*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Οκτωβρίου

SEE THROUGH "Ολίγον ή πολύ έγκυος....", δεν γίνεται στη πολιτική! Η "δίνεσαι" ή ξεχνιέσαι....

06 Οκτωβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!

ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Δεν υπάρχει ολίγον ή πολύ έγκυος. Όσοι θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική, καλώς το πράττουν αλλά και θα πρέπει να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ όταν τους καλεί η κοινωνία και ο πολίτης..
Όσοι δεν θέλουν και θέλουν να μετεξελιχθούν σε επιχειρηματίες και πάλι καλώς, οπότε αλλάζουν ρότα , συνεχίζουν στην νέα τους πορεία και καλό ταξίδι..
Οι πολίτες και ο τόπος πάντως –και ιδίως εδώ στη Ξάνθη με την ΜΗΔΕΝΙΚΗ κοινοβουλευτική εκπροσώπηση- δεν αντέχουν στη παθητική αδιαφορία συμπολιτευομένων αλλά και αντιπολιτευομένων…!
……
*Χαμός στο χώρο της Δικαιοσύνης με τις ηχηρές παραιτήσεις των δύο Αντιπροέδρων του ΣτΕ και τα όσα καταμαρτύρησαν στον Πρόεδρο Νίκο Σακελλαρίου αλλά και την Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών Ελλάδος.
-Σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα θα τοποθετηθεί και ο μαχόμενος δικηγόρος Κώστας Μαλάκης.
……
*Την ίδια ώρα και σε σχετική ανακοίνωσή το χθες ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για τις χθεσινές εξελίξεις, αναφέρει επί λέξει:
«Οι ηχηρές παραιτήσεις των δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας, Κ. Σακελλαροπούλου και Χρ.Ράμμου, από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ εξαιτίας της ανακοίνωσης για την αναβολή της διάσκεψης στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, και κυρίως τα όσα πολύ σοβαρά καταγγέλλουν με τις επιστολές τους, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη έχει γίνει θεσμικά επικίνδυνη. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να σταματήσουν τις πιέσεις και πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και δεν θα γίνει παράρτημα της εξουσίας τους».
-Μήπως φίλτατε Σταύρε Θεοδωράκη δεν διάβασες καλά τις καταγγελίες των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ;
-Γιατί από ότι κατάλαβα, παραιτήθηκαν ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο!
-Δηλαδή θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη έγινε…παράρτημα της εξουσίας κι όχι ότι θα… γίνει!
……
*Πάντως τα όσα χθες αποκαλύφθηκαν από τους ίδιους τους δικαστές για το Συμβούλιο της Επικρατείας, ΚΛΟΝΙΖΟΥΝ δυστυχώς ακόμη περισσότερο την «πίστη» των απλών πολιτών για τη Δικαιοσύνη…
Και προς το παρόν, ουδέν άλλο σχόλιο…

ΤΟ… ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!
Είναι πράγματι απίστευτο την ίδια ώρα που δικάζεται ακριβώς για το ίδιο θέμα, την σύνδεση δηλαδή της Χρυσής Αυγής με τον Δήμαρχο Τοπείρου ο αδελφός να εξακολουθεί δυστυχώς την ίδια λάσπη», αναφερόμενο στη παρουσία δυο βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση για την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου:
«…το θέμα είναι να ψαχτούν αρκετοί για την ταυτότητα όσων συνομιλούν επισήμως ή υπογείως – όπως αποδεικνύεται από έγγραφα- με τη Χ.Α…. Σε ένα άλλο επίπεδο, όταν το Επιμελητήριο και ο Δήμος Τοπείρου τους δέχονται στα γραφεία τους, μιλούν και φωτογραφίζονται με τους χρυσαυγίτες, τότε συμβάλλουν συνειδητά στο πολιτικό ξέπλυμα της συμμορίας των δολοφόνων».
-Έλεος…! Τέτοια εμπάθεια για Μωραϊτη και Θωμά Μίχογλου…!;
….

Λεβέντης: Οικουμενική κυβέρνηση ή εκλογές
«Σε ένα - ενάμιση μήνα θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση ή θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον Ιούλιο ή το αργότερο το Σεπτέμβριο», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να «τα ψάλλει σκληρά» στους πολιτικούς αρχηγούς, για «κοιτάνε μόνο λογιστικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των Ευρωπαίων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η οικουμενική κυβέρνηση είναι καλή λύση και την προτείνω έξι μήνες, αλλά οι εγωισμοί του Μητσοτάκη και του Τσίπρα δεν τους αφήνουν να ενωθούν».
Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι οι στιγμές είναι δύσκολες για τη χώρα, καθώς «μπορεί τώρα να μην είναι οι στρατοί των Τούρκων που μας επιτίθενται, αλλά είναι τα δικά μας λάθη που πτωχεύσαμε» και πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις του παρελθόντος πτώχευσαν την Ελλάδα και δεν λένε την αλήθεια ακόμα στο κόσμο, παρά ο ένας ρίχνει τα βάρη στον άλλο».
…..

ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ξάνθη,
ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.
Στις 19:00μμ, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο, στα τοπικά
ΜΜΕ, σχετικά με την περιοδεία του στον Ν. Ξάνθης,  και στη συνέχεια θα
ακολουθήσει κομματική εκδήλωση, στην οποία θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.
Από το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
….

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο Δήμος Ξάνθης ξεκίνησε τη διαδικασία για τη δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που θα προσφέρει αποκλειστικά υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η νέα δομή ΚΕΠ θα «αγκαλιάζει» μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες: παιδιά, ηλικιωμένους, ευάλωτες ομάδες, ΑΜΕΑ, εξαρτημένους, άστεγους, άπορους κ.ά.
Βασικός σκοπός του είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες.
Θα παρέχει ενημέρωση και λύσεις σε διάφορα προβλήματα, είτε αυτά αφορούν την απασχόλησή των πολιτών, είτε κάποια προνοιακή βοήθεια λόγω αναπηριών, είτε επανένταξή τους με διάφορους άλλους τρόπους κτλ.
Οι υπηρεσίες του νέου ΚΕΠ θα λειτουργούν υποστηρικτικά με τις δομές του Δήμου.
…..

Ηχηρές παραιτήσεις στο ΣτΕ μετά την αναβολή της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Πρωτοφανές ρήγμα στους κόλπους της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσε η ματαίωση της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες με την ταυτόχρονη ανακοίνωση του πρόεδρου Νίκου Σακελλαρίου, το περιεχόμενο της οποίας έσπευσε να υιοθετήσει η Ένωση.
Δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ , ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου καταγγέλλουν τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣτΕ, αλλά και την Ένωσή τους που λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου.
Κατακεραυνώνουν μάλιστα τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ότι με τη ματαίωση της διάσκεψης διέπραξε ουσιαστικά το αδίκημα της αρνησιδικίας. Μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις συγκαλείται γενική συνέλευση στις 13 Οκτωβρίου προκειμένου να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο.
…… 

Με πλαστικό χρήμα πληρώνουν οι Έλληνες τους φόρους
Με δανεικά αυξήθηκαν τα έσοδα του Σεπτέμβρη στα δημόσια ταμεία.Το πλαστικό χρήμα σε συνδυασμό με τις αυξημένες εισπράξεις ΦΠΑ και την εφάπαξ πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για αρκετά μικροποσά εκτόξευσαν, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πληρωμή φόρων με πιστωτικές κάρτες αυξήθηκε κατά 30% - 40% . Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα -μετά τις επιστροφές φόρων- τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 840 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί για τον μήνα, ενώ στο 9μηνο καταγράφεται υπέρβαση έναντι του στόχου κατά 1,062 δισ. ευρώ.
-Στη μεγαλύτερη χρήση πλαστικού χρήματος από τους φορολογουμένους. Σύμφωνα με τα στοιχεία τραπεζών οι συναλλαγές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές) έχουν αυξηθεί το 2016 κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
-Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ καταβλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις εφάπαξ από τους φορολογουμένους. Είτε με μετρητά είτε μέσω πιστωτικών καρτών σε περισσότερες δόσεις.
Επίσης, στην αύξηση των εσόδων συνετέλεσαν και οι συμψηφισμοί φόρου εισοδήματος με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ.

-Τον Σεπτέμβριο εισήλθαν στον κρατικό κορβανά αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ. Οι έλεγχοι σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς τον Αύγουστο ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να εκδίδουν αποδείξεις και ως εκ τούτου να καταβάλουν τον Σεπτέμβριο και τον οφειλόμενο ΦΠΑ.
....
Η φωτογραφία της ημέρας
Τελικά με εντολές του  Αντιδήμαρχου Ξάνθης Κυριάκου Παπαδόπουλου δεν επιτράπηκε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι με τους επισήμους ή λόγω πρωτοκόλλου όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι στις δηλώσεις τους;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »