*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Σεπτεμβρίου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Ο Κεραμάρης "κλείνει" το μειονοτικό σχολείο Ζηλωτής στο οποίο θα εφαρμόζονταν απο φέτος πιλοτικό πρόγραμμα θέρμανσης απο το ΔΠΘ-Ψήφισμα στο Φίλη

01 Σεπτεμβρίου
 
*ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου στο Φίλη και τους βουλευτές του Νομού να ΜΗ κλείσει το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ζηλωτής!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Κεραμάρης κλείνει μειονοτικό δημοτικό σχολείο στο οποίο για πρώτη χρονιά φέτος θα εφαρμόζονταν ένα πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα για το οποίο συνεργάστηκαν η Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και ο Δήμος Τοπείρου, σύμφωνα με το οποίο με θερμή πηγή νερών, που εγκαταστάθηκε στο Μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ζηλωτής θα υπήρχε για πρώτη φορά θέρμανση η οποία μάλιστα θα επεκτείνονταν σε όλα τα σπίτια του Οικισμού για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα!..
Μάλιστα επίτηδες επιλέγει ο συγκεκριμένος καθαρά μειονοτικός οικισμός απο την Πολυτεχνική Σχολείο. .
Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμόζονταν πιλοτικά για πρώτη φορά με την έναρξη της φετινής Σχολικής Περιόδου στο μειονοτικό Δημοτικό σχολείο Ζηλωτής στο οποίο έγινε η εγκατάσταση από την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης με τη συνδρομή και του Δήμου Τοπείρου.
Σχολείο που ωστόσο κλείνει ο γυμναστής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης που πρόσκειται στους ΑΝΕΛ (σ.σ. Στις Περιφερειακές εκλογές κατέβηκε υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Γιαννακίδη κόντρα στο ψηφοδέλτιο ΚΟΥΙΚ-ΑΝΕΛ!), με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για δημοτικό σχολείο με λίγα παιδιά»!
(σ.σ. Κι ενώ σε άλλες περιπτώσεις δημοτικών σχολείων με τα ίδια παιδιά, παραμένουν εν λειτουργία τα σχολεία...)
Αποτέλεσμα; Ενώ ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσει πιλοτικά η συγκεκριμένη εγκατάσταση των θερμών νερών, το σχολείο με απόφαση Κεραμάρη στις 24 Αυγούστου, λίγες μέρες δηλαδή πριν την έναρξη της Σχολικής Περιόδου το μειονοτικό σχολείο Ζηλωτής κλείνει και οι μαθητές του θα αναγκαστούν μαζί με τους δασκάλους να «μετακινηθούν» στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Παλιού Ερασμίου! Κάτι που σημαίνει οτι δεν εφαρμοστεί και το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα!
Το παραπάνω θέμα συζητήθηκε εκτάκτως την Τετάρτη το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου με εισήγηση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου που κατήγγειλε το κλείσιμο του μειονοτικού σχολείου Ζηλωτής Δήμου Τοπείρουι και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να σταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας κ.Φίλη και στους βουλευτές του Νομού Ξάνθης με τη συνδρομή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης...
Προκειμένου να παρέμβουν και το Μειονοτικό Ζηλωτής σχολείο να λειτουργήσει κανονικά και να μπορέσει παράλληλα να εφαρμοστεί πιλοτικά και το παραπάνω πρόγραμμα σε όλον τον οικισμό.
Να σημειώσουμε ότι ο οικισμός της Ζηλωτής αποτελείται αμιγώς από Τουρκογενείς κατοίκους που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία και φυσικά η μόρφωση και η εκπαίδευση των παιδιών παίζει πρωταρχικό ρόλο.
Στο σχολείο φοιτούν 8 μαθητές και 6-7 παιδιά φίλων που επίσης παρακολουθούν τα μαθήματα, ωστόσο αντί το Σχολείο να ενισχυθεί και να γίνει πρότυπο σχολείου, κλείνει απροειδοποίητα με απόφαση του Κεραμάρη!
Σχετικό ψήφισμα αναμένεται να σταλεί μέσα στην ημέρα απο το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου στα ΜΜΕ, στον Υπουργό Παιδείας κ.Φίλη, στους βουλευτές του Νομού και σε κάθε Αρμόδιο. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »