*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH Πάλι με χρόνια και καιρούς, το τζιπ έγινε πάλι του Κυριάκου;

20 Δεκεμβρίου
Με το πολυτελές τζιπ τώρα του Δημαρχόπουλου, πρώην του Τσέπελη και  πρώην της…Σταυρούπολης είδα χθες τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο να βολτάρει στην οδό Βενιζέλου…Καλορίζικο.

Άκουσον! Άκουσον!
*Όπως αναμένονταν, μπόλικη χολή κατά Κυριάκου Μητσοτάκη έβγαλε ο γνωστός (παρά)ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώντας πάντως ότι αυτές τις μέρες…
«Καταβρόχθιζε» τα τοπικά ΜΜΕ..
….
*Σχολίασε λοιπόν ο συνήθης ύποπτος γραμματέας της Νομαρχιακής:
 ««ΠΑΡΩΝ» ο Κυριάκος στην πόλη. Φάνηκε!  Μέχρι και δελτίο τύπου έβγαλε το δημαρχόπουλος. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πια».
-Μα δεν έβγαλε μόνο ο Δημαρχόπουλος δελτίο τύπου σύντροφε Γιώργο, αλλά και ο Περιφερειάρχης Σου κ.Χρήστος Μέτιος…
….
*Και συνεχίζει ο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ:
«Μεγάλη αποδοχή στην περιοχή μας. 15 κομματικά στελέχη στα Άβδηρα, 23 στη Σμίνθη, με τα ίδια κομματικά στελέχη και στην πλατεία, κόοοοοοσμος!!! Πέρασε απ’ όλα τα καφέ της πόλης, πάντως»
Τα σχόλια της στήλης:
1.Έχω την εντύπωση ότι έκανε λάθος στο μέτρημα, ότι ήταν δηλαδή παραπάνω κομματικά μέλη…
2.Ενώ είναι ψευδές ότι πέρασε από όλα τα καφέ, αφού πήγε μόνο στο Le Terra και στην ταβέρνα, «Δια χειρός Σωτήρη….»
……
*Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς και μάλιστα και πάλι… δια υπογραφής Κυριάκου Παπαδόπουλου!
Πακέτο τουριστικής προβολής 24.000 ευρώ για το Νομό Ξάνθης, που προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα για γραφείο… Αθηνών ή Θεσσαλονίκης!
Ποιος είναι Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής Δήμου Ξάνθης; Μα ο πρώην αντιδήμαρχος Απόστολος Αγκόρτσας…
(Σ.Σ. Όπως μαζί με τον Κυριάκο και την Δέσποινα, συμπληρώνεται το πάζλ…).
……

Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020
Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου εντάχθηκε η κατασκευή ενός νέου τεχνικού  έργου: «Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης», συνολικού προϋπολογισμού 1,548.308,70 ευρώ. Η πράξη αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης από νέους αγωγούς.
………..

Στοιχεία-σοκ: 9 στους 10 ανέργους εντελώς στο περιθώριο -Δεν παίρνουν καν το επίδομα
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ανεργία που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα.
Οι περισσότεροι εκ των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή αναζητούν δουλειά για περισσότερο από το 12 μήνες. Το ποσοστό τους φθάνει το 73,38%. Με άλλα λόγια 820.000 Ελληνες έχουν να δουλέψουν πάνω από ένα χρόνο.
Σοκ, όμως, προκαλεί και το γεγονός, ότι, όπως αναφέρουν τα «Νέα», που παρουσιάζουν τα συγκλονιστικά στοιχεία, εννέα στους δέκα άνεργους βρίσκονται κυριολεκτικά στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε επιδότηση απασχόλησης.
Μόνο το 10% των άνεργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ενώ το πρόσθετο επίδομα των 700 ευρώ το μήνα το λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια άνεργων.
………….

Προχωρά κανονικά ο «αποκλεισμός» του Έβρου – Εταιρεία του Μπόμπολα πήρε το έργο για τα διόδια!  
Παρ' όλες τις συσκέψεις και διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων αλλά και όλου του κόσμου για τη δημιουργία διοδίων στη Μέστη, προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός του έργου μιας και αναδείχτηκε η εταιρεία κατασκευής.
Η εταιρεία "ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ" του Μπόμπολα αναδείχθηκε μειοδότρια στον διαγωσνισμό, που διεξήχθη στις 22 Νοεμβρίου. Να τονίσουμε εδώ πως η μέση έκπτωση που προσέφερε η εν λόγω εταιρεία ανήλθε σε 61,58%. Το έργο είχε προϋπολογιστεί στο ύψος των 6.900.000 ευρώ με Φ.Π.Α., αλλά με την έκπτωση που προσέφερε η μειοδότρια εργοληπτική εταιρία η συνολική συμβατική δαπάνη περιορίζεται στα 2.783.145,42 ευρώ με Φ.Π.Α.
……….

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη).
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 – Πληρωμή στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη (ΦΕΚ B 3965 – 12.12.2016).
………….

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ BILD: O Ερντογάν ξαναχτυπά. Απαγόρευσε τα Χριστούγεννα σε σχολείο της Κωνσταντινούπολης
Όχι στα «Καλά Χριστούγεννα», όχι στα «Χριστουγεννιάτικα Δέντρα», φαίνεται να είπε ο Ερντογάν στους δασκάλους, καθώς σύμφωνα με την Βild, οι τούρκικες αρχές απαγόρευσαν την διδασκαλία του Μαθήματος των Χριστουγέννων σε γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Γυμνασίου της Κωνσταντινούπολης ανέφερε με σχετικό e-mail πως οι μαθητές δεν διδάσκονται τίποτα σχετικό με την παράδοση των Χριστουγέννων και την Χριστιανική γιορτή.
Εκτός αυτού, η τουρκική διεύθυνση του σχολείου δεν σταμάτησε εκεί. Φρέναρε ακόμη και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας.
………….

Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των Εορτών
Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων , προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες (18-12-2016). Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες (18-12-2016). Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη. Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων. Η επιστροφή των στοιχείων αφορά το χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής Απόφασης. Σημειώνεται ότι οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »