19 Δεκεμβρίου

Εντάχθηκε και η Σαμοθράκη στα νησιά με μειωμένο ΦΠΑ, εκτός όμως η Θάσος! Παρά τους...πανηγυρισμούς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας!

19 Δεκεμβρίου
 
Στα νησιά που θα παραμείνουν με τον μειωμένο ΦΠΑ εντάχθηκε τη Δευτέρα και η Σαμοθράκη, με νομοτεχνική ρύθμιση που ανακοίνωσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Δεν εντάχτηκε όμως παρά τις πυρκαγιές του Αυγούστου η Θάσος, για την οποία πανηγύριζαν προκαταβολικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, για να ομολογήσουν στη συνέχεια ότι έκαναν…λάθος!
Σύμφωνα με την τροπολογία, η οποία κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή, αναστέλλεται για το έτος 2017 η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά των νομών Χίου, Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσου (πλην Ρόδου και Καρπάθου).
Ειδικότερα, προβλέπεται πως το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ ισχύει, εφόσον πρόκειται για αγαθά τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:
βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,
πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,
αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο.
Σημειώνεται επίσης πως από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2017, το ύψος της οποίας εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, που συζητείται από την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το νομοσχέδιο πάντως θα ψηφιστεί οριστικά την Τετάρτη. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »