*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH Οι ειδήσεις με άλλο...μάτι! Πυρκαγιά έκαψε τις καλαμιές στη κοίτη του Κόσυνθου

30 Δεκεμβρίου
Πυρκαγιά χθες στην κοίτη του Κοσύνθου στην περιοχή του Δροσερού. Κάηκαν σκουπίδια και καλαμιές
Άκουσον!Άκουσον!

*Πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση προς όλους τους νυν και πρώην βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, απέστειλε η Φώφη Γεννηματά.
Συγκεκριμένα, τους προσκαλεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο, για να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα και την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης.
Από την πρόσκληση εξαιρούνται όσοι, είτε ήταν υποψήφιοι με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχουν ενταχθεί σε αυτά τα κόμματα ή σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
….
*Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πρόσκληση ισχύει για τους Σωτήρη Στολίδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Μάντατζη Τσετίν και Δημήτρη Σαλτούρο, όχι όμως για τον Παναγιώτη Σγουρίδη που είναι με τους ΑΝΕΛ…
-Πόσοι από τους δικούς μας θα πάνε; Το πιο πιθανό κανείς ή μάλλον, μόνο ο Σωτήρης Στολίδης που διατηρεί άλλωστε και άριστη σχέση με την Φώφη…
……
*Σήμερα Παρασκευή 30-12-2016 και ώρα 10:00΄, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας της Ξάνθης, όπου θα παραδώσει στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, τη βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε εθελοντικά το προσωπικό της
……
*Και να χιονίσει στη πόλη –που δεν το βλέπω-μην αγωνιάτε καθόλου. Χάρις στον Δημαρχόπουλο έχουμε υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης τον Παναγιώτη Ταρενίδη, οπότε ας κοιμόμαστε ήσυχοι…
-Από τις 5 το πρωί σε περίπτωση χιονοπτώσεων θα ρίχνει αλάτι, προκειμένου να μην την ξαναπατήσουμε όπως την πέρσι…!
…….
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - προερχόμενος από τους Οικολόγους- Γιώργος Δημαράς, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του έχει στην κατοχή του 24 πάρκινγκ και 34 τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πιο συγκεκριμένα, στο πόθεν έσχες του 2015 έχει συνολικά 62 εγγραφές για ακίνητα, εκ των οποίων τα 24 είναι πάρκινγκ!
Από την άλλη πλευρά, διαθέτει 34 τραπεζικούς λογαριασμούς (που ξεκινούν από μηδενικό υπόλοιπο και φτάνουν τις 38.863,37 ευρώ), ενώ άλλους 5 λογαριασμούς έχει η σύζυγός του.
……
ΟΛΗ Η ΞΑΝΘΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ!
Βρέξει χιονίσει, όλοι στη Κεντρ. Πλατεία της Ξάνθης, αλλά θα είμαστε… χιλιάδες το βράδυ του Σαββάτου!
Στην αδικοχαμένη Μαρία Τζελέπη, στέλεχος της Θρακικής Σκηνής που έφυγε σε ηλικία μόλις 31 ετών, είναι αφιερωμένη η Βραδιά Ονείρων που διοργανώνει ο ιστορικός σύλλογος το Σάββατο από τις 11 το βράδυ στη Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, για την υποδοχή του νέου χρόνου.
 Την ίδια ώρα, ο Μάριος Κιοσσές που επιμελείται του καλλιτεχνικού προγράμματος της βραδιάς, ανακοίνωσε ότι στη βραδιά θα συμμετάσχει και ο φοβερός Δημήτρης Χριστοδουλάκης, γνωστός από το παιχνίδι rising star που συμμετέχει στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Rich live που στηρίζει το Γεγονός της χρονιάς.
Παράλληλα στη βραδιά θα εμφανιστούν και οι τρομεροί Γιώργος Κουμουλίδης και  Γεωργία Ταστσόγλου αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Κορέντης, καθώς επίσης και άλλοι 5-6 τραγουδιστές.
Επίσης στην ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ θα υπάρχουν δωρεάν ρετσίνες, κρασάκια και αναψυκτικά για όλο τον κόσμο που θα κατέβει το Σάββατο στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης για να υποδεχτεί το 2017.
Την βραδιά θα παρουσιάσει ο Πάνος Παπαδόπουλος με την 24ωρη Ξανθιώτισσα ηθοποιό Νατάσσα Μπάτζιου.
Όλη η Ξάνθη, μια παρέα!
………..
Μικρά!Μικρά!

*Καλαμιές και σκουπίδια κάηκαν χθες στην περιοχή Δροσερού - ποταμού Κόσυνθου με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική και να μεταβεί στη περιοχή με δυο οχήματα και 4 πυροσβέστες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος.
……
*Από τον Βόλο ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Κοπεντής, θα συμμετάσχει (και αυτός…)στη Βραδιά Ονείρων για την υποδοχή του νέου χρόνου που διοργανώνουν Δήμος και Θρακική Σκηνή το Σάββατο από τις 11 το βράδυ στη κεντρική πλατεία…
…..
*Στο μεταξύ σήμερα θα αποφασιστεί αν θα έρθει να τραγουδήσει (αφιλοκερδώς, μόνο τις βενζίνες του ζητάει ο άνθρωπος…) ο τραγουδιστής του Big Brother Πρόδρομος Καθηνιώτης.
……
*Αντίθετα άγνωστο είναι να θα συμμετάσχει στη βραδιά ο δημοφιλής συνθέτης και τραγουδιστής Δημήτρης Πετρόπουλος που αυτές τις μέρες είναι ασθενής….
-Δεν πειράζει Δημήτρη. Του χρόνου!
……………
77χρονος πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο στην αυλή του σπιτιού σε χωριό της Ροδόπης
Συνελήφθη την Τετάρτη (28-12-2016) το μεσημέρι, σε χωριό του νομού Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 77χρονο, διότι, το ίδιο μεσημέρι, ευρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο ένα αδέσποτο σκύλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Κατασχέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.
Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.
….
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν υπάρχουν, πλέον, τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου - Εξακολουθεί να εκκρεμεί η δικαστική απόφαση
Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από τη συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Αρμόδιες πηγές, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου.
Η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας -από την οποία εξαρτάται και η αποδέσμευση των συμφωνηθέντων ποσών με τις τράπεζες- δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.
Ορισμένες πληροφορίες, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως αυτό πρόκειται να συμβεί.
Πρακτικά, η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, βρίσκεται στον «αέρα».
Έτσι κινδυνεύουν 10.800 άμεσες θέσεις εργασίας της Μαρινόπουλος ΑΕ, εκατοντάδες επιχειρήσεις - προμηθευτές της και δεν θα πέσουν στην αγορά, όπως προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017 περί τα 350 εκατ. ευρώ 
….
Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου παρατείνεται η πληρωμή τους
Παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω του ότι η καταληκτική ημερομηνίας εξόφλησής τους, συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες.
Η καταληκτική προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας ρυθμίζεται βάσει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε.7. της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του νόμου 4093/2012 η οποία αναφέρει τα εξής:
«1. Η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του ν. 2362/1995 (Α' 247) «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις».* Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράττονται κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31 η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους εκείνου στο οποίο αφορούν. [...]».

*[Σημείωση: Από 01-01-2015 ισχύει ο 4270/2014 "Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις."] Η 31η Δεκεμβρίου 2016 συμπίπτει με μη εργάσιμη ημέρα (σ.σ. Σάββατο). Για τη συγκεκριμένη υποχρέωση (σ.σ. καταβολή τελών κυκλοφορίας) δεν έχουν ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Φ.Δ., μιας και τα τέλη κυκλοφορίας είναι εκτός πεδίου ρύθμισης του συγκεκριμένου νόμου. Για τα τέλη κυκλοφορίας —αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία καταβολής— ισχύει η διάταξη του άρθρου 242 του Αστικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο: «Η προθεσμία λήγει όταν περάσει ολόκληρη η τελευταία ημέρα και, αν είναι κατά το νόμο εορτάσιμη, όταν περάσει ολόκληρη η επόμενη εργάσιμη».
.....
Η φωτογραφία της Ημέρας
Γιατί κύριε Αυγενάκη και κύριε Μέτιο, δεν βγαίνει κανείς πρωτοκλασάτος «δελφίνος» σας στη Ξάνθη να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις ύβρεις των ΣΥΡΙΖΑίων;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »