπουργός Αμύνης να πηγαίνει εκεί, και να ποζάρει, στις βραχονησίδες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο Γιλντιρίμ είπε πως έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την απογοήτευση της Άγκυρας για την εξέλιξη αυτή. Επανέλαβε επίσης το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8», ενώ όπως πρόσθεσε, δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »