*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Σεπτεμβρίου

Λίστες «ετοιμάζουν» τα κόμματα, ποια ονόματα ακούγονται για τα ψηφοδέλτια Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

24 Σεπτεμβρίου


*Ο Αλέξανδρος Κοντός με τον Δημήτρη Σαλτούρο είναι οι μόνοι σίγουροι για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με την Γεωργία Ανδρέου, τον Κώστα Μαλάκη και τον Σπύρο Τσιλιγγίρη να διεκδικούν μια θέση.
Δεν αποκλείονται καθόλου οι πρόωρες Εθνικές εκλογές μέσα στο 2016 ή το αργότερο έως τον Φλεβάρη 2017.
Αυτό μας αποκάλυψε έγκυρη πηγή από την Αθήνα, στέλεχος μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού με προσβάσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας με έμφαση ότι πολλά θα κριθούν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τέλη του μήνα (30/9), που αν κρίνει αντισυνταγματική την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών για τα κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας, τότε το πιο πιθανό είναι, ο Αλέξης Τσίπρας να αιφνιδιάσει και να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άμεση προσφυγή στις κάλπες πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη έχουν ενημερωθεί τα κομματικά επιτελεία και ετοιμάζουν λίστες όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι εφόσον γίνουν πρόωρες εκλογές, αυτές θα γίνουν με σταυρό, κάτι που ήδη ξεκαθάρισε και ο Κουρουμπλής.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Αλέξανδρος Κοντός παραμένει αμετακίνητος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Μόνο αν θελήσει να αποσυρθεί μόνος του ο Αλέξανδρος Κοντός για να ασχοληθεί με την νέα ΠΑΣΕΓΕΣ (ΣΑΣΟΕΕ), υπάρχει περίπτωση κάτι ν’ αλλάξει. Σημειώνεται ότι η έγκριση του καταστατικού του νέου Φορέα που κατατέθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, θα γίνει σε χρονικό διάστημα 2 μηνών περίπου με πρώτο προσωρινό Πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Σίγουρη επίσης θεωρείται για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρου μετά την προσωπική συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Για την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη «μετράει» περισσότερο ένας υποψήφιος βουλευτής όταν μπορεί να «αλιεύσει» ψήφους και από την κεντροαριστερά και τέτοιος θεωρείται ο Δημήτρης Σαλτούρος…
Τίποτα δεν φαίνεται ν' αλλάζει στις θέσεις των δυο μειονοτικών υποψηφίων βουλευτών (Ακήφογλου Μπιρόλ-Χατζηγκενέ Ιρφάν), ενώ η τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο θα "παιχτεί" μεταξύ του Κώστα Μαλάκη που έχει ισχυρή υποστήριξη απο τους Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη, της Γεωργίας Ανδρέου, του γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Τριανταφυλλίδη, αλλά και ενός προσώπου που κινείται σε κεντρικό επίπεδο!
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά άλλωστε στη Ξάνθη 8 και 9 Οκτωβρίου -ήταν ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο στον Αλέξανδρο Κοντό και του δήλωσε την θερμή του συμπαράσταση όταν πληροφορήθηκε ότι δεν εκλέχθηκε εξ’ αιτίας του εκλογικού Νόμου στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015-μόνο τυχαία δεν είναι... Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν δεδομένο ότι ο Τσίπρας θέλει- δεν θέλει, γρήγορα θα οδηγηθεί στις εκλογές! Και γι΄αυτό έχουν κηρύξει ήδη σε εγρήγορση και επιφυλακή τον κομματικό μηχανισμό, ενώ τα πρωτοκλασάτα στελέχη ήδη βγήκαν στην Περιφέρεια.

ΣΥΡΙΖΑ
Σχεδόν έτοιμο είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λόγω των τριών βουλευτών στο Νομό, ενώ  μια από τις δύο θέσεις διεκδικεί ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος που έχει την ισχυρή υποστήριξη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου αλλά και του τοπικού γραμματέα της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρου. Ο ίδιος πάντως δεν έχει κρύψει ποτέ την φιλοδοξία του για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.
Η 5η θέση πιθανόν να καλυφθεί από μια γυναίκα επαγγελματία με καταξίωση στην κοινωνία αφού ο γιατρός Δημήτρης Αδαμίδης έχει ασυμβίβαστο πλέον ως διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ξάνθης.

ΠΑΣΟΚ
Σίγουροι για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης είναι ο νυν Γραμματέας της Νομαρχιακής Ανέστης Αντωνιάδης αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Φώτης Καραλίδης, εφόσον το θελήσει ο ίδιος. Θέση διεκδικεί στέλεχος της νεολαίας (γυναίκα το πιο πιθανό), ενώ μια θέση έχει ήδη καπαρώσει η ΔΗΜΑΡ.
Για τις θέσεις των δυο μειονοτικών υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, ειδικά μετά την απόφαση του Μάντατζη Τσετίν να μετακομίσει στη Κώ και δεν αποκλείεται μια θέση να δοθεί εκ νέου στον Αχμέτ Κεχαγιά Ιχτσάν ή και το ψηφοδέλτιο να καταρτιστεί από 4 Χριστιανούς και έναν μουσουλμάνο, προκειμένου να πάρει το κόμμα ψήφους από τη μειονότητα όπου διατηρεί ακόμη και τώρα αρκετή πρόσβαση και να «χτυπήσει» τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που έχει υποστεί σοβαρή φθορά λόγω της πλήρους αδιαφορίας του για τα προβλήματά της.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »