*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH Οι ειδήσεις και η επικαιρότηα με άλλο μάτι....

21 Δεκεμβρίου
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
..δια χειρός Σωτήρη τα σουτζουκάκια, αλλά δια χειρός Κυριάκου υποψήφια η κόρη του Μαίρη Τσιακίρογλου
Άκουσον! Άκουσον!

*Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά…22.000 ευρώ δαπάνησε μόνο για συντήρηση του Πολυχώρου Μάνος Χατζιδάκις το έτος 2016 η Περιφέρεια ΑΜΘ.
-Κι αν συνεχιστεί η σημερινή τακτική, προβλέπω το 2017 να χρειαστεί να δώσει πολλά περισσότερα…
….
*Κατά άλλα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, έκανε λέει σύσκεψη με τη…ΦΕΞ, το Λύκειο Ελληνίδων και αυτούς που ήθελε, προκειμένου να συζητήσουν και να συναποφασίσουν..
……
*Πότε θα «χορτάσει» η ΦΕΞ και πότε θα χορτάσει και το Λύκειο που έχει τόσες αίθουσες, και θέλουν τώρα και τον Πολυχώρο Χατζιδάκις, ε…είναι κι αυτό ένα ερώτημα!
-Άμα έχουν Ζαγναφέρηδες που στο δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί του κινείται στο ίδιο μοτίβο…
Ε τότε, είναι άξιος του μισθού του!
(σ.σ. Μια καλή πρόταση είναι να δώσουν το ακίνητο στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή να το αναθέσει κατά το δοκούν…
…..
*Κουιζ: Ποιος κάνει τελικά κουμάντο στο Δήμο Ξάνθης; Ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, η νομική σύμβουλος; Έχω ειλικρινά μπερδευτεί πολύ…
…..
*Ο Σωτήρης Τσιακίρογλου επιβεβαίωσε χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ότι η κόρη του και Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου έχει δεχτεί πρόταση από τη Ν.Δ να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Ξάνθη….
-Λέγοντας μάλιστα, «Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να είναι υποψήφια, εγώ την προτρέπω να είναι υποψήφια και θα την στηρίξω όσο μπορώ…»
-Οπότε…Γεωργία Ανδρέου ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!
……………….
Τα 20 χρόνια του γιορτάζει το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ.
Με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας- Ισμαρίδας (στη είσοδο του Πόρτο Λάγους Ξάνθης)  το προσωπικό  του Φ.Δ θα ενημερώνει το κοινό για τις αξίες του και θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν την ορνιθοπανίδα του Πάρκου μέσω της ορνιθοπαρατήρησης. Για το τριήμερο 3,4,5 Ιανουαρίου 2017 από τις 9:30  ως τις 15:30. η είσοδος είναι ελεύθερη.
………….
61χρονος επιχείρησε να προμηθεύσει με ναρκωτικά κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής 
Συνελήφθη, την Δευτέρα (19-12-2016) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 61χρονο, διότι, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει 28χρονο κρατούμενο, με επτά (7) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 84,6 γραμμαρίων, τις οποίες είχε επιμελώς κρυμμένες σε είδη ρουχισμού που προορίζονταν για τον 28χρονο.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς και ο 28χρονος κρατούμενος οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
………….
5 γυναίκες και ένας άντρας αποπειράθηκαν να απελευθερώσουν κρατούμενο στα Δικαστήρια Ξάνθης
Συνελήφθησαν την Δευτέρα 19-12-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 53, 30, 23, 21, 16 (γυναίκες) και 25 (άνδρας) ετών, διότι, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια μεταγωγής δύο κρατουμένων, άρχισαν να εξυβρίζουν και να απειλούν τους αστυνομικούς, ενώ τέσσερις από τους δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και με την άσκηση σωματικής βίας επιχείρησαν να απελευθερώσουν τους κρατούμενους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
 ………………
Ενημέρωση από τους Αστυνομικούς Διευθυντές σχετικά με συμβολές για την προστασία των πολιτών από τις κλοπές και συμβουλές σε θέματα οδικής ασφάλειας
Σήμερα Τετάρτη (21-12-2016) και ώρα 12.30, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας
Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, οι
Διευθυντές των Διευθύνσεων θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα κατά τόπους ΜΜΕ,
σχετικά με συμβολές για την προστασία των πολιτών από τις κλοπές και
συμβουλές σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Αναλυτικότερα:
-Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας (Βασ. Κωνσταντίνου 4): δηλώσεις από τον
Αστυνομικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Συριτούδη
-Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης (Καραϊσκάκη 6): δηλώσεις από τον
Αστυνομικό Διευθυντή Παναγιώτη Κουτούζο
-Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης (Λ. Δημοκρατίας 3): δηλώσεις από τον
Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη
-Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης (Νέστου 2α): δηλώσεις από τον Αστυνομικό
Υποδιευθυντή Ευάγγελο Γκίκα
-Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας (Ομονοίας 119): δηλώσεις από τον
Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Γκράνα
-Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας (Γ. Παπανδρέου 35): δηλώσεις από τον
Ταξίαρχο Γεώργιο Καϊπάκη
…………
Ποιοι απαλλάσσονται από τις υποχρεωτικές δαπάνες με κάρτα
Αλλαγές στο καθεστώς υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών στο πλαίσιο «οικοδόμησης» του αφορολογήτου φέρνουν τροπολογίες τoυ Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.
Ειδικότερα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση δαπάνης με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες οι συνταξιούχοι ηλικίας 70 ετών και άνω, καθώς και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και άποροι που δικαιούνται δικαστικής συμπαράστασης.
Παράλληλα, προκειμένου να μη χάσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 ευρώ οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2017 να δαπανούν μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής το ποσοστό 10%-20% «επί τους φορολογητέου εισοδήματός τους» και όχι επί του δηλωθέντος.
Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι μειώνεται το πραγματικό ποσοστό εισοδήματος που πρέπει να δαπανούν με κάρτα, καθώς θα αφαιρούνται από αυτό οι δαπάνες που εκπίπτουν, καθώς και εισόδημα το οποίο δεν φορολογείται, όπως για παράδειγμα τα διάφορα επιδόματα εισοδηματικής στήριξης (π.χ. ανεργίας).
………….
Έλληνας μεταξύ των τραυματιών από τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρεσβευτή
Eνας Έλληνας βρίσκεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών από τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.
Πρόκεται για τον Έλληνα ομογενή, Αναστάσιο Ζιμπιρικάκη, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών σε κοινή συνέντευξη τύπου που είναι σε εξέλιξη μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Ζιμπιρικάκης φέρει ελαφρά τραύματα στο χέρι και το πόδι, χειρουργήθηκε και νοσηλεύται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του .
Τον τραυματία ομογενή επισκέφθηκε ο επικεφαλής του προξενικού γραφείου της Ελλάδος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »