*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιανουαρίου

Πρωτοχρονιάτικο μακελειό με τουλάχιστον 39 νεκρούς σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης-Με αίμα βάφτηκε η πρωτοχρονιά στην Τουρκία

01 Ιανουαρίου

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν από ένοπλη επίθεση σε δημοφιλές κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο τοπικός κυβερνήτης.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο δράστης ήταν ντυμένος με στολή Άγιου Βασίλη, ενώ νωρίτερα ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται στο μακελειό να εμπλέκονται περισσότεροι ένοπλοι. Άγνωστη παραμένει η τύχη του δράστη ή των δραστών.
Η επίθεση έλαβε χώρα τη στιγμή που περισσότεροι από 800 θαμώνες γιόρταζαν την αλλαγή του έτους, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν τεθεί σε ισχύ λόγω φόβων για τρομοκρατική επίθεση εν μέσω εορτών.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον ένας δράστης εισέβαλε στο δημοφιλές κλαμπ Reina, στην μεγαλοαστική παραθαλάσσια ζώνη της Πόλης, και άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα με αυτόματο όπλο. Πολλοί θαμώνες έπεσαν στα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα φρουρούσε την είσοδο στο κλαμπ.
Ο κυβερνήτης αποκάλεσε το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια, όμως έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το μακελειό.
Οι τουρκικές Αρχές έχουν επιβάλει εμπάργκο στη μετάδοση πληροφοριών από μέσα ενημέρωσης.
Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος της υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και του επίτροπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Την επίθεση καταδίκασε και ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο για «αγριότητα» από την πλευρά των δραστών.
Η σφαγή, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του νέου έτους, έρχεται σαν επίλογος για το 2016, που είδε την Τουρκία να θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.
Πρόκειται για τη δεύτερη πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη σε διάστημα τριών εβδομάδων. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου σε διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μπεσίκτας. Την ευθύνη ανέλαβε η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν, η οποία πιστεύεται ότι έχει αποσχιστεί από τις τάξεις του PKK.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »