*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιανουαρίου

Μόνη στη 2η θέση η Ξάνθη και βλέπει… Ευρώπη! Νίκησε με γκολάρα του Γκιουνές 0-1 και τον Ηρακλή...!

03 Ιανουαρίου

Ιδανική ήταν η πρεμιέρα στο 2017 για την Xanthi FC που το απόγευμα της Τρίτης στο πρώτο παιχνίδι του Νέου Έτους κέρδισε τον Ηρακλή εκτός έδρας με 0-1. Η ξανθιώτικη ομάδα με τον Χαμζά Γκιουνές στο 58’ – που πέτυχε και το πρώτο γκολ της χρονιάς - πήρε τους βαθμούς της νίκης και συνεχίζει την πορεία της στην Super League έχοντας 25 βαθμούς μετά από 13 παιχνίδια.
Ο σκόρερ έχασε πέναλτι στο 21’ ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Περόνε στο 86’.
                                                               ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου σημείωσαν την 5η διαδοχική επιτυχία τους στο πρωτάθλημα «σπάζοντας» το ρεκόρ της ομάδας με τους 11 σερί αήττητους αγώνες. Παράλληλα η Xanthi FC συνεχίζει να είναι στην 1η θέση του πίνακα των εκτός έδρας αναμετρήσεων έχοντας συγκεντρώσει 17 βαθμούς μακριά από τα Πηγάδια μετά την χθεσινή 5η επιτυχία.
Οι καλύτερες φάσεις
Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 10’ το διαγώνιο σουτ του Περόνε δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 20’ ο Βασιλακάκης ανατράπηκε από τον Χουάντερσον, κέρδισε το πέναλτι αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε την εκτέλεση του Γιουνές. Στο 23’ το σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ και στην επόμενη φάση το σουτ του Λεοζίνιο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Στο 27’ άστοχο ήταν το σουτ του Ντε Λούκας μετά από επίθεση διαρκείας της ξανθιώτικης ομάδας. Στο 29’ η αντεπίθεση του Ηρακλή κατέληξε στο άστοχο σουτ του Λεοζίνιο. Στο 43’ η σέντρα σουτ του Ιντζόγλου παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Ζίβκοβιτς με τον τερματοφύλακα της Xanthi FC να διώχνει σε κόρνερ. Στο 47’ η κεφαλιά του Περόνε μετά το φάουλ του Μπαρτολίνι πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι όπως και η κεφαλιά του τελευταίου στο 54’. Στο 58’ ο Γιουνές εκτέλεσε ιδανικά ολοκληρώνοντας υπέροχα την συνεργασία των Μπαξεβανίδη – Τριάδη και κάνοντας το 0-1 με το 9ο προσωπικό του γκολ έδωσε το προβάδισμα στην Xanthi FC. Με το γκολ αυτό ο MVP της 15ης αγωνιστικής έφτασε τον Ιντέγε στην 1η θέση των σκόρερ της Super League σημειώνοντας παράλληλα το 1ο γκολ για το 2017.
Στο 61΄ο Περόνε έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Ζίβκοβιτς να είναι σε ετοιμότητα και στο 62’ ο Σέρβος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ το νέο σουτ του Λεοζίνιο. Στο 67’ το σουτ του Πασά πέρασε άουτ. Στο 83’ ο Γιουνές απείλησε με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπαξεβανίδη με τον Χουάντερσον να μπλοκάρει.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο ο Γιώργος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας) με βοηθούς τους κ.κ. Βασίλη Καραβασίλη (ΕΠΣ Καβάλας) - Γιώργο Λαζαρή (ΕΠΣ Καβάλας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Αθανάσιος Σέζος της ΕΠΣ Κιλκίς.
Κίτρινες: 7’ Καμαρά, 67’ Ντε Λούκας, 75’ Λουκίνας, 77’ Περόνε
Κόκκινη: 85’ Περόνε
Συνθέσεις
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης 5): Χουάντερσον 6, Στάμου 6, Ζιαμπάρης 5, Μπαρτολίνι 5, Κούρος 5, Ιντζόγλου 6, Ρούσσος 5, Περόνε 6, Λεοζίνιο 6, Πασάς 5 (70’ Λουκίνας), Μοντέιρο 5.
Xanthi FC(Ραζβάν Λουτσέσκου 6): Ζίβκοβιτς 7, Μπαξεβανίδης 6, Γουάλας 6, Φλίσκας 6, Καρασαλίδης 7, Ντε Λούκας 6 (72’ Σολτάνι), Καμαρά 6 (84’ Χατζητερζόγλου) , Λουσέρο 6, Τριάδης 7, Βασιλακάκης 7, Γιουνές 8 (87’ Ράνος).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »