*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Φεβρουαρίου

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Τους ένωσε… όλους εναντίον του!

04 Φεβρουαρίου
Ακόμη και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αλλά και το Τουρκικό κόμμα DEB έβγαλαν ανακοινώσεις και τον κατήγγειλαν στο ίδιο μήκος κύματος για ρατσισμό!

Σε… Ethnic star του ρατσισμού για την Θράκη,  τείνει να καταστεί ο 80χρονος Πρόεδρος της Ελληνικός Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος αφού κατόρθωσε με δυο βλακώδεις δηλώσεις του, να ενώσει τους….ΠΑΝΤΕΣ εναντίον και από κοινού να ζητούν όλοι την παραίτησή του !
Μάλιστα έφτασαν στο σημείο ακόμη και το Εθνικιστικό «Τουρκικό» κόμμα DEB να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του, ευθυγραμμισμένο απόλυτα με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ζητώντας την παραίτησή του!
Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς ότι ουδέποτε στην ιστορία της περιοχής ΠΡΟΣΩΠΟ συγκέντρωσε τέτοια ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ στην ιστορία της πόλης.
Χωρίς σχόλιο διαβάστε τις καταγγελίες κατά Βασιλακόπουλου τόσο από το DEB όσο και από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Θα εντυπωσιαστείτε με τις…ομοιότητες της λογικής τους!
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (DEB):
KΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!
Κομοτηνή, 03/02/2017
Η δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακοπούλου για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ Ελλάδας ανάμεσα στον Άρη και στον Παναθηναϊκό και η έκφραση του «Φοβηθήκαμε εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη»  ως αιτία για την μη διεξαγωγή του αγώνα στην Ξάνθη δεν γίνεται αποδεκτή από την πλευρά μας. 
Είναι  ένας   ακραία   ρατσιστικός  λόγος,  και  καταδικάζουμε  έντονα   αυτήν  την  εξωφρενική κατηγορία εναντίον της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Τις εκφράσεις αυτές τις θεωρούμε ανεύθυνες και παράλογες από έναν άνθρωπο που ασχολείται με αθλητισμό.
Περιμένω να παραιτηθεί αμέσως από τα καθήκοντά του.
Εάν   δεν   δώσει   την  παραίτηση  του   που   είναι   ένας   έντιμος   τρόπος,   περιμένω    από   τον αρμόδιο Υπουργό να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Ιδίως, ανυπομονώ να δω την στάση των εισαγγελέων σχετικά με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, που με διάφορες δικαιολογίες ξεκίνησαν ποινικές διώξεις εναντίον των προέδρων των σωματίων μας.
Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης που αφέθηκε στην χώρα αυτή το 1923 με μια διεθνή συνθήκη, μέχρι σήμερα ποτέ της δεν άσκησε βία  και πάντα στάθηκε ενάντια σε αυτήν. Παρά τις πολλές αδικίες που υπέστη η Μειονότητα, τα δικαιώματα της πάντα τα διεκδίκησε σε νομικά πλαίσια και χρησιμοποίησε τα δημοκρατικά της δικαιώματα. Το να αναφέρεται   το   όνομα   μιας   τέτοιας   ειρηνικής   μειονότητας   με   την   βία   είναι   συνειδητή αχαριστία και συκοφαντία. 
Ο αθλητισμός που θα πρέπει πάντα να τροφοδοτεί τα ιδανικά της αγάπης και αδελφοσύνης, δεν   πρέπει   να   περιλαμβάνεται   με   ρατσισμό   και   άσχημες   φιλοδοξίες,   που   η   Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν τα ανέχεται και αμέσως περιμένει μια συγνώμη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να διαταράξει με ανοησίες την περιοχή μας και τις σχέσεις αρμονικής συνύπαρξης μειονότητας και πλειονότητας.
Ως Πρόεδρος του ΚΙΕΦ προσωπικά, εξ ονόματος του Κόμματος μας και της Μειονότητας, θέλω να γνωστοποιήσω στην κοινή γνώμη ότι καταδικάζω αυτήν την ανεύθυνη δήλωση. 
Με εκτίμηση
Μουσταφά Άλή ΤΣAΟΥΣ
Πρόεδρος ΚΙΕΦ
....
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ… ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ  
Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ     
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ακύρωση της διεξαγωγής του τελικού κυπέλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στην Ξάνθη»
 Οργή έχουν προκαλέσει σε όλη την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, αλλά και πανελλαδικά, οι δηλώσεις του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) την 01-02-2017 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρένα FM» αναφορικά με την ακύρωση της διεξαγωγής του τελικού κυπέλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «η Ξάνθη είναι ένα ευαίσθητο σημείο, φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δύο ομάδων και εμπλοκή της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία, εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».
Η εν λόγω Εθνικά απαράδεκτη και γι’ αυτό κατάπτυστη δήλωση του Προέδρου της ΕΟΚ και στελέχους του ΠΑΣΟΚ συνιστά κραυγαλέα πρόκληση, που ευνοεί τον διχασμό της Ελληνικής τοπικής κοινωνίας Χριστιανών και Μουσουλμάνων, υπονομεύοντας την κοινωνική ειρήνη και συνύπαρξη των δύο Ελληνικών Θρησκευτικών Κοινοτήτων της Ξάνθης. Περαιτέρω, στερεί την κοινωνία της Ξάνθης από την διοργάνωση ενός κορυφαίου θεσμού του Ελληνικού Αθλητισμού.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Ποια είναι η θέση της επίσημης Πολιτείας για τις επικίνδυνες και διχαστικές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΚ και Στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Βασιλακόπουλου;
2) Η κατάπτυστη δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου δεν συνάδει με την συντεταγμένη Πολιτεία και τους νόμους της χώρας και διασπείρει μηνύματα ρατσισμού και μίσους, προκαλώντας  διαίρεση του Ελληνικού Λαού. Με ποιον τρόπο οι αρμόδιες υπηρεσίες προστατεύουν την Εθνική ενότητα και την κοινωνική ειρήνη στην Ξάνθη;
Αθήνα, 02/02/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »