*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

SEE THROUGH Τι είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης για τον θάνατο του Γ. Παυλίδη

21 Οκτωβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πολύς κόσμος χθες στη κηδεία του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη από όλη την Ελλάδα. Και σύσσωμη και η τοπική πολιτική ηγεσία.
……
*Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης Α. Γερόπουλου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απεβίωσε από πολυοργανική ανεπάρκεια στις 1.15, μετά από 24 ημέρες νοσηλείας στην εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης
……
*Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Α. Γερόπουλους τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης έδωσε με κουράγιο και αξιοπρέπεια τη μάχη με την επάρατη νόσο, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλες αυτές της ημέρες της νοσηλείας του εκλιπόντα πλέον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Γιώργου Παυλίδη
……
*Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του εκ μέρους όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης στην οικογένεια του εκλιπόντα πλέον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Γιώργου Παυλίδη.
……
*Παρόντες στην κηδεία του Περιφερειάρχη τόσο ο πρώην αντινομάρχης του Παναγιώτης Ταρενίδης, όσο και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Αντίθετα απών ήταν ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός που βρίσκεται εκτός Ξάνθης, συλλυπήθηκε όμως την οικογένειά του Περιφερειάρχη παίρνοντας στο τηλέφωνο τον γαμπρό του και γραμματέα της ΝΟΔΕ κ.Πατεράκη.
-Φυσικά παρόντες ήταν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Ξάνθης, οι αντιπεριφερειάρχες, ο Στάμος Τριμίτζιος και οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρών στη κηδεία ο βουλευτής του Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Εκδήλωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Καβάλα
Το  Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στα νέα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας πολιτική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών λειτουργίας και δυναμικών παρεμβάσεων. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην βουλευτής, Ματθαιόπουλος Αρτέμης.
Τοπική Οργάνωση Καβάλας
Βενιζέλου 39 - 4ος όροφος
τηλ. επικοινωνίας 6977 001833
«Άγρια» καταδίωξη και πυροβολισμοί μεταξύ Θηροφυλάκων &κουκουλοφόρων στο Καταφύγιο άγριας ζωής Νέστου στο Εράσμιο
Στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 βραδινή οι 2 Θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης  καθώς και οι 2 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, βρισκόντουσαν σε εντεταλμένη υπηρεσία εντός του καταφυγίου άγριας ζωής Νέστου στην περιοχή του Ερασμίου με 2 οχήματα.
Ακούστηκε μια τουφεκιά και το ένα όχημα με 2 θηροφύλακες πλησίασε στο σημείο,  διέκριναν σκιές, άναψαν τα φώτα του οχήματος και βλέπουν 4 άτομα με κυνηγετικά όπλα και καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, από τα μεγάφωνα του αυτοκινήτου τους ζητήθηκε να ακινητοποιηθούν και ενεργοποιήθηκε η σειρήνα.
Αυτοί τράπηκαν σε φυγή και ακολούθησε καταδίωξη μέσα στο δάσος, κατά την διάρκεια της καταδίωξης ένα από τα 4 άτομα γύρισε και τουφέκισε προς την πλευρά των θηροφυλάκων, στην συνέχεια συνέλαβαν το ένα από τα 4 άτομα, τα υπόλοιπα 3 διέφυγαν μέσα στην πυκνή βλάστηση και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Οι θηροφύλακες των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων δίνουν το παρόν 365 ημέρες το χρόνο ημέρα και νύχτα, για την πάταξη της λαθροθηρίας.
ΤΟ  Δ/Σ
Νεκρός 29χρονος Αρμένιος μοτοποδηλάτης στην Αλεξανδρούπολη. Ελαφρά τραυματίστηκε η 21χρονη συνεπιβάτης του
Την Πέμπτη (20-10-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Φερών, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας και επέβαινε 21χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό της συνεπιβάτιδας. 
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (14:00) ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, συνεδριάζει στο Εύλαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με τα παρακάτω 7 θέματα ημερήσιας διάταξης:
1ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 9ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016 (Εισήγηση: κ.Έλλη Πάλλα).
2ο ΘΕΜΑ: Έγκριση και διάθεση δαπανών Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου 2016. (Εισήγηση: κ.Έλλη Πάλλα).
3ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 6ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός – Παιδεία - Αθλητισμός και Περιβάλλον (Π.Π.Α.Π.) Δήμου Τοπείρου» (Εισήγηση: κ. Γκασδάρη Αντωνία).
4ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. για το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος Δεκάρχου - Ολβίου Δήμου Τοπείρου.» (Εισήγηση: κ. Σιαμίδης Ιωάννης).
5ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. για το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος Εξοχής-Μέλισσας Δήμου Τοπείρου.» (Εισήγηση: κ. Σιαμίδης Ιωάννης).
6ο ΘΕΜΑ: Έγκριση μνημονίου ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα. (Εισήγηση: Δήμαρχος).
7ο ΘΕΜΑ: Έγκριση μνημονίου ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό. (Εισήγηση: Δήμαρχος).
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ

Μέχρι 21 Οκτωβρίου οι πληρωμές του οικογενειακού επιδόματος -Ποιοι το δικαιούνται
Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση του οικογενειακού επιδόματος επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε στον ΑΝΤ1 «Εκείνοι που δικαιούνται να λάβουν το οικογενειακό επίδομα και προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τα μέσα Αυγούστου, θα λάβουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου όλο το ποσό που δικαιούνται. Οι υπηρεσίες του υπουργείου εργάζονται για την εκκαθάριση των αιτήσεων Α21 και φαίνεται ότι οι τελικοί δικαιούχοι της δόσης θα είναι περίπου 800.000 με την δαπάνη να φαίνεται πως θα ξεπεράσει τα 160 εκατ. ευρώ».
Όσον αφορά τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά και που ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται.
Στόχος για τον ΟΓΑ παραμένει η επόμενη δόση των οικογενειακών επιδομάτων να καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου, με πιθανότερες ημερομηνίες τις 20 ή 21 του μηνός.
Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.
Ανδρέας Μικρούτσικος: 7 μήνες φυλάκισης για κλοπή ρεύματος
Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα για τον Ανδρέα Μικρούτσικο.
Όπως είναι γνωστό ο παρουσιαστής είχε χάσει όλη του την περιουσία μετά από επένδυση που έκανε και του καταχράστηκαν τα χρήματα. Όλο αυτό τον καιρό είναι απομονωμένος και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του.
Είχε μάλιστα αποδεχθεί πρόταση και παρουσίαζε ένα σόου στην Κύπρο. Αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται από τη ΔΕΗ ότι έκλεβε ρεύμα. Μετά από έλεγχο της ΔΕΗ στο ρολόι της μονοκατοικίας του παρουσιαστής στην Κηφισιά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Γύριζε ανάποδα, μετρούσε προς τα πίσω», ανέφερε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ο ελεγκτής.
Οι τεχνικοί έκριναν ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο καταλάθος και ενημερώθηκε η ΔΕΗ κόβοντας το ρεύμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΔΕΗ κατηγόρησε τον Ανδρέα Μικρούτσικο ότι έκλεβε ρεύμα από τον Φεβρουάριο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2013.  Υπολογίστηκε ότι η αξία του ρεύματος που εκλάπη είναι γύρω στα 1.330 ευρώ και μαζί με τους τόκους το ποσό φτάνει τα 1.700 ευρώ.
Ο παρουσιαστής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε επτάμηνη φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ικανοποίηση. Η ΔΕΗ σε δεύτερη φάση θα απευθυνθεί στο αστικό δικαστήριο για να διεκδικήσει το ποσό που οφείλει ο παρουσιαστής.
....
                                                  Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Παρόντες οι δυο διορισμένοι Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, απών ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.Μετέ παρά τις φήμες που είχαν διαρρεύσει για το αντίθετο...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »