*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Σεπτεμβρίου

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του νέου Πανελλήνιου Συνεταιριστικού Φορέα με την ονομασία Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε!

10 Σεπτεμβρίου
*Πρωταγωνιστικό ρόλο, για την νέα αυτή συνεταιριστική προσπάθεια, έπαιξε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος κατάφερε να ενώσει όλες τις διαφορετικές τάσεις. Τί δήλωσε.
Όπως είχαμε ήδη γράψει τις 31/8 , στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 κατατέθηκε το καταστατικό της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ από το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Πανελλήνιου Φορέα, υπό την ονομασία Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).
Ήταν μια σκληρή προσπάθεια που κράτησε αρκετούς μήνες, με συνεχείς διαβουλεύσεις και επαφές και μπροστάρη τον πρώην υπουργό και γενικό διευθυντή της ΣΕΚΕ Αλέξανδρο Κοντό, για να ευωδοθεί τελικά η όλη η προσπάθεια.
Όπως είναι γνωστό στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ενιαίου φορέα συμμετέχουν οι εξής:
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Κοντός, Αντιπρόεδρος Α: Νικήτας Πρίντζος, Αντιπρόεδρος Β: Αχιλλέας Λιούτας, Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Κουτσουπιάς, Ταμίας: Θανάσης Τσιοτίνας, Μέλη: Νίκος Προκοβάκης, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Παύλος Σατολιάς, Χρήστος Μπαρλιάς, Κώστας Κατσούλης, Χρήστος Γιαννακάκης, Δημήτρης Ντούρος, Νίκος Γκίζας, Βασίλης Παρόλας, Νικήστρατος Χαροκόπος, Χρήστος Τσιχήτας, Ανδρέας Στρατάκης.
80 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
Μετά την έγκριση του Πρωτοδικείου σε 1 με 2 μήνες περίπου τα μέλη αναμένετε να προχωρήσουν σε νέα διοίκηση. Ήδη πάντως τα μέλη είναι τουλάχιστον 80 και αναμένονται να ενταχθούν και άλλα στον νέο φορέα για το κοινό συμφέρον όλων των συνεταιριστικών Ελληνικών Αγροτικών Ενώσεων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο, για την νέα αυτή συνεταιριστική προσπάθεια, έπαιξε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος κατάφερε να ενώσει όλες τις διαφορετικές τάσεις και απόψεις με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό ενωτικό αποτέλεσμα που ανοίγει νέους ορίζοντες στο Συνεταιριστικό Κίνημα, στο νέο εγχείρημα συμμετέχουν ο Αχιλλέας Λιούτας από την ΕΑΣ Τρικάλων και ο Νικήτας Πρίντζος από την ΕΑΣ Βόλου οι οποίοι αποτελούν και τις εγγυήτριες δυνάμεις για την επιτυχή εξέλιξη της όλης προσπάθειας.
 Η δημιουργία του νέου φορέα Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. αποσκοπεί στο να καταφέρει με την κατάλληλη οργάνωση και στελέχωση, να παίξει το ρόλο του ενδιάμεσου φορέα διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος των συνεταιριστών- μελών του, ενώ δυνητικά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των συνθηκών οικονομίας στο επίπεδο προμηθειών ή δικτύου διανομής.
Η προϋπόθεση συμμετοχής στο νέο φορέα θα είναι με βάση το ποσοστό κεφαλαίου το οποίο τουλάχιστον το 51% θα ανήκει σε συνεταιρισμούς, όσον αφορά την περίπτωση της “Γαίας Επιχειρείν” αποφασίστηκε η συμμετοχή της με την ιδιότητα του δόκιμου μέλους, δηλαδή χωρίς δικαίωμα ψήφου και εάν σε ένα χρόνο δεν μεταβιβαστεί το 51% του κεφαλαίου σε συνεταιρισμούς θα αποπεμφθεί από τον φορέα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ
«Επικράτησε η συνεταιριστική λογική και καταλήξαμε σε ένα ενιαίο καταστατικό. Βασική προϋπόθεση είναι οι συνεταιριστικοί φορείς να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών στη “Γαία Επιχειρείν” μέσα σε ενάμιση χρόνο (18 μήνες) ώστε να μπορεί να συμμετέχει στο νέο φορέα», επισήμανε πρώην Υπουργός και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ ο κ. Κοντός και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλους τους συνεταιρισμούς να γίνουν μέλη του ενιαίου φορέα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »