*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Οκτωβρίου

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΞΑΝΘΗ 0-1 ΕΥΡΩΠΗ...ξαναΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! Με κόντρα την διατησία του Μάνταλου, νίκη ψυχής στα Χανιά

22 Οκτωβρίου
*Η βαθμολογία μας στους ποδοσφαιριστές ήρωες της ΑΟΞάρας που εκτός έδρας, παίζουν καλύτερα!
ΞΑΝΘΗ-ΕΥΡΩΠΗ  (ξανα)ερχόμαστε!!!! Η ΑΟΞάρα των μεγάλων πόθων, η ομάδα της ψυχής μας, νίκησε κόντρα στην εχθρική διαιτησία του Καβαλιώτη Μάνταλου και μέσα στα Χανιά τον Πλατανιά και βλέπει πλέον ψηλά!!! Όλοι οι παίχτες ήταν υπέροχοι, ωστόσο οι ηρωϊκοί Λισγάρας και Καμαρά ήταν ασυναγώνιστοι και τα έδωσαν όλα! Αν συνεχίσει τις εμφανίσεις αυτές η Ξάνθη τότε είναι εξασφαλισμένη μια θέση στη 5άδα της Ευρώπης.  Μοναδικό αρνητικό σημείο οι....λίγοι φίλαθλοι της ομάδας μας όταν παίζει στη Ξάνθη! Κρίμα...
Πιο αναλυτικά: Την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της πανηγύρισε η Xanthi FC το απόγευμα του Σαββάτου. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την επιτυχία επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, κέρδισε και τον Πλατανιά στα Χανιά. Το τελικό 0-1 διαμορφώθηκε από το δεύτερο φετινό γκολ του Χαμζά Γιουνές που σημειώθηκε στο 19ο λεπτό, με την ξανθιώτικη ομάδα να φτάνει τους 8 βαθμούς στον σχετικό πίνακα. Οι παίκτες της Xanthi FC για 4ο διαδοχικό παιχνίδι παραμένουν αήττητοι έχοντας αγωνιστεί 4 φορές εκτός έδρας στα πρώτα 6 παιχνίδια πρωταθλήματος.
                                            ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 19’ ο Νιέτο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Γιουνές αφύλακτος μέσα στην περιοχή έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο έδαφος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Σωτηρίου κάνοντας το 0-1. Στο 37’ ο Τσουράκης από κοντά έκανε την προσπάθεια με την μπάλα να καταλήγει στον Μουνάφο και τους αμυντικούς να απομακρύνουν. Στο 39’ σε φάση «καρμπόν» με το 0-1, ο Γιουνές δεν άλλαξε την πορεία της μπάλας με την ευκαιρία να χάνεται. Στο 56’ το σουτ του Γιακουμάκη από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.
Στο 47’ ο Νιέτο έκανε την συρτή πάσα με τον Μπανανά να προλαβαίνει με προβολή τον Βασιλακάκη. Το σουτ του Αποστόπουλου στο 49’ πέρασε άουτ και στο 52’ νέα άστοχη προσπάθεια για τον Πλατανιά με τον Γκνιάτιτς. Στο 56’ μετά από κόρνερ, ο Γκνιάτιτς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Μπανανά στο β’ δοκάρι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73΄ ο προωθημένος Μπαξεβανίδης έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Σωτηρίου. Το σουτ του Γουνδουλάκη μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς στο 88'. Στις καθυστερήσεις έκανε το σουτ με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Μάνταλος της ΕΠΣ Καβάλας (απαράδεκτος, εχθρικός απέναντι στην ομάδα μας), με βοηθούς τους κ.κ. Νικόλαο Γεωργαράκο (ΕΠΣ Αθηνών) - Κωνσταντίνο Κώστα (ΕΠΣ Εύβοιας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Βοσκάκης της ΕΠΣ Ηπείρου.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Γκνιάτιτς, Μπαξεβανίδη, Λάζιτς, Ζίβκοβιτς.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου 4, Σκαρντοβέλι 4, Καρυπίδης 5, Μπανανά 4, Αποστολόπουλος 4 (70’ Ντιλαβέρ 3), Στανισάβλιεβιτς 3 (46’ Γουνδουλάκης 5 ), Γκνιάτιτς 5, Μενδρινός 5, Τσουράκης 4, Μουνάφο 4, Γιακουμάκης 5.
Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς 7, Μπαξεβανίδης 7, Γουάλας 7, Λισγάρας 9, Καρασαλίδης 6, Καμαρά 10, Βασιλακάκης 6 (69’ Λάζιτς 5), Ντε Λούκας 6, Λουσέρο 7, Νιέτο 5 (77’ Τριάδης 4), Γιουνές 7 (83’ Ράνος).
                        ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
Μετά το παιχνίδι ο προπονητής της ομάδας της Ξάνθης κ.Λουτσέσκου ξέσπασε έξαλος κατά της διαιτησίας του Μάνταλου που σταμάτησε την Ξάνθη δυο φορές σφυρίζοντας ανύπαρκτα οφσαϊτ, ενώ δήλωσε οτι "είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του που είναι ήρωες που κέρδισαν το παιχνίδι κόντρα σε μια τόσο εχθρική διαιτησία"...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »