*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Φεβρουαρίου

Ο Έφορος έτρεψε σε «φυγή» τους αγρότες και τα τρακτέρ! Τι κατήγγειλαν οι αγρότες, "σιωπούν" Ν.Δ, ΚΚΕ και ΔΗ.ΣΥ.

11 Φεβρουαρίου
Συμβολική κατάληψη των αγροτών με 4 τρακτέρ χθες το πρωί στην Εφορία Ξάνθης (07.00-10.00), τι κατήγγειλαν οι Πρόεδροι των συλλόγων αγροτών και κτηνοτρόφων

*Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Δεν είχε εντολές και οδηγίες από εμάς, αγνοούσαμε το συμβάν!
Σε φυγή έτρεψε τους αγρότες την Παρασκευή (χθες) το πρωί ο έφορος Ξάνθης κ.Αδαμακόπουλος Επαμεινώνδας όταν πήγαν να κάνουν συμβολική κατάληψη στην Εφορία Ξάνθης με 4 τρακτέρ, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις των 15μελών επιτροπών αγώνα επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε 6 εργαζόμενους ως προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση του κοινού.
«Εδώ ο κάθε υπάλληλος στοιχίζει 100 ευρώ την ημέρα στο κράτος, αν δεν αφήσετε τους υπαλλήλους να μπουν στην Εφορία και δεν σταματήσετε την κατάληψή σας θα βγάλω και τους 56 εργαζόμενους στην αγορά με μπλοκάκι για ελέγχους» -τους προειδοποίησε- με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή την αντίδραση των επαγγελματιών γι’ αυτού τους είδους τις κινητοποιήσεις ώστε να στραφούν κατά των αγροτών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τελικά μετά από σκληρή διαπραγμάτευση των δυο πλευρών, οι αγρότες στις 10 το πρωί αποχώρησαν μαζί με τα 4 τρακτέρ από την εφορία και όλοι οι εργαζόμενοι πήγαν κανονικά στα γραφεία τους.
ΩΣΤΟΣΟ μετά την αποχώρησή τους οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν στα κόμματα και στα ΜΜΕ την συμπεριφορά του έφορου Ξάνθης ισχυριζόμενοι μάλιστα Έφορος Ξάνθης κ.Αδαμακόπουλος ότι λειτούργησε με τον τρόπο αυτό επενδύοντας πολιτικά σε συγκεκριμένο κόμμα, ενώ την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστών φορέων των επαγγελματιών όταν πληροφορήθηκαν το συμβάν από αγρότες.
…..
ΠΩΣ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΛΑΤΣΗΣ
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Τοπείρου Κώστας Δαλάτσης εξιστόρησε μάλιστα τα γεγονότα ως εξής: «Ξεκινήσαμε την διαδικασία για τον αποκλεισμό της Εφορείας, ήμασταν εκεί από νωρίς το πρωί συμβολικά με 4 τρακτέρ και οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι. Απλά ξεκίνησαν να έρχονται οι εργαζόμενοι ήρθε και ο διευθυντής και είχαμε μια συζήτηση, και μας είπε ότι επειδή δεν μπορεί να έχει τους υπαλλήλους να κάθονται, αν δεν μπουν μέσα στα γραφεία να δουλέψουν, είναι αναγκασμένος να τους βγάλει στην αγορά για ελέγχους με μπλοκάκι».
-Δηλαδή ή μένετε εδώ και μπουκάρουν οι υπάλληλοι, οι ελεγκτές στα μαγαζιά και κάνουν  ελέγχους, ή φεύγετε και μπαίνουμε μέσα και δουλεύουμε! Κάπως έτσι; 
Κώστας Δαλάτσης: «Στην ουσία αυτό μας είπε».
-Αυτό είναι δεοντολογικό; Προσπάθησε ο διευθυντής να εκμεταλλευτεί τις εργατοώρες άρα καλά έκανε ή φάνηκε λίγο απειλητικό; Εσείς πως το εκλάβατε;
Κώστας Δαλάτσης: «Κοιτάξτε, σίγουρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο ακούσαμε εκείνη τη στιγμή, αλλά έπρεπε να το διαχειριστούμε κι εμείς όλο αυτό. Εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα σε επιχειρήσεις που είναι έξω και που ξέρουμε πολύ καλά ότι ταλανίζονται με την φορολόγηση και το ασφαλιστικό, γι’ αυτό λοιπόν η απόφαση ήταν να αποχωρήσουμε».
-Οπότε φύγατε δηλαδή!
Κώστας Δαλάτσης: «Ήταν πολύ εύκολο για μας να μείνουμε εκεί και  να καθίσουμε μέχρι τις 3 η ώρα το μεσημέρι, αλλά σκεφτείτε αν όντως έβγαινε 1 κλιμάκιο ή 2 στην αγορά για ελέγχους τι θα γινόταν, τι αντίκτυπο θα είχαμε. Τόσο καιρό γκρινιάζουμε…». 
-Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!
Κώστας Δαλάτσης: «Έτσι ακριβώς». 
-Και τώρα τι γίνεται το απόγευμα; Ισχύει το ραντεβού με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;
Κώστας Δαλάτσης: «Ισχύει δεν έχει αλλάξει κάτι».
-Τι ώρα θα είστε εκεί;
Κώστας Δαλάτσης: «Γύρω στις 7 το απόγευμα».
-Δεν θα αποκλείσετε το κτήριο, απλά θα είστε εκεί την ώρα που θα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο έτσι;
Κώστας Δαλάτσης: «Έτσι ακριβώς, θα είμαστε εκεί αγρότες και κτηνοτρόφοι».
(Σ.Σ. Πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι το παραπάνω περιστατικά καταγγέλθηκαν στις κομματικές οργανώσεις της  ΝΟΔΕ, του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης…Οι αγρότες θεωρούν ότι πίσω από την συγκεκριμένη κίνηση βρίσκεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο κομματικά στελέχη των συγκεκριμένων κομμάτων δήλωσαν ΑΓΝΟΙΑ του συμβάντος στο «Μ», ισχυριζόμενοι οτι το πληροφορήθηκαν από τους δημοσιογράφους…Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής καμιά πάντως αντίδραση δεν υπήρξε από κομματική οργάνωση της Ξάνθης πλην των συνδικαλιστών αγροτών).



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »