*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Τα συλλυπητήρια του Κοντού για τον θάνατο του Γ. Παυλίδη

25 Οκτωβρίου
Ακόμη συνεχίζουν και έρχονται συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και ψηφίσματα για τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη από απίστευτες οργανώσεις και θεσμούς απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο… Ήδη όμως ξεκίνησε η μάχη της διαδοχής με σίγουρους πλέον διεκδικητές τον «δικό» μας Κώστα Ζαγναφέρη, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο. Αν και η τελευταία παρακαταθήκη του αείμνηστου Παυλίδη ήταν η ενότητα και το πνεύμα συνεργασίας στον συνδυασμό του…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Αν ήταν έτσι Τένη, ας όριζε και τον αντικαταστάτη του….Διότι δεν θα είναι δύο, αλλά 7 τελικά οι υποψήφιοι την Κυριακή για τη θέση του Περιφερειάρχη…! Οπότε μόνο για Ενότητα δεν μπορείς να μιλάς…
……………
Πως και πως περιμένουνε όλοι οι Ξανθιώτες, κρεοπώλες και μη, από τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Γ. Μπατζακίδη, να καταγγείλει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αλλοιώσει τον χαρακτήρα ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως αυτό της Αγιά Σοφιάς από την Τουρκία του Ερντογάν και μάλιστα για λόγους φθηνού εντυπωσιασμού! Μέχρι χθες το βράδυ πάντως ο γνωστός κρεοπώλης «σιωπούσε» κι ήταν… άφαντος1
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Πολιτικό Καφενείο» του «Μ»)
-Περιμένει να ‘ρθεί προφανώς η… Μεγάλη Βδομάδα του Πάσχα για να δει αν η Μητρόπολη Ξάνθης ξανατοποθετήσει το Σταυρό στο πύργο του ρολογιού…
                                                             Σεμνά &Ταπεινά
*«Λαγός» έχω τη γνώμη ότι είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης. Κατεβαίνει δηλαδή υποψήφιος Περιφερειάρχης για να «ζυγίσει»τα κουκιά και στην… δεύτερη ψηφοφορία να ψηφίσει αυτόν που θα του δώσει και «περισσότερα»!
……
*Επίσης μπορεί να ακούγεται ότι θα κατέβουν 9 υποψήφιοι, έχω όμως την εντύπωση ότι μέχρι τη Κυριακή πολλά θα αλλάξουν…
-Ο Κώστας Αντωνιάδης για παράδειγμα θα στηρίξει τον Μέτιο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας τον Κώστα Ζαγναφέρη. Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει πίσω μέχρι την Κυριακή και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος που θα στηρίξει ίσως τον Μ. Αμοιρίδη μαζί με τον κουμπάρο του…
……
*Κύκλοι του Ευριπίδη Στυλιανίδη διέψευδαν πάντως και χθες ότι ο πρώην Υπουργός έχει οποιαδήποτε σχέση με την υποψηφιότητα του Μιχάλη Αμοιρίδη…
-Ο οποίος ήταν ναι μεν στην παρουσίαση του βιβλίου του, σε καμιά όμως περίπτωση δεν «υποσχέθηκε»… στήριξη στον πρώην Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού!
-Εμείς μάλιστα προκαλούμε τον Αμοιρίδη, να μας φέρει έστω ένα στοιχείο ότι τον στηρίζει ο Ευριπίδης!
………….
Συλλυπητήρια του πρ. Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού για τον θάνατο του Γ. Παυλίδη
Με ανάρτηση του στο face book αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αμερική, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη αναφέροντας τα παρακάτω:
«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη, ενός καλού φίλου, ενός έντιμου και άξιου ανθρώπου που αγωνίστηκε με αφοσίωση και όραμα για το καλό του Τόπου μας.
Έμαθα τα δυσάρεστα νέα ενώ βρισκόμουν στην Αμερική για επαγγελματικές υποχρεώσεις, ωστόσο η συγκίνηση, όπως και η θλίψη ήταν και είναι μεγάλη για έναν άνθρωπο που πάλεψε με γενναιότητα στη ζωή του, που πορεύτηκε με εντιμότητα, αξιοσύνη και σεμνότητα, για να αφήσει πίσω του σημαντικό έργο για την πατρίδα.
Λυπάμαι πολύ για τον πρόωρο χαμό του…».
……
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Η έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης, υπεύθυνη για το σημερινό κυκλοφοριακό χάος στη πόλη!
Καρφί του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου χθες στο δημοτικό συμβούλιο για τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και την πλατεία ΤΕΡΑΣ:
«Η έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης για τα έργα που έγιναν μέχρι σήμερα, δυστυχώς ήταν αυτή που συνετέλεσε στο σημερινό κυκλοφοριακό χάος...», είπε χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφερόμενος στη μελέτη που παρουσιάστηκε προς έγκριση χθες στο δημοτικό συμβούλιο… Ευχαριστώντας τόσο τους μελετητές, όσο και τις υπηρεσίες!
-Τελικά το θέμα της έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού την καταψήφισε και η παράταξη Ξυνίδη απόντος του αρχηγού, παρόντος όμως του υπαρχηγού Μανώλη Φανουράκη!
……
Στις 30 Οκτωβρίου η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη της ΑΜΘ, φαβορί ο Κώστας Ζαγναφέρης!
Μετά τον αδόκητο θάνατο του Γεωργίου Παυλίδη, η Περιφέρεια καλείται να καλύψει την κενή θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα γίνει η σύγκληση των 31 Περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Περιφερειακή Αναγέννηση που θα εκλέξει και τον νέο Περιφερειάρχη.
Την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου και ώρα 12:00  στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή (πρώην Νομαρχία Ροδόπης), που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 1, θα γίνει η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η ειδική συνεδρίαση θα γίνει με τους άμεσα εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη – Περιφερειακούς Συμβούλους του Επιτυχόντος Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» και οι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Περιφερειάρχη είναι ήδη…7 και συγκεκριμένα οι Κ. Ζαγναφέρης, Θ. Μαρκόπουλος, Δ. Πέτροβιτς, Χρ. Μέτιος, Αρ. Πατακάκης, Κώστας Αντωνιάδης και….Μιχάλης Αμοιρίδης! Ωστόσο μεγάλο φαβορί παραμένει ο Κώστας Ζαγναφέρης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ακόμη και των ίδιων των υποψηφίων..
(σ.σ. Τι θα κάνει ο γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης στις εκλογές της Κυριακής; Στους Σαρακατσάνους λέει θα ψηφίζει Ζαγναφέρη, στους Φανουράκη, Ευστρατίου και…Χρήστο Ζάρρα όμως λέει θα στηρίξει Μιχάλη Αμοιρίδη! Βγάλτε συμπέρασμα…! Το αίμα όμως νερό δεν γίνεται...)
.....
                                                    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Παρών και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Και με γυαλιά…μυωπίας! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »