*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

«ΧΑΡΙΖΟΥΝ» ΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ καρναβάλι στους Κομοτηναίους!

14 Φεβρουαρίου
ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΑ;
Απίστευτο! Στο «μάτι» βάλανε τον κορυφαίο θεσμό οι Κομοτηναίοι και με τη στήριξη συλλόγων και του Φανουράκη που έχουν συμφέροντα στην γειτονική πόλη, ξεκίνησαν την… αποψίλωση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΛΕ!
*Τους… «νομιμοποίησε» κι ο Λύρατζης με εντολές του Δημάρχου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλου κάλεσε την Οργανωτική Επιτροπή των συλλόγων για την συμμετοχή τους στη βραδινή παρέλαση της Κομοτηνής στις 18/2!!!!
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ξέσπασε μεταξύ των πόλεων της Κομοτηνής και της Ξάνθης με την πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής να διοργανώσει και φέτος Καρναβαλική βραδινή παρέλαση το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ζητώντας μάλιστα με τη μεσολάβηση δυο καρναβαλικών συλλόγων της πόλης (και συγκεκριμένα του Συλλόγου Φοιτητών η ΓΕΦΥΡΑ και του συλλόγου οι ΒΑΤΡΑΧΟΙ) την… καθολική συμμετοχή των συλλόγων που συμμετέχουν στην παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού!
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των συλλόγων υποστηρίζει ότι με τις καρναβαλικές παρελάσεις στους Δήμους Κομοτηνής, Καβάλας και  Αλεξανδρούπολης, επιχειρείται στην ουσία να υποβαθμιστούν οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ενώ παράλληλα διοργανώνοντας οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις, ποιος ο λόγος οι κάτοικοι των πόλεων αυτών που επί χρόνια έρχονταν στη πόλη μας τις καθημερινές για ένα ποτό ή για μια βόλτα να μην στηρίζουν πλέον τις δικές τους εκδηλώσεις.
Και σε κάποια φάση να κάνουν κι αυτοί ανάλογα Καρναβάλια;
ΚΙ Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ!
Το περίεργο της υπόθεσης; Μέλος λοιπόν του ενός εκ των συλλόγων (ΒΑΤΡΑΧΟΙ) που και πέρσι στήριξαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής όπου ο Πρόεδρός τους έχει αναπτύξει παρόμοιες δράσεις στη γειτονική πόλη, είναι από φέτος και ο πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης! Που όταν μάλιστα ερωτήθηκε χθες πέταξε το μπαλάκι στην… Οργανωτική Επιτροπή των συλλόγων κι ότι αυτοί αποφασίζουν και τα γνωστά!
Βεβαίως το να θέλουν οι Βάτραχοι του κυρίου Τσέπελη να συμμετέχουν και στο Καρναβάλι της Κομοτηνής μεμονωμένα είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα και είναι ελεύθεροι να το πράξουν. Άλλωστε όπως λένε οι υπόλοιποι σύλλογοι ο Πρόεδρος των Βάτραχων και στο παρελθόν έχει διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις στη Κομοτηνή θέλοντας να… επεκτείνοντας  και εκεί τις δραστηριότητές του!
Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να στηρίξουν οι σύλλογοι της Ξάνθης το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ του Δήμου Κομοτηνής και να συμμετάσχουν σε Καρναβαλικές παρελάσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και τη Δράμα…! 

ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΟΙ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ
Είναι λοιπόν εμφανές ότι στο «μάτι» βάλανε τον κορυφαίο θεσμό οι Κομοτηναίοι!
Έτσι ύστερα από αίτημα του Δήμου Κομοτηνής το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης αποφάσισε να πραγματοποιήσει σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18,.30 με θέμα την αποδοχή ή μη της συμμετοχής στο καρναβάλι του Δήμου Κομοτηνής.
Ιδού τι αναφέρει κι η πρόσκλησή του:
«Σας καλούμε στην Οργανωτική Επιτροπή των Καρναβαλικών συλλόγων, που θα
πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 15
Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30, με θέμα την αποδοχή ή μη της συμμετοχής
μας στο καρναβάλι του Δ. Κομοτηνής.
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Πλατεία Ματσίνη, Ξάνθη 67100. Τηλ. 2541073640»
Η θέση του «Μαχητή» βέβαια σε όλες αυτές τις πρακτικές είναι μία και ξεκάθαρη!
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ! Και φυσικά να αλλάξει εδώ και τώρα ο κανονισμός λειτουργίας του θεσμού κι  όσοι σύλλογοι συμμετέχουν σε καρναβάλια γειτονικών πόλεων να ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!
Να επιλέξουν και δικαίωμά τους να πάνε είτε στο καρναβάλι της Πάτρας, είτε στο καρναβάλι της Κομοτηνής!
Φυσικά την τεράστια ευθύνη στο θέμα αυτό την έχει και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ.Πασχάλης Λύρατζης που δυστυχώς ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ με εντολές του Δημάρχου Ξάνθης την πρακτική αυτή και κάλεσε την Οργανωτική Επιτροπή των συλλόγων για την συμμετοχή τους στη βραδινή παρέλαση της Κομοτηνής στις 18/2/2017!!!!
-Κύριε Φανουράκη, κύριε Λύρατζη, κύριε Τσέπελη…
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!
-Οι ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ανήκουν στη Ξάνθη και μόνο στη Ξάνθη!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »