*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Δεκεμβρίου

Eπίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμαρχο Ξάνθης: Πολιτική της κυβέρνησης τα Κέντρα Κοινότητας

19 Δεκεμβρίου
Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος,  προσπαθεί με το γνωστό του τρόπο, «κατόπιν ενεργειών μου», να προβάλλει την ανυπαρξία του.
Σκληρή επίθεση κατά του Δημάρχου Ξάνθης  για το θέμα των κέντρων νεότητας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με ανάρτηση την οποία έκανε στο Xanthileft κατηγορώντας τον ότι οικειοποιείται θεσμούς που καθιέρωσε η σημερινή Κυβέρνηση για την προσωπική του προβολή και προπαγάνδα.
Στην ανακοίνωση η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:
Σε ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού «ΚΕΠ Κοινωνικής Αλληλεγγύης» πράγματι ηχεί πολύ ωραία στον κάθε πολίτη-δημότη που τη διαβάζει. Δείχνει την ευαισθησία του δήμου για θέματα αλληλεγγύης κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει.
Κοιτάζοντας προσεκτικότερα όμως διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για τα ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ , δομές που θα αναλάβουν να πληροφορούν τους ενδιαφερόμενους σε κάθε δήμο για τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και πως μπορούν να ωφεληθούν από τα διάφορα προγράμματα που εκπονούν τα υπουργεία.
Τα «Κέντρα Κοινότητας» είναι μια νέα διοικητική δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν.4368/2016, η οποία είναι δυνατό να συστήνεται και να λειτουργεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού.
Τα  Κέντρα Κοινότητας αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου «OneStopShοp», με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, τα οποία, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. θα ενισχύσουν τις ευρύτερες πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται.
Τέλος τα ανωτέρω Κέντρα, τα οποία εντάσσονται στο συνολικότερο στρατηγικό σχέδιο της Ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη δημιουργία ενός ενιαίου Εθνικού Μηχανισμού για το συντονισμό των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής προστασίας, ενσωματώνουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης του Δικτύου Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, καθώς και τις λειτουργίες εξειδικευμένων κέντρων για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού (π.χ. Κέντρα Ρομά, Κέντρα Μεταναστών, κ.ά.).
Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος,  προσπαθεί με το γνωστό του τρόπο, «κατόπιν ενεργειών μου», να προβάλλει την ανυπαρξία του.
Η ουσία είναι ότι ο Δήμος εντάχθηκε(;) ανάμεσα στους 70 δήμους πανελλαδικά, όπου θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Κοινότητας και σίγουρα θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τους πολίτες που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, χωρίς να «χρειάζονται» τους δημοτικούς παράγοντες, που πάντα είναι πρόθυμοι να «εξυπηρετήσουν».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »