*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Νοεμβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Συλλήψεις στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης

15 Νοεμβρίου
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης  3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες
 Συνελήφθησαν την Κυριακή (13-11-2016) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 41 και 28 ετών και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό τους ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο από αυτούς, ηλικίας 28 και 26 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που οδηγούσαν οι άλλοι δύο δράστες, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο άγνωστος συνεργός, οδηγός του ενός  οχήματος, με το οποίο μετέφεραν επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.  Λίγο πιο κάτω, ακινητοποίησε το όχημα του και το εγκατέλειψε διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, εκατό (100) δολάρια Αμερικής και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, εισαγωγή ναρκωτικών στη Χώρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά περίπτωση
Συνελήφθησαν την Κυριακή (13-11-2016) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 32 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, εισαγωγή ναρκωτικών στη Χώρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. 
Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντες στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας του 50χρονου, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη Χώρα μας.
Κατά τον έλεγχο, ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, ένα (1) διαβατήριο και μία (1) ταυτότητα των αρχών της Γερμανίας, τα οποία όπως προέκυψε έχουν ακυρωθεί από τις γερμανικές αρχές, καθόσον ο δράστης τα είχε υφαρπάξει δηλώνοντας ψευδή γεγονότα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εντοπίσθηκε επίσης στην κατοχή του 32χρονου μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,9 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, ένα (1) διαβατήριο και μία (1) ταυτότητα των αρχών της Γερμανίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Εξιχνιάστηκε κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας στην Ξάνθη, -13χρονος ημεδαπός ο δράστης
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που διαπράχθηκε, το βράδυ της 13-11-2016, στην Ξάνθη. 
Συνελήφθη την Δευτέρα (14-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες , στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 13χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του δράστη μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει το προηγούμενο βράδυ από την πόλη της Ξάνθης.
Το αφαιρεθέν δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »