*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙ(ΣΤΙ)ΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΡΙΖΑ-Λύρατζη για το Ωραιόκαστρο!...

23 Φεβρουαρίου
*Για ανάρτηση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού στο fb σχετικά με τα επεισόδια ακραίων αριστερών και ακροδεξιών
*ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΥΡΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ
Την απομάκρυνση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη ζητάει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εξ’ αιτίας μιας ανάρτησής του στο FB
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης εξέδωσε απάντηση μιλώντας για κοινούς συκοφάντες και υβριστές ενώ το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης με τον Δήμαρχο Ξάνθης να στηρίζει τον Πρόεδρό του και να απαντάει στον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ανταμπούφη που έθεσε το θέμα οτι, "δεν παίρνει εντολές απο την αντιπολίτευση για το πως θα επιλέγει τους συνεργάτες του..."
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΟΝΤΡΑ
Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτησή του στο FB που έκανε στις 20/2/2017 ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης με αφορμή τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο, σχολιάζοντας τα παρακάτω:
«Μετά από καιρό είδα ειδήσεις τόσο τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο όσο και για τις επιθέσεις των διαφόρων ακραίων αριστερών ή δεξιών δήθεν επαναστατών. Δυστυχώς αυτό το «μπ…. που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει σκοπό να διαλύσει την Ελλάδα και να διχάσει τους Έλληνες. Μας έκαναν ρατσιστές χωρίς να είμαστε, μας έκαναν φασίστες χωρίς να θέλουμε. Έλεος πια οι υποστηρικτές του τίποτα να βγαίνουν και να κάνουν και δηλώσεις!!! Διέλυσαν την παιδεία, τοποθέτησαν τους δικούς τους σε θέσεις κλειδιά δημιουργώντας ένα παρακράτος που για πολλά χρόνια θα το έχουμε στο κεφάλι μας οποίος και αν κυβερνήσει!!!».
ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΥΡΑΤΖΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ FB
Με αφορμή λοιπόν αυτή την ανάρτηση και θέμα, «Δηλώσεις Προέδρου Κέντρου… πολιτισμού», η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επετέθη στον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού ζητώντας από τον  Δήμαρχο Ξάνθης να τον απομακρύνει από τη θέση του, χρησιμοποιώντας μάλιστα ιδιαίτερα σκληρές και εξυβριστικές εκφράσεις.
Μάλιστα κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ως εξής: «Θα μας ήταν τελείως αδιάφορες οι δηλώσεις του κ. Λύρατζη αν ο δήμαρχος δεν του είχε εμπιστευτεί την διαχείριση του κέντρου πολιτισμού και κατ' επέκταση την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας και της έμμεσης διαπαιδαγώγησης των νέων της πόλης που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τις δομές του κέντρου πολιτισμού.
Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος Ξανθής να τεθεί προ των ευθυνών του και να απομακρύνει άμεσα   κάθε   ακροδεξιό   θιασώτη   της   φασιστικής   ιδεολογίας   από   θέσεις   ευθύνης.   Η πολυπολιτισμικότητα και η ιστορία αυτής της πόλης το επιβάλει».
Από το Γραφείο Τύπου
(σ.σ. Το ίδιο θέμα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο χθες το βράδυ και ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νομαρχιακής Νίκος Ανταμπούφης...)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΥΡΑΤΖΗ
ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εξ' αφορμής της συκοφαντικής ανακοίνωσης της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, η οποία δημοσιεύτηκε στον Τύπο εις βάρος μου, δηλώνω τα εξής:
Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων χορηγούσε το καθεστώς στους πολίτες την εποχή της Χούντας.
Δεν είμαι φασίστας, ούτε ρατσιστής και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω και φυσικά δεν δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο!
Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, εδραιώνει την άποψη μου και τα γραφόμενά μου, ότι όποιος ασκεί κριτική τον χαρακτηρίζουν “φασίστα” και “ρατσιστή”. Προφανώς, ενοχλεί η ελεύθερη σκέψη και η διαφορετική από τη δική τους άποψη.
Οι ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω ανακοίνωση συνιστούν συμπεριφορά παράνομη και καταχρηστική, είχαν δε ως αποτέλεσμα να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη.
Κατόπιν των ανωτέρω καλώ τους εμπνευστές της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης, να αποκαταστήσουν τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή με άμεση δημοσίευση στο σύνολο των Μ.Μ.Ε. της πόλης της Ξάνθης κειμένου με το οποίο θα ανακαλείται η συκοφαντική ανακοίνωση.
Σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί άμεσα η τιμή και η υπόληψη μου, από τους εμπνευστές της ως άνω ανακοίνωσης, δηλώνω ότι η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ξάνθη, 22-02-2107
Με τιμή

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »