*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Ήρθαν τα φορτηγά με τις καραμέλες της Πέπης απο τη Σαλονίκη...!

01 Δεκεμβρίου
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ιδού τα φορτηγά από Θεσσαλονίκη την ώρα που ξεφορτώνουν καραμέλες και ζαχαρωτά!
Ο Φανουράκης τα αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο για…πέρσι!
Εμείς τα…φωτογραφίσαμε για την Γειτονιά του Αϊ Βασίλη 2016 
……………
Καθημερινά δεχόμαστε παράπονα για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος επικεντρώνεται μόνο στο κέντρο της πόλης, σε 2-3 πλατείες και σε 2-3 δρόμους! Από την άλλη έχεις τον Θωμά Ηλιάδη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, που λέει ούτε λίγο- ούτε πολύ πως «κάνουμε ότι μπορούμε με αυτά που διαθέτουμε»!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Σωστός ο Αντιδήμαρχος, αλλά αν ήταν για την Γειτονιά της Πέπης, εκεί βρίσκουν και διαθέτουν…
………..

Πάρτε το χαμπάρι βλάκες, ότι οι αναγνώστες του «Μαχητή» και οι ακροατές του Πάνου Παπαδόπουλου στην «Ανοιχτή γραμμή», χρόνια τώρα, λέγανε και θα λένε πάντα ελεύθερα την άποψή τους…και πάρτε το επίσης χαμπάρι βλάκες, ότι ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ….Και αυτή είναι η απάντησή τους! 
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Shampoo» του «Μ», απαντώντας στους υβριστές του)
-Λιτά, απλά και καθαρά… Διότι η κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ανήκει και στους 600 που τρέχουν αλλά και στους 100.000 που ΔΕΝ τρέχουν!

……………..

Σεμνά &Ταπεινά
*Τι με μπέρδεψε στη ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα για την διαχείριση των σκουπιδιών και το νέο σχέδιο.
-Ότι ούτε ένας Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης της Περιφερειακής Αναγέννησης, στήριξε την πρόταση του Δημάρχου, αλλά όλοι μαζί, στήριξαν και ψήφισαν την εισήγηση Λαμπάκη-Μέτιου…
……
Ακόμη και ο Μιχάλης Αμοιρίδης που κάθονταν δίπλα στον Μπάμπη παρά τις αρχικές ενστάσεις του να γραφεί στην απόφαση αυτό που ζήτησε ο Δήμαρχος Ξάνθης, τελικά ψήφισε την πρόταση Λαμπάκη όπως και ο Μπιρόλ, Κυριακή Αλατζά και Γιάννης Μπούτος.
Ο γιατρός ευτυχώς εκείνη την ώρα (θα) προτίμησε το καφενείο του Καλτσά, οπότε την γλίτωσα…
……
*Όπως μπερδεύτηκαν και οι 4 δήμαρχοι Ξάνθης που για το θέμα του ΣΔΑΝ Ξάνθης, δεν βρήκαν καμιά υποστήριξη κι από κανέναν «δικό μας» και γι’ αυτό την Δευτέρα συνεδριάζουν και καταθέτουν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης του Περιφερειακού συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 154.
……
*Αντίθετα βέβαια με τους Περιφερειακούς συμβούλους της «Περιφερειακής Αναγέννησης»,  ο Φώτης Καραλίδης, -αν κάτι λέει αυτό- ψήφισε… λευκό, στην ουσία δηλαδή καταψήφισε!
…..
*Και μια και ο αναφέρομαι στον Φώτη Καραλίδη, να μην ρωτήσω τον επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας να μου πει, πως σχολιάζει τα τελευταία «αγαπητιλίκια» μεταξύ Χρήστου Μέτιου με  τους «δικούς» του (;) Παύλο Δαμιανίδη και Κώστα Παπακοσμά;  Περιμένω με αγωνία…
……………..
Και οι δυο βραβεύτηκαν με τον 1ο γυναικείο ρόλο σε Φεστιβάλ Θεάτρου!
Τι κοινό έχουν η Κατερίνα Νοτοπούλου του γραφείου  του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και η ημέτερη Πολυξένη Καρακατσάνη; Ρωτούσα χθες.
Ιδού λοιπόν και η απάντηση. Και οι δύο, πήραν το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου, στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ Ν Ορεστιάδος!
Η ημέτερη Πολυξένη Καρακατσάνη πήρε το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου με το θεατρικό έργο "ΟΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ" – του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χαϊτίδη στο 11ο Φεστιβάλ. 
Το 2011 η Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τη θεατρική ομάδα της «Παράθλαση», πάντως, κατέκτησαν το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.
Η δεύτερη έγινε διευθύντρια του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη προς το παρόν ασχολείται μόνο με το θέατρο Λειβαδίτη και δίνει παραστάσεις.
-Ενδεχομένως Κατερίνα και Πολυξένη πάντως, να έχουν συναντηθεί είτε σε κάποια Θεατρική Σχολή, είτε σε κάποιο θεατρικό φεστιβάλ… Τα θεατρικά βραβεία πάντως δεν φέρνουν σε όλους το ίδιο… γούρι!
……………….
ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ… ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ!
Ποιος στη χάρη της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης Πέπης Στάντσιου! Την Πέμπτη το πρωί λοιπόν όχι μόνο ένα, αλλά κατέφτασαν στην Γειτονιά του Αϊ Βασίλη -της οποίας το στήσιμο ακόμη δεν ολοκληρώθηκε-, δυο φορτηγά από τη Θεσσαλονίκη γεμάτα… καραμέλες!
Πρόκειται για την βιοτεχνία Μακεδονικά Ζαχαρώδη Α.Ε. CAMELOT που ενώπιον της αγρυπνούσας Πέπης, κατέβασε ένα σωρό δέματα με καραμέλες και ζαχαρώδη που όπως και πέρσι θα διατεθούν σε μικρούς και μεγάλους! Με το αζημίωτο φυσικά...Θα πληρώνουν όλοι!
Χαρακτηριστική η φωτογραφία με την… πλάτη της Πέπης την ώρα που επιθεωρεί αν το «εμπόρευμα» έφτασε ασφαλές στην «Γειτονιά του Αϊ Βασίλη», παρά το πολικό κρύος που επικρατούσε στη πλατεία  Διοικητηρίου…
-Άντε Πέπη καλές δουλειές!
(σ.σ. Να μη ξεχάσουν φυσικά οι ζαχαροπλάστες της πόλης με πρώτο τον Στέλιο Αρσενίου να σπεύσουν να στηρίξουν την Πέπη και την Γειτονιά Της… αξιολογώντας και τα Ζαχαρώδη… Κατά τα άλλα πήραμε και...Γκίνες για την καριόκα!).
…………
Δηλώσεις Τέρενς για το λαθρεμπόριο καπνών, μούγκα στη στρούγκα όμως για προκλήσεις Ερντογάν..!
Ο Υφυπουργός  Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, του αυτοκινούμενου x-ray μηχανήματος, που προστίθεται ως ένα ακόμα όπλο στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου.
Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της τελετής, ο Τέρενς επεσήμανε μεταξύ των άλλων:
«Με το αυτοκινούμενο x-ray μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που παρέλαβε σήμερα το ελληνικό δημόσιο ως δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», αποκτούμε ένα σημαντικό όπλο σε έναν πόλεμο που προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να έχουν εμπλοκή, για να μην θίξουν τα συμφέροντα εκείνων που ήταν αγκαλιά με το πολιτικό τους σύστημα. Μπορώ να προαναγγείλω, ότι με την άμεση απόκτηση τουλάχιστον τεσσάρων μονάδων και με προτεραιότητες όχι μόνο τους λιμενικούς Τελωνειακούς χώρους, αλλά και τα χερσαία Τελωνειακά σύνορα, κυρίως στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου το πάρτι λαθρεμπορίας μικρών και μεγάλων συμμοριών θα χτυπηθεί ανελέητα».
-Υφυπουργός καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καπνών ή…υπουργός εξωτερικών; Γιατί για τις προκλήσεις Ερντογάν, μούγκα στη στρούγκα πλέον ο Τέρενς!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »