*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH Μια πορεία σύντροφοι της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και για τον... "δικτάτορα" Ερντογάν;

29 Δεκεμβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Μήπως πρωτοτυπεί και πάλι η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης; Μάλλον ναι, αφού ανήγγειλε από τώρα συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης για τις 20-21 Γενάρη με αφορμή όμως…
-Όχι τις θηριωδίες του δικτάτορα Ερντογάν που εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος ανήγγειλε ότι ανοίγει 175 νέες φυλακές, αλλά… την ορκωμοσία Τράμπ στην Αμερική!
……
*Το σύνθημα της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης: «Υπάρχει μηδενική ανοχή στο νέο πλανητάρχη των ΗΠΑ που υπόσχεται να χτίσει φράχτη εκατοντάδων χιλιομέτρων για να φράξει την είσοδο στους φτωχούς μετανάστες. Μηδενική είναι η ανοχή στις σφαίρες αστυνομικών που αφαιρούν ζωές μαύρων», Από τον Έβρο μέχρι το Μεξικό, γκρεμίστε τους φράχτες, ανοίξτε τα σύνορα!
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής».
-Για να δούμε, θα τους συμπαρασταθεί αυτήν τη φορά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ειδικότερα οι φίλοι τους Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Μετέ!
*Το δικό μας σύνθημα. Μαζί σας σύντροφοι… Και κατά του Τράμπ και κατά των Λατίνων δικτατόρων που στις χώρες τους δυστυχεί ο λαουτζίκος…!
-Αλλά με τον διπλανό δικτάτορα τι θα γίνει; Θα κάνετε καμιά πορεία ή μήπως «φοβάστε» μην σας καταδώσουν οι άνθρωποι της ΜΙΤ και δεν μπορείτε να πάτε στην Τουρκία ούτε ως απλοί… τουρίστες;
……
*Κι όσο για το σύνθημα «Στη φυλακή οι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τι επακριβώς εννοείται; Εξηγήστε μου…
-Γιατί το ΣΙΝΟΥΚ όπου τους ανέβασαν ο Καμμένος με τον Βίτσα και την Αυλωνίτου μόνο για φυλακή δεν μου φαίνεται… Χώρια που μάλλον δεν διαβάσατε… Παρασκευόπουλο!
.

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στις 15:00 για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών». Η παράταση αφορά την Αττική, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, την Πελοπόννησο, το Βόρειο Αιγαίο, την Κρήτη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιγράφονται στη δημόσια πρόσκληση, η οποία έχει δημοσιευτεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
…………
Τυχερό Δ. Σουφλίου: Ενημερώθηκαν από το στρατό ότι το νερό είναι ακατάλληλο!
Μοιάζει σχεδόν απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Οι κάτοικοι του οικισμού «Τυχερό» του Δήμου Σουφλίου ενημερώθηκαν από το στρατό για το γεγονός ότι το νερό που τρέχει στις βρύσες τους είναι ακατάλληλο για πόση! Σύμφωνα με το reportal.gr
Το παράδοξο του πράγματος είναι ότι αν στο χωριό δεν υπήρχαν στρατιωτικές κατοικίες (ΣΟΑ), ενδεχομένως και να μην μάθαιναν οι κάτοικοι αυτή την τόσο σοβαρή πληροφορία. Ο στρατός ελέγχει από καιρού εις καιρόν με δικά του μέσα το νερό των στρατιωτικών κατοικιών για την ασφάλεια των στελεχών του και από τους πρόσφατους ελέγχους προέκυψε ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση. Έτσι από σήμερα το απόγευμα στα πέντε κτίρια των στρατιωτικών κατοικιών του Τυχερού υπάρχει αναρτημένη ανακοίνωση που απαγορεύει στους ενοίκους να πίνουν νερό! Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον κο Δαρούση – μέλος της παράταξης «Συνεργασία, Ανάπτυξη, Συνοχή» προέκυψε ότι ο Δήμος Σουφλίου δεν έχει κάνει απολύτως καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να καταναλώνουν εν αγνοία τους το ακατάλληλο νερό!
Η ίδια η παράταξη «Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή» ανάρτησε την παρακάτω φωτογραφία στο Facebook σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων.
…..….
Εγκρίθηκε νέα προκήρυξη θέσεων για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου
Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 12 μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και 2 στο Γ.Ν.Διδυμοτείχου.
Τελείωσε η κατάθεση αιτήσεων για πρόσληψη με 12μηνη σύμβαση 57 υπαλλήλων (2 για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, 13 για Γ.Ν.Διδυμοτείχου και 42 για το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης), με ειδικότητες: νοσηλευτών, τραυματοφορέων, μαιών, ιατρικών εργαστηρίων, τεχνολόγων ακτινολογικού, ακτινοφυσικών, πληροφορικής, φαρμακοποιών, λογοθεραπευτών. Αναμένεται ο διορισμός τους εντός του Φεβρουαρίου.
Εγκρίθηκε νέα προκήρυξη για 4 μόνιμους υπαλλήλους για το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης και 2 για το Διδυμότειχο με ειδικότητες τεχνολόγου ακτινολογικού και ιατρικών εργαστηρίων.
…………
Αγωνία στον Έβρο για την «απελευθέρωση» εκατοντάδων μεταναστών από την Τουρκία
Νέες ανησυχίες προκαλεί η πληροφορία ότι οι τουρικές αρχές εγκατέλειψαν και στην ουσία άνοιξαν hotspot με εκατοντάδες μετανάστες - στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί - στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος οι πιέσεις από τις προσφυγικές ροές είναι μεγάλες στο νομό Έβρου καθώς στο νότιο τμήμα του δεκάδες μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν διασχίζοντας τον Έβρο ποταμό εκμεταλλευόμενοι και τη χαμηλή του στάθμη ενώ την ίδια στιγμή στο βόρειο τμήμα παρόμοια διαδρομή επιχειρούν κυρίως Σύροι πρόσφυγες.
«Φαίνεται πως οι διακινητές έχουν χωρίσει τις περιοχές δράσης με τους πρόσφυγες να συγκεντρώνονται στη βόρεια περιοχή με επίκεντρο την Ανδριανούπολη και τους μετανάστες να διοχετεύονται από τα νότια περάσματα μέσω του άξονα Κωνσταντινούπολης - Κεσσάνης» λέει στην εφημερίδα άνθρωπος που παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα.
«Υπάρχει η πληροφορία ότι οι αρχές της γείτονος εγκατέλειψαν κάποιο hotspot με Πακιστανούς ενώ παρατηρείται και κάποια χαλαρότητα στα μέτρα φύλαξης από την άλλη πλευρά των συνόρων, ιδιαίτερα έπειτα από τις αλλαγές των διοικητών στην παρέβρια περιοχή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος» πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών παρουσιάζουν έξαρση καθώς η στάθμου του νερού στον Έβρο παραμένει χαμηλή, περίοδος που έχει παραταθεί φέτος και τον Δεκέμβριο λόγω της ανομβρίας.
……….
Τον Ιανουάριο στον Άρειο Πάγο η έκδοση των 8 Τούρκων
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει για την τύχη των 8 Τούρκων οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.
Η συζήτηση των αναιρέσεων κατά των αντικρουόμενων εφετειακών αποφάσεων για την έκδοση τους προσδιορίστηκε για τις 10,11 και 13 Ιανουαρίου 2017 ενώ οι συνήγοροι των Τούρκων έχουν ζητήσει την συνεκδίκαση όλων των υποθέσεων με το σκεπτικό ότι είναι συναφείς. Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι στην αίτηση τους προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, οι υποθέσεις πρέπει να συζητηθούν όλες μαζί για την ορθή ανάδειξη της αποδεικτικής διαδικασίας, την ανάδειξη της αλήθειας, τη διευκόλυνση των μαρτύρων και των δικηγόρων, για οικονομία των δικών και προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων, από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου. Το τελευταίο μάλιστα έχει τη σημασία του καθώς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, έχει εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των 8 στην Τουρκία. Δύο διαφορετικές συνθέσεις  αποφάσισαν ομόφωνα οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν, ενώ, άλλη σύνθεση άναψε το πράσινο φως για την έκδοση των Τούρκων. Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιώγας άσκησε εφέσεις.
……….
Τουρκία: Δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών που αφορούν τη δολοφονία, την περασμένη εβδομάδα, του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.
Μπροστά στις κάμερες, ένας 22χρονος αστυνομικός σκότωσε με εννέα σφαίρες τον διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ, στα εγκαίνια έκθεσης στις 19 Δεκεμβρίου, προτού σκοτωθεί από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης. Η απαγόρευση θα ισχύει έως το πέρας της αστυνομικής έρευνας, διευκρινίζει το ρεπορτάζ του πρακτορείου και αφορά τόσο τις εικόνες της δολοφονίας, οι οποίες έχουν αναμεταδοθεί ευρέως από τα διεθνή ΜΜΕ, όσο και τις πληροφορίες που αφορούν υπόπτους, μάρτυρες και θύματα. Το δικαστήριο της Άγκυρας ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, εξηγώντας πως η μετάδοση των πληροφοριών αυτών μπορεί να επιφέρει βλάβη τόσο στην έρευνα όσο στην εθνική ασφάλεια. Δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο επιβάλλεται η απαγόρευση αυτή μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Καρλόφ. Ωστόσο τη Δευτέρα δημοσιεύθηκε μια συνέντευξη της αδελφής του δράστη στην εφημερίδα Hurriyet.
Η νεαρή γυναίκα εξηγούσε στην εφημερίδα πως ο αδελφός της, ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, είχε υποστεί "πλύση εγκεφάλου" κατά τη φοίτησή του στην αστυνομική σχολή. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σπεύσει να συνδέσει τον δολοφόνο με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο έχει αποδώσει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Η Ρωσία εκτιμά, από την πλευρά της, ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα.
......
Η φωτογραφία της ημέρας

Ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου η γειτονιά του Αϊ Βασίλη!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »