*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Νοεμβρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Για τα έκτροπα από έφηβους στη πλατεία Μητρόπολης, πρωϊνές ώρες!

15 Νοεμβρίου
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν παραβατική συμπεριφορά, χρήση ουσιών και ευρήματα από σύριγγες. Οι συνέπειες αφορούν και τη σωματική ακεραιότητα της νεολαίας, των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών. 

Η εικόνα της Παλιάς Πόλης αμαυρώνεται, τη στιγμή που θεωρείται ο κύριος τουριστικός πόλος της Ξάνθης.
ΕΡΩΤΗΣΗ για τα έκτροπα που συμβαίνουν πρωινές ώρες από έφηβους στη Παλιά Πόλη μετά από καταγγελία και του συλλόγου Προστασίας κατοίκων, κατέθεσε για τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Μάλιστα στην ερώτησή του ο κύριος Τσιακίρογλου τονίζει χαρακτηριστικά ότι, «Οι κάτοικοι καταγγέλλουν παραβατική συμπεριφορά, χρήση ουσιών και ευρήματα από σύριγγες. Οι συνέπειες αφορούν και τη σωματική ακεραιότητα της νεολαίας, των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών», ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ηρεμία και ησυχία στον οικισμό. .
Πιο αναλυτικά η ερώτηση της παράταξης Ενωτική ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δήμου Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:
Ξάνθη 14/11/2016
Προς το Δήμαρχο Ξάνθης
Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου των κατοίκων της Παλιάς Πόλης και δημοσιεύματα δημοτών στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (25/10/2016) αναδεικνύεται το εξής θέμα:
Στην πλατεία Μητροπόλεως και στους δρόμους πέριξ αυτής εξακολουθούν να συχνάζουν έφηβοι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργώντας όχληση, ρύπανση, καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία (σπασμένες λάμπες, παγκάκια, παρτέρια, graffiti σε δημόσιους και ιδιωτικούς τοίχους, σπασμένες υδρορροές). Η κατανάλωση του αλκοόλ είναι άμετρη και από ανήλικους. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν παραβατική συμπεριφορά, χρήση ουσιών και ευρήματα από σύριγγες. Οι συνέπειες αφορούν και τη σωματική ακεραιότητα της νεολαίας, των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών. Η εικόνα της Παλιάς Πόλης αμαυρώνεται, τη στιγμή που θεωρείται ο κύριος τουριστικός πόλος της Ξάνθης.
Τι προτίθεται ο δήμος να πράξει για την επίλυση του θέματος αυτού;
Με εκτίμηση
Σωτήρης Τσιακίρογλου-Αλίκη Μιχαλοπούλου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
Επίσης ΕΡΩΤΗΣΗ και για τα αδέσποτα σκυλιά κατέθεσε η παράταξη Τσιακίρογλου.
Αναλυτικότερα η ερώτηση της παράταξης Ενωτική ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δήμου Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:
Ξάνθη 14/11/2016
Προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας
Κύριε αντιδήμαρχε,
Για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας ποιες είναι οι μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου ως προς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα αυτό;
Προτίθεται ο Δήμος Ξάνθης στην προσπάθεια να συμβάλει στον έλεγχο του πληθυσμού ζώων συντροφιάς (δεσποζομένων και αδέσποτων) να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με επιμορφωτικά σεμινάρια, προβολή από τα ΜΜΕ διαφημιστικών μηνυμάτων, προγραμμάτων πληροφόρησης και εκπαίδευσης των ατόμων που είναι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι ζώων συντροφιάς και των ατόμων που ασχολούνται με την εκτροφή, εκπαίδευση, εμπόριο και φύλαξη των ζώων αυτών, εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δελτία Τύπου, Αφίσες, Ενημερωτικά φυλλάδια, κα), προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω site του δήμου καθώς και ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο των διατάξεων της νομοθεσίας;
Με εκτίμηση
Για την παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Σωτήρης Τσιακίρογλου – Αλίκη Μιχαλοπούλου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »