*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Απίστευτος Μπάμπης. Παρουσίασε τη δενδροφύτευση της ΣΕΚΕ ως...δικό του έργο!

18 Οκτωβρίου
Μπορεί να μας δείξει ο φίλτατος Χαράλαμπος, έστω ένα έργο, που έχει υλοποιήσει σ’ αυτά τα δύο χρόνια (και πλέον) για την πόλη και τον δήμο γενικότερα; Δημοπράτησε έστω κάποιο έργο για να ξέρουμε εντέλει τι περιλαμβάνει το «όραμά» του γι’ αυτή την πόλη, γι’ αυτό τον δήμο; Αληθεύει ότι υπάρχουν υπόλοιπα από την ΣΑΤΑ πλέον των δύο εκατομμυρίων και δεν μπορεί να τα μετατρέψει σε έργα λόγω αδυναμίας (για να μη πω ανικανότητας);».
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Και γιατί δεν ρωτάς τον...αντ’ αυτού Νο 2 Μιχάλη Λομβαρδέα! Σίγουρα θα ξέρει να απαντήσει…
…………

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε μια και συζητήθηκε χθες ο Προϋπολογισμός του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για το 2017, τι λεφτά θα δώσει ο Λύρατζης για ….σικιούριτι, «Γειτονιά Αϊ Βασίλη» αλλά και για τα αστικά του Τσέπελη για το Καρναβάλι 2017. Μια και ενέκριναν και χθες ομόφωνα όλες τις προτάσεις του Προέδρου τα υπόλοιπα μέλη, να μη ξέρουμε κι εμείς οι θνητοί
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Πολιτικό Καφενείο»)
-Σικιούρι για να φυλάνε τους συλλόγους στις Γιορτές Π. Πόλης, ενώ οι…κλέφτες έκαναν «πάρτι» κάθε βράδυ, στα…στέκια τους κλέβοντας και βανδαλίζοντας!
……………
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Την Ξάνθη θα επισκεφθεί μέχρι τέλος του χρόνου ο εκδότης των Παραπολιτικών και γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης, εν όψει και της συνεργασίας που ξεκινάει το ραδιόφωνο (Parapolitika radio) με τον Life 921 fm αλλά και σειρά επαφών στην περιοχή.
……
*Μάλλον στα ξηρά καίγονται και στα…«χλωρά»! Αναφέρομαι στη περίπτωση του διευθυντή οικονομικών του Δήμου Ξάνθης Αργύρη Ζολώτα που θα πρέπει με την Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών  που ασκήθηκε για ποινικές ευθύνες στα παρατράγουδα του πάρκινγκ να αποδείξει ότι… δεν είναι ελέφας, αφού στην ουσία ο άνθρωπος απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Ανταμπούφη δεν έκανε παρά μόνο το αυτονόητο…
-Να ζητήσει δηλαδή από τις υπηρεσίες τα διάφορα έγγραφα και να τα κοινοποιήσει. Και κοντά στον Τσέπελη τον πήρε κι αυτόν η «μπάλα»…
(σ.σ. Κατά την γνώμη μου αδίκως, αλλά όλα αυτά θα τα εξετάσει η Δικαιοσύνη, Άλλωστε ήδη διετάχθη νέα προκαταρκτική…Οπότε ας περιμένουμε).
……
*Μόνο ο…7ος αντιδήμαρχος Γιώργος Κολλάρος παραβρέθηκε στον χθεσινό απολογισμό του Δημάρχου Ξάνθης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης από την αντιπολίτευση…
-ΚΑΝΕΙΣ άλλος! (σ.σ. Φαντάζομαι ότι θα του «αγόρασαν» τουλάχιστον κάποια κουπόνια οι φίλοι του Δημαρχόπουλου…)
……..
Ακόμη και την δεντροφύτευση της ΣΕΚΕ στη Σταυρούπολη, ο Δημαρχόπουλος την εμφάνισε ως… δικό του έργο!
Δεν διάβασα τα πολυτελή έντυπα που εξέδωσε ο Δήμαρχος Μπάμπης για τον απολογισμό του ανύπαρκτου έργου του για το 2015 (σ.σ. Πόσο να κόστισαν άραγε….), ωστόσο πράγματι είναι πρωτόγνωρη η άνεση του συγκεκριμένου ανθρώπου να επιζητεί πολυτελή προβολή και να κινείται με τέτοια νεοπλουτίστηκε λογική, διότι απλούστατα τα πάντα τα πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης…!
(σ.σ. Θα ερευνήσω μάλιστα το θέμα, να μάθω φυσικά και σε ποιο τυπογραφείο έδωσε την συγκεκριμένη δουλειά ο κύριος Δημαρχόπουλος και θα σας αποκαλύψω και το ποσόν που είναι χιλιάδες ευρώ…)
Κι όσο για τα έργα που εμφανίζει ο Δημαρχόπουλος στα πολυτελή έντυπά του; Ένα λοιπόν εξ’ αυτών είναι και η… δεντροφύτευση της ΣΕΚΕ στη Σταυρούπολης!!!
Την εμφανίζει ως… έργο του Δήμου Ξάνθης!!! 
(Θαυμαστά τα έργα σου Κύριε… Και οι «δεντροφυτεύσεις» σου!).

…..
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «Μ»
Τέλος και ο Τούρκος Πρέσβης Κερίμ Ουράς, φεύγει και ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής
Μια ακόμη επιβεβαίωση του "Μ" των αλλαγών που γίνονται στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, απο τον Ερντογάν. Πιο αναλυτικά:
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε την Κυριακή στην αποχαιρετιστήρια του επίσκεψη τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς. Κατά την συνάντηση που διεξήχθη σε θερμό περιβάλλον, ο πρωθυπουργός Τσίπρας αναφέρεται πως ευχαρίστησε τον πρέσβη Ουράς για τις υπηρεσίες του και για την συμβολή του κατά την διάρκεια της θητείας του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Ο πρέσβης Ουράς στην συνάντηση ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Τσίπρα που τον δέχτηκε και πρόσθεσε πως ο ίδιος αποχωρεί ως φίλος της Ελλάδας και με τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτήν.
Πληροφορίες μας αναφέρουν οτι σύντομα παρελθόν θα αποτελεί και ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής, καθώς ήδη οι εκκαθαρίσεις εκεί συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα. 
….
Με… Καραϊσκάκη απάντησε στον Ερντογάν ο Ζήσης Κατσαρίκας.
Δεν έμεινε αναπάντητη η νέα πρόκληση στην οποία προχώρησε τη Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, ζητώντας τη διεξαγωγή…δημοψηφίσματος για την προσχώρηση της Δυτικής Θράκης στην Τουρκία και αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα και για Θεσσαλονίκη του φίλου του κυρίου Μπουτάρη, την Κύπρο και νησιά του Αιγαίου επικαλούμενος «ορισμένους ιστορικούς» σύμφωνα με τους οποίους αυτές οι περιοχές περιλαμβάνονται στα σύνορα του εθνικού συμβολαίου της Τουρκίας.
Σε σχόλιό του στο face book ο πρώην γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήσης Κατσαρίκας, απάντησε στον Ερντογάν ως εξής:
«Του απαντάμε με απόσπασμα από την βιογραφία του Καραΐσκάκη............. Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»…
(σ.σ. Βέβαια αυτά συμβαίνουν με τον «Σουλτάνο» ο ένας Έλληνας Πρωθυπουργός γίνεται κουμπάρος στο γάμο της κόρης του και ο άλλος….σύντροφός του!)
......
Η φωτογραφία της ημέρας
Απίστευτος Δημαρχόπουλος! Και τη δεντροφύτευση της ΣΕΚΕ στην Σταυρούπολη, την παρουσίασε στον απολογισμό του Δημάρχου για το 2015, ως…έργο ΤΟΥ!
(Άρχισε να «εκθέτει» και τον Κοντό που  δενδροφύτευε μόνος του… Απίστευτος πράγματι).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »