*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιανουαρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. «ΤΡΩΝΕ» ΤΟΝ ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ! «Παράταση» πήρε ο Τζεμαλή της Ροδόπης!

04 Ιανουαρίου
Αρνείται να παραιτηθεί ο διορισμένος Μουφτής Ξάνθης, η θητεία του οποίου λήγει στις 21/8/2021 με απόφαση ΠτΔ! Διάψευση από Μουφτή Ροδόπης που «διασώθηκε» προσωρινά…

*Υπέρ του εντολοδόχου Μουφτή της Άγκυρας Αχμέτ Μετέ ανοιχτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, έφαγε όμως «πόρτα»!
Την παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και Ροδόπης Μέτσο Τζεμαλή, ζήτησε σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του «Μ» παραμονές του νέου έτους το ΥΠΕΞ.
Μάλιστα ζητήθηκε και από τους δυο να κατέβουν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!!!! Αφού άλλως δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή τους.
Το θέμα αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας το maxitisthrakis.blogspot.gr με αξιόπιστη πληροφόρηση από το στενό περιβάλλον του Σινίκογλου, ωστόσο μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, το ΥΠΕΞ αναδιπλώθηκε!
Έτσι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποφασίστηκε από τα υψηλά κλιμάκια σε πρώτη φάση να «φαγωθεί» μόνο ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου και να δοθεί «παράταση» ζωής στον Μουφτή Ροδόπης κ. Μέτσο Τζεμαλή, μολονότι πήγαιναν «πακέτο» και οι δύο!
Μάλιστα ο Σινίκογλου είχε την διαβεβαίωση του Μουφτή Ροδόπης κ. Μέτσο Τζεμαλή ότι «θα κατέβουν μαζί στην Αθήνα και θα στηρίξει ο ένας τον άλλον…»., ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιανουαρίου όταν ο δεύτερος πήρε την διαβεβαίωση της παραμονής στη Μουφτεία, μέχρι νεωτέρας…

ΔΙΕΨΕΥΣΕ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ
Συγκεκριμένα με επιστολή του που μας έστειλε χθες στο «Μ» ο Μουφτής Ροδόπης κ. Μέτσο Τζεμαλή διέψευσε τα…αδιάψευστα, αναφέροντας τα παρακάτω:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Διεύθυνση Ερμού 82
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κομοτηνή, 3 Ιανουαρίου 2017
ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Προς τον εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας και ιστοσελίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» Ξάνθης
Διαβάσαμε με λύπη το δημοσίευμά σας με τίτλο «Παραίτηση Σινίκογλου – Τζεμαλή, ζήτησε το ΥΠΕΞ για να κάνει χατίρια Ερντογάν - Άγκυρα! Βέτο Καμμένου». Θέλω ως Μουφτής Κομοτηνής να ενημερώσω υπεύθυνα το κοινό ότι ουδέποτε έχω προσκληθεί και ενημερωθεί από τους αρμόδιους των υπουργείων για να συζητήσω το θέμα της παραίτησης ή αντικατάστασής μου.
Διαψεύδω το περιεχόμενο του δημοσιεύματός σας και παρακαλώ να δημοσιεύσετε την διάψευσή μου σχετικά με το θέμα.
Ο Προς Ύψιστον Ευχέτης
Ο Μουφτής Κομοτηνής
ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ
(σ.σ. Αλήθεια, γιατί την ίδια επιστολή δεν μας έστειλε και ο Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου;)

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ» Ο ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ
Ωστόσο αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν –μετά και την διάψευση του Μουφτή Ροδόπης κ.Τζεμαλή- τα παρακάτω:
1. Ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου αρνείται να υπογράψει την παραίτησή του ακόμη κι αν οι λόγοι τους οποίους επικαλείται το ΥΠΕΞ έχουν σχέση με την συνταξιοδότησή του. Κατά τον Σινίκογλου η θητεία του λήγει στις 21/8/2021.
2. Οι αποφάσεις για το «τελείωμα» του Μουφτή Ξάνθης –σε πρώτη φάση- λήφθηκαν από το Μαξίμου προκειμένου να «ικανοποιηθούν» οι πιέσεις των μειονοτικών βουλευτών της Θράκης αλλά και η απαίτηση της Τουρκίας που ωστόσο ζητάει «εκλεγμένους» Μουφτήδες στη Θράκη από τη μειονότητα στην ουσία δηλαδή «διορισμένους από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής».
Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται και δεν εκλέγονται!!!
3. Το γεγονός έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και μέσα στη Κυβέρνηση καθώς στο συγκεκριμένο θέμα, έχει βάλει βέτο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι «θα έχει λόγο στο πρόσωπο που θα επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Σινίκογλου στη θέση του Μουφτή Ξάνθης. Και το οποίο θα είναι Πομάκικης καταγωγής και ένας εκ των Πομάκων Ιεροδιδασκάλων που πρόσφατα διόρισε το Υπουργείο Παιδείας».
4. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο σημερινός Μουφτής Ξάνθης επιμείνει στην ΜΗ παραίτησή του (σ.σ. δια της υπογραφής του…) είναι δύσκολο να τον «παραιτήσει» και να τον «αντικαταστήσει» η Κυβέρνηση, χωρίς απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού «η θητεία του Σινίκογλου έχει ανανεωθεί με υπογραφή ΠτΔ στις 3 Αυγούστου 2011 έως τις 21/8/2021».(σ.σ. Η επίσημη δικαιολογία πάντως του ΥΠΕΞ είναι ότι θα συνταξιοδοτηθεί...).
5. Αντιδράσεις υπάρχουν και από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει για ψηφοθηρικούς λόγους στις απαιτήσεις των μειονοτικών βουλευτών της και της Τουρκικής Κυβέρνησης που ζητούν επιμόνως περισσότερη «τουρκοποίηση» της μειονότητας στη Θράκη! Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει παρέμβαση ακόμη και από τον πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
6. Παλιός διπλωμάτης με τον οποίο επικοινώνησε ο «Μ» αφού εξέφρασε την έκπληξή του για την «αντικατάσταση» του διορισμένου  Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι, «πρόκειται για μια απόφαση ιδιαίτερα ευαίσθητη για τα Εθνικά μας θέματα… Ήδη έχουν γίνει σοβαρές υποχωρήσεις μετά από Τουρκικές πιέσεις και εκβιασμούς σε σοβαρά Εθνικά ζητήματα, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ενδώσει στις παράλογες απαιτήσεις του Ερντογάν. Άλλωστε και στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται και δεν εκλέγονται…», κατέληξε με σημασία ο εν λόγω διπλωμάτης μιλώντας στο "Μ", ενώ χαρακτήριζε την αντικατάσταση του Σινίκογλου ως «ψηφοθηρικό» επικοινωνιακό τέχνασμα…
7.Να σημειωθεί πάντως ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναγνωρίσει ως Μουφτήδες, τους "Ψευτομουφτήδες" Ξάνθης (Μετέ) και Ροδόπης (Ιμπραήμ Σερίφ), αλλά θέλει απλά να αντικαταστήσει τους δυο Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης Σινίκογλου και Τζεμαλή αντίστοιχα με δυο νέα πρόσωπα Πομάκικης καταγωγής, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα «αμβλύνει» κάπως τις αντιδράσεις των μειονοτικών βουλευτών, ώστε να βρεθεί μια μέση λύση…
8.Από την πλευρά της ωστόσο η Άγκυρα διαμηνύει και πάλι ότι «το ζήτημα των νέων Μουφτήδων της Θράκης δεν είναι θέμα προσώπων... αλλά εκλογής των προσώπων από την μειονότητα».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Ιδού τι αναφέρει το επίσημο κρατικό έγγραφο με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την θητεία του διορισμένου Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου, στο οποίο και «πατάει» αυτός με τους δικηγόρους του, προκειμένου να παραμείνει στη θέση του:
«Ανανέωση της θητείας του Μουφτή Ξάνθης»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη
1.Της διατάξεις του άρθρου νόμου του ν.1920/1991 (ΦΕΚ 11 Α’). με το οποίο κυρώθηκε η από 24 Δεκεμβρίου 1990 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών» (ΦΕΚ 182 τ.Α’).
2.Το από 20-8-1991 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 143/20.8.1991 τ.Γ’) με το οποίο διορίστηκε στην κενή θέση του Μουφτή Ξάνθης, ο Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου.
3. Το από 4-4-2001 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ανανεώθηκε η θητεία του Μουφτή Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, μέχρι 21-8-11 (ΦΕΚ 119/27.4.2001 τ.Γ’).
Με πρόταση της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Αποφασίζουμε
Άρθρο μόνο
Ανανεώνεται η θητεία του Μουφτή Ξάνθης, Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, από την ημερομηνία λήξης της θητείας του έως της 21/8/2021.
Στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.
Αθήνα 3 Αυγούστου 2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

…….

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ;
ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ράπισμα Τσίπρα στους Ψευτομουφτήδες, Συνάντηση Γαβρόγλου με Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή

"Ράπισμα" Τσίπρα στους "Ψευτομουφτήδες" Ξάνθης και Ροδόπης αποτελεί αναμφισβήτητα η επίσημη αναγνώριση και πάλι από την Κυβέρνηση της χώρας των διορισμένων Μουφτήδων Εμίν Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή, κάτι που επισφραγίστηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θράκη.
Συγκεκριμένα τρεις διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Θράκη, τον οποίο συνόδευε.
Αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία της Μουφτείας Κομοτηνής με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Μουφτήδες περιέγραψαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία της Μουφτείας και τον συνεχάρησαν για το σεβασμό και τη φροντίδα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση.
Οι Μουφτήδες δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ιδιαίτερη τιμή για το γεγονός ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του την απάντηση των Σοφολογιοτάτων για μείζονα θέματα του Ισλάμ και εξήραν την ευαισθησία του υπουργού για τις θρησκευτικές ελευθερίες
Ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση και με τέσσερις Μητροπολίτες, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας Κομοτηνής: τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊνουπόλεως, κ.κ. Άνθιμο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ.Δαμασκηνό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονα και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονα.
Οι Μητροπολίτες επέμειναν στην ανάγκη η Ελλάδα να αναδείξει την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, που μπορεί να αποτελέσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Επικαλέστηκαν, μάλιστα, τη δήλωση του πρωθυπουργού: «Δεν επιτρέπουμε σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.»
(Σ.Σ. Τι άλλαξε από τις 26 Νοεμβρίου 2016 κύριε Πρωθυπουργέ;).


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »