*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Δεκεμβρίου

Λειτουργούν ή δεν λειτουργούν οι κομματικές διαδικασίες κ.Αυγενάκη; Υπάρχει ή δεν υπάρχει κόμμα κύριε Μητσοτάκη;

23 Δεκεμβρίου
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ!

Έντονες αντιδράσεις από τους Νεοδημοκράτες, ξεσηκώθηκε η βάση καυτά τα ερωτήματα της κοινωνίας

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

*Πόσο σοβαρό είναι για έναν κόμμα να φωτογραφίζεται ο γραμματέας με αυτοχρισθέντες πολιτευτές και να λέει στους φωτογράφους βάλτε λεζάντα…"έκλεισε";! Στα ..."Κυβερνεία" κλείνουν τα ψηφοδέλτια κύριε Πρόεδρε;
 -----
ΙΣΤΟΡΙΚΟ!
Το 1990 ο τότε Πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ήρθε στη Ξάνθη, το πρώτο που ζήτησε από τον τότε Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Απόστολο Γκαλέτση και τον τότε Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Βιδάλη καθ’ οδόν προς την πόλη, ήταν ο τοπικός τύπος…
Τότε λοιπόν, όταν πήρε στα χέρια του την παλιά «Αδέσμευτη» στην οποία ήταν την περίοδο εκείνη εκδότης ο Πάνος Παπαδόπουλος με μετόχους την Αείμνηστη Μητέρα του και τους Χαράλαμπο Χατζηπαναγιώτου και Χρήστο Τσόχα, είπε μια φράση: «Αυτός είναι δημοσιογράφος. Αυτή η εφημερίδα φαίνεται… Έχει ψυχή… να μου φέρετε να γνωρίσω αυτό το παιδί…».
Το παραπάνω αυθεντικό στιγμιότυπο μου μετέφερε τότε ο Απόστολος Γκαλέτσης, καθώς εκείνη η Αδέσμευτη θεωρούνταν και τότε μια εφημερίδα αιχμής και ανατροπών που δεν δίσταζε να ‘ρθεί κόντρα με την εξουσία και ήταν και μια ιδιαίτερη τιμή, η συνάντηση που είχα αργότερα με τον τότε Πρόεδρο της Ν.Δ. και μετέπειτα Πρωθυπουργό (σ.σ. Είχε μεσολαβήσει η Πανξανθιώτικη απεργία τον Μάρτιο του 1990). Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μου μίλησε για πολύ ώρα για την εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ στα Χανιά που τότε διεύθυνε ο δημοσιογράφος και εξ’ απορρήτων του Προέδρου της Ν.Δ. Γιάννης Πευκιανάκης και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις για τον Επαρχιακό τύπο. (σ.σ. Μιλάμε για τις εποχές της λινοτυπίας....Τις πολύ δύσκολες εποχές!)
ΣΗΜΕΡΑ
Πριν λίγες μέρες ήρθε στη πόλη μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρά τα όσα είχαν διαδραματιστεί με το παρασκήνιο της εκλογής Μέτιου στη Περιφέρεια και τις απειλές του υπαλλήλου του γραφείου του Θανάση Νέζη, περίμενα από τον γιο του, κάτι παρόμοιο… ΕΝΑΝ νέο αλλά απλό και κυρίως γνήσιο και αυθεντικό πολιτικό!
Αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα, όχι μόνο γιατί το «show» των δήθεν...αυθόρμητων εκδηλώσεων και δήθεν "τυχαίων" επισκεψεων που δημιούργησαν οι παρατρεχάμενοί του ήταν άκομψο και προκλητικά «στημένο», αλλά και γιατί οι άνθρωποι που τον περιτριγύριζαν, έκαναν ακόμη πιο φτωχή και θαμπή τη παρουσία του… και δεν αναφέρομαι βέβαια μόνο στους Αυγενάκη και Νέζη, αλλά και τον διορισμένο Περιφερειάρχη της Ν.Δ. Αντώνη Πασχάλη που χωρίς κανένα λαϊκό έρεισμα, έφτασε στο σημείο να εισηγείται… υποψήφιους βουλευτές και να διορίζει μέλη σε διάφορες θέσεις!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!;;;
Για να μιλήσουμε λοιπόν ανοιχτά. Κατ’ αρχή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε ΔΗΣΥ, ούτε Ποτάμι…!
Είναι το μεγαλύτερο ελληνικό κόμμα στην ιστορία της χώρας, το κόμμα που ίδρυσε ο Αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχει καταστατικό, έχει κανόνες, διαθέτει πολιτική σκέψη, υποτίθεται σέβεται τα μέλη του.
Το να γράψουν λοιπόν οι δημοσιογράφοι ή οι εφημερίδες ονόματα υποψηφίων βουλευτών του κόμματος ή να μεταφέρουν κάποιες πληροφορίες, ορθό και λογικό…Μέσα στο παιχνίδι.
Δεν είναι όμως δυνατόν ο γραμματέας του κόμματος που ακούει στο όνομα Λευτέρης Αυγενάκης, καταστρατηγώντας ουσιαστικά το ίδιο το καταστατικό, να βγαίνει στα Μέσα και να κάνει… λεζάντα πολιτευτές τους οποίους προφανώς κάποιοι του σύστησαν από την προηγούμενη φορά πίνοντας στο χαβαλέ ποτό μαζί του σε γνωστό μπαρ της πόλης και ενώ είναι παρών ο Πρόεδρος που αποφασίζει, να βγαίνει δημόσια και να… χρίζει υποψηφίους βουλευτές!
ΒΑΛΕ ΛΕΖΑΝΤΑ..."ΕΚΛΕΙΣΕ!" 
Κλασσικό παράδειγμα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ξάνθη όπου στο καφέ όπου πήγαν, ο γραμματέας κύριος Αυγενάκης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να βγαίνει… φωτογραφίες με «αυτοχρισθέντες» πολιτευτές!
Κι άντε κι αυτό ακόμη, είναι μέσα στο «παιχνίδι»! Είναι όμως δυνατόν χωρίς κανένα σεβασμό στον θεσμικό του ρόλο, στο καταστατικό του κόμματος και στις διαδικασίες, να φτάνει στο σημείο να δίνει και… χρίσματα;
Δεν είχα την υψίστη τιμή να γνωρίσω τον συγκεκριμένο κύριο Αυγενάκη για τον οποίο ξέρω απλά ότι σε κάποια φάση που η Νέα Δημοκρατία «μάζευε» τα κομμάτια της, ήταν από τους πρώτους που την έκανε για το ΔΗΣΥ και με το που το κόμμα της Ντόρας «έδυσε» ο… κύριος ήρθα και κύριος φεύγω, επέστρεψε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία!
Για να γίνει στη συνέχεια γραμματέας του κόμματος!
(σ.σ. Ο θρίαμβος δηλαδή της...συνέπειας ενός κομματικούς στελέχους που σέβεται το κόμμα που τον ανέδειξε βουλευτή. Να φεύγει και να επιστρέφει όποτε θέλει και να τον επιβραβεύει το κόμμα...)
Και για να ακριβολογώ:
Διαβάστε λοιπόν όπως ακριβώς περιέγραψε το περιστατικό η εφημερίδα «Θράκη» στις 20/12/2016 πως ο κύριος Αυγενάκης ενώπιον του Αρχηγού του κόμματος… «έκλεινε» υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ξάνθη:
«Από τα παραλειπόμενα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ξάνθη, η φωτογραφία της στήλης (ο γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης με τον Αυγενάκη), αλλά και η «λεζάντα» που θέλησε να τοποθετηθεί από κάτω ο ίδιος ο Αυγενάκης κατά την διάρκεια της λήψης… Τι είπε λοιπόν ο Γραμματέας στην δημοσιογράφο της «Θ»; Να βάλει κάτω από την φωτό, όταν δημοσιοποιηθεί, μία και μόνο λέξη: «ΕΚΛΕΙΣΕ»! Η μετάφραση ελεύθερη, πλην όμως όλα δείχνουν ότι ο γιατρός την καπάρωσε την μία θέση στο ψηφοδέλτιο…».
(ΘΡΑΚΗ 20/12/2016)
-Μα είναι δυνατόν σε ένα σοβαρό κόμμα, να καταστρατηγούνται έτσι κομματικές διαδικασίες; Αντί να συνέρθουν τα όργανα, ακόμη κι αν στο παρασκήνιο άλλα συμβαίνουν, ο κύριος Αυγενάκης να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό; Αυτό είναι δηλαδή το νέο πολιτικό ήθος του νέου  Αρχηγού;
Πας για ένα ποτό με ένα μέλος του κόμματος που στις δημοτικές εκλογές του 2014 έτρεχε για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και τον...νομιμοποιείς ως πολιτευτή;
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: Η ΞΑΝΘΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ…!
Χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» από το Xanthi channel έθεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και από τα στελέχη της Ν.Δ. με μεγάλη ιστορία στη ΔΑΠ, στην ΟΝΝΕΔ και στο κόμμα, το ερώτημα πως σχολιάζει την ευκολία με την οποία ενώ ακόμη δεν έγινε Κυβέρνηση, κομματικά στελέχη να λειτουργούν με παλαιοκομματικές λογικές που θυμίζουν περισσότερο αγροφύλακα του 1950 και αναφέρθηκα μάλιστα και στον διορισμό από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο της Προέδρου της  ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρης Τσιακίρογλου στο νέο Δ.Σ. της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜΘ μετά από πιέσεις του κομματικού στελέχους κ. Αντώνη Πασχάλη που έχει καταφέρει να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις συμπεριφορές του.
Ιδού τι μου απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης και μένω σε αυτήν:
«Εγώ επειδή με ξέρετε, δεν κρύβομαι ποτέ, δεν αφορά την κ.Τσιακίρογλου, επειδή εγώ τον κ. Μητσοτάκη όπως ξέρετε τον στήριξα περίμενα οι επιλογές των ανθρώπων οι οποίοι θα τον ενημέρωναν για τα τοπικά προβλήματα και θα είναι ο πυρήνας των συνεργατών του, θα ήτανε άλλου επιπέδου και καλύτερα στελέχη. Αυτούς που είδα προχθές στην επίσκεψη του, σας λέω ειλικρινά ότι απογοητεύτηκα. Διότι η Ξάνθη έχει πολύ καλύτερο κόσμο και στην ΝΔ που μπορεί να βοηθήσει τον εκάστοτε αρχηγό».
-Εσύ Αρχηγέ Κυριάκο Μητσοτάκη, τι λες για όλα αυτά; Ευχαριστημένος και… ικανοποιημένος;
Διότι το θέμα δεν είναι να γίνεις Πρωθυπουργός γιατί ο λαός σιχάθηκε και κουράστηκε με τα ψέματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… αλλά το να εμπνέει ελπίδα, ανανέωση, νέο πολιτικό ήθος και νέους δρόμους ο νέος αρχηγός…
-Εσύ Κυριάκο, μπορείς να (μας) εμπνεύσεις;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »