*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Σεπτεμβρίου

SEE THROUGH Η δημοπρασία του κάμπινγκ και τα όνειρα θερινής νυχτός για τον Κοντό...

21 Σεπτεμβρίου
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης σημείωνε τις προσφορές των δυο υποψηφίων επενδυτών του κάμπινγκ Μυρωδάτου! Μη του ξεφύγει καμία…Λες κι ήταν πολλοί οι υποψήφιοι....! Δυο και με το ζόρι
………..
Άκουσον!

Άκουσον!

*Δηλαδή τον Απρίλιο του 2015 που το κάμπινγκ Μυρωδάτου έφτασε στις 37.000 ευρώ και χθες που έμεινε στις 32.000 ευρώ, είναι το ίδιο πράγμα κύριε Δήμαρχε των Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη;
*Και στο φινάλε, θα μας δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση γιατί μέσα στον 15Αυγουστο που όλοι έλειπαν σε διακοπές αποφάσισε να δημοπρατήσεις το κάμπινγκ κι όχι τον Σεπτέμβριο;
Και με πιο απλά λόγια, ήθελες ή δεν ήθελες Τσιτιρίδη περισσότερους υποψήφιους επενδυτές κι όχι μόνον… δύο;
……
*Υπενθυμίζω ότι στην δημοπρασία της 26/4/2015 οι τρεις πρώτες προσφορές, είχαν ως εξής:
1. ΕΚΤΟΡΑΣ… 37000 ευρώ, 2. ΙΑΤΡΑΚΗΣ 36.500 ευρώ και 3. Μixali Mihaylov 35.000 ευρώ.
-Ενώ χθες ο Ισμέτ Μεμέτ το πήρε τελικά με 32.000 ευρώ.
……
*Πως σχολίασε ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης την χθεσινή δημοπρασία;
-Αρκέστηκε στο να πει ότι, συνειδητά…απουσίαζε από αυτήν!
-Κουβέντα για τα υπόλοιπα!
……
*ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ. Πέθανε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής στην Πάτρα, κατά την διάρκεια αγώνα, και το θέμα πέρασε στα ψιλά του Τύπου, αφού πλέον στην ΕΠΟ δεν είναι Πρόεδρος ο Ξανθιώτης Γ. Γκιρτζίκης για να φταίει για…όλα! Ούτε μια ανακοίνωση κάποιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων για τον άδικο τρόπο με τον οποίο έφυγε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής! Κι ο Θωμαίδης ακόμη, ο πανελλήνιος αρχάγγελος της κάθαρσης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο,  το "ξέχασε"... Άντε… πάμε στον επόμενο…
……..
Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Νευρολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
Την ίδια ημέρα Κινητό Οδοντιατρικό Κλιμάκιο, συνοδευόμενο από ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο ΣΜΙΝΘΗΣ, για προληπτική εξέταση στοματικής υγιεινής των μαθητών.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
………
ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΟΣ ΝΥΧΤΟΣ  ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ!
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Ένα μικρό σχόλιο για κάποιους που λένε διάφορες ανοησίες και το αστειότητες, όσον αφορά την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κοντού…
Οι δικές μου πληροφορίες λοιπόν λένε ότι ο πρώην Υπουργός θα είναι κανονικά ΠΑΡΩΝ στις επόμενες Εθνικές εκλογές, είτε με λίστα, είτε με σταυρό, γιατί αυτό θέλει και ο κόσμος που τον πιστεύει και τον στηρίζει με χίλια…
Από κει και μετά, αν ο γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης ή κάποιοι άλλοι κομματικοί έχουν άλλες πληροφορίες και μάλιστα… έγκυρες όπως λένε, ας τις πουν και σε μας, άλλως κάνουν όνειρα θερινής νυκτός…!
Γιατί αυτό που γράφουμε εμείς, ίσχυαν μέχρι χθες… Οπότε αν άλλαξε κάτι, αυτό θα έγινε είτε στο όνειρό τους, είτε στον… ύπνο τους όταν ξύπνησαν και ξανακοιμήθηκαν!
Και στο φινάλε, αν θα κατέβει ή όχι υποψήφιος βουλευτής ο Αλέξανδρος Κοντός, αυτό είναι δική του καθαρά προσωπική του επιλογή και αυτός θα το αποφασίσει και κανείς άλλος.
-Γιατί τόσος καημός όμως από ορισμένους που αν δεν ήταν ο Κοντός δεν τους ήξερε σαν πολιτικούς, ούτε το… Εύμοιρο;
……..
Ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών στην Τσατάνη
Ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.
Στην πειθαρχική αυτή ποινή για την εισαγγελική λειτουργό κατέληξαν τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία κρίνοντας ότι οι χειρισμοί της κας. Τσατάνη δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της εισαγγελικής λειτουργού.
Η πειθαρχική απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό και για αυτό δεν ήταν απαγορευτική για την υποψηφιότητά της στις εκλογές της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
……….
Άνοιξαν τα σχολεία στην πυρόπληκτη Θάσο
Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Θάσο. Την Τρίτη τελέστηκε στα σχολεία του νησιού ο καθιερωμένος αγιασμός.
Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να αποτραπούν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα τους επόμενους μήνες.
Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Νικήτα Φραντζεσκάκη, με τον οποίο συζήτησε την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και εργασιών. Ο δήμαρχος Θάσου ζήτησε επίσης να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν στην ώρα τους τα αντιπλημμυρικά έργα.
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ, αναφερόμενος στο θέμα της καταβολής των 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για ορισμένα πρώτα έξοδα, όπως είναι η τροφοδοσία καυσίμων των στρατιωτικών οχημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει και συνέχεια, διότι αναφερόμαστε σε έργα με μεγάλο κόστος».
Ο δήμαρχος Θάσου ανέφερε επίσης ότι σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του Γ' Σώματος Στρατού ζήτησε και άλλα μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα πριν από τις φθινοπωρινές βροχές.
……….
Απόφαση-βόμβα για το "κούρεμα" στις καταθέσεις από ευρωπαϊκό δικαστήριο
Απόφαση-βόμβα για το "κούρεμα" στις καταθέσεις από ευρωπαϊκό δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που ανέφερε πως ομάδα Κύπριων καταθετών, δεν δικαιούνται αποζημίωση για το κούρεμα των καταθέσεών τους, που έλαβε χώρα για τη διάσωση των τραπεζών της χώρας.
Το δικαστήριο στο Λουξεμβούργο δεν αναγνωρίζει ιδιοκτησιακά δικαιώματα, τα οποία όπως υποστήριζε η ομάδα των Κυπρίων παραβιάστηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης της αναδιάρθρωσης που εφαρμόστηκε στην οικονομία και στις τράπεζες της χώρας.
 Οι ιδιώτες προσέφυγαν στο συγκεκριμένο δικαστήριο μετά την απορριπτική απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Ε.Ε. το 2014 στις αγωγές τους μέσω των οποίων διεκδικούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της ΕΕ που  τους οδήγησε σε απώλειες στο πλαίσιο της διάσωσης της οικονομίας της Κύπρου και των τραπεζών της.
 Οι καταθέτες της Λαϊκής και της Τράπεζας της Τράπεζας  Κύπρου έχασαν με στοχευμένες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στο πλαίσιο της διάσωσης , τις καταθέσεις τους που υπερέβαιναν τις 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πιλότο και για άλλες περιπτώσεις που γίνει «κούρεμα» καταθέσεων, γεγονός που προκαλεί μια πρόσθετη ανησυχία στους ήδη απογοητευμένους πελάτες των τραπεζών .
……….
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Ξάνθη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή και στην Ξάνθη στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας το Σάββατο στις 17 Σεπτέμβρη.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Βαργεμίδη μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα από το 1ο
 και 3ο ΓΕΛ και το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης και συνεχίστηκαν με την ομάδα κρουστών της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ), τους «bb5 percussion system».
Ακολούθησε μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα στον ηρωικό Μάη του ΄36.
Μετά την ομιλία η βραδιά συνεχίστηκε σε ροκ ρυθμούς από φοιτητικό συγκρότημα και έκλεισε με την εμφάνιση του Ξανθιώτικου συγκροτήματος MEDS.
Στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε μαθητικό στέκι στο οποίο παίξαμε το παιχνίδι «η ιστορία της πόλης μας – ιστορία ταξικών αγώνων», φοιτητικό στέκι με παρουσίαση της θέσης του Κ.Κ.Ε για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση και εργατικό στέκι.
Στον παιδότοπο που λειτουργούσε στο χώρο του φεστιβάλ, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το διάστημα μέσω τηλεσκοπίου και να μάθουν για τους πλανήτες και τα αστέρια.
Τέλος, στο χώρο του Φεστιβάλ είχε στηθεί έκθεση για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και για τον Μάη του 1936 και το καπνεργατικό κίνημα στην περιοχή.
…………….
ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &ΘΡΑΚΗΣ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Επιμορφωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου των Ιερών Μητροπόλεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε εφαρμογή σχετικής αποφάσεως της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 Η ημερίδα ξεκίνησε με προσευχή και τον χαιρετισμό του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ακολούθησε προσλαλιά του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Χατζηαντωνίου.
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 Εισηγήσεις ανέπτυξαν οι Αλέξανδρος Κατσιάρα, Ειδικός Επιστημονικός Συμβούλος Επικοινωνίας, Ενημερώσεως και Παιδείας της Ιεράς Συνόδου και Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Μ.Μ.Ε. και Εκκλησία» και ο κ. Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης, Λέκτορος Θεολογίας με θέμα: «Εργαστηριακό Σεμινάριο: Τα θεολογικά κριτήρια στην επικοινωνία της Εκκλησίας μέσα από τα Μ.Μ.Ε.» και ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους επιμορφωμένους.
 Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής, και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, οι οποίοι έκαναν σημαντικές και ωφέλιμες παρεμβάσεις.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »