*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιουλίου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης με 100 σπουδαστές!

28 Ιουλίου
 «Ξαφνική» επίσκεψη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουικ στη Ξάνθη και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης

*Αποφασισμένος να αξιοποιήσει το στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη ο Καμμένος
Τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουικ συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ στη Ξάνθη Δημήτρη Πετρόπουλο και ενημερώθηκε για έργα και θέματα της περιοχής.
Η συνάντηση κύλησε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ενώ οι δυο άνδρες κλείστηκαν για αρκετή ώρα στο δημαρχείο και μίλησαν «κεκλεισμένων» των θυρών, ωστόσο αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ»  αναφέρουν ότι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό συζητώντας με τον Δήμαρχο Ξάνθης τον ενημέρωσε για τα παρακάτω:
1.Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβρη η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης με 100 σπουδαστές, από την αστυνομία και την Πυροσβεστική. Μάλιστα ήδη εδώ και καιρό έχουν μπει συνεργεία στη Αστυνομική Σχολή Ξάνθης και δουλεύουν εντατικά ανακαινίζοντας τους χώρους, κάνουν έργα και μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το πολύ θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, προκειμένου η Σχολή να υποδεχτεί και να επαναλειτουργήσει μετά από 3-4 χρόνια περίπου στο ανακαινισμένο ριζικά κτίριο.
2.Προσωπική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου είναι να υλοποιήσει την δέσμευσή του και να ανοίξει το Στρατόπεδο Αναλογίδη στην Ακριτική Σταυρούπολη, είτε ως Περιφερειακό παράρτημα της ΜΟΜΑ, είτε ως στρατόπεδο εκπαίδευσης υπαξιωματικών. Πάντως η επαναλειτουργία του Στρατοπέδου είναι μέσα στις προθέσεις του…
3. Μέσα στον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα στη Θράκη. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά με αυτήν την ιδιότητα θα επισκεφθεί και την Ξάνθη μετά την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.
Ο Υφυπουργός Επικρατείας ενημέρωσε μάλιστα τον Δήμαρχο Ξάνθης για την επίσκεψη Τσίπρα στη Θράκη (σ.σ. Θα έρθει και στη Ξάνθη) με αφορμή την Διυπουργική και διακομματική Επιτροπή που δημιουργείται για την ανάπτυξη της περιοχής με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού και σύμφωνα με τις ήδη εξαγγελίες που έκανε ο νυν Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Κι ενώ οι αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» που δημοσιεύονται παραπάνω δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση, ο Δήμος Ξάνθης με αφορμή την επίσκεψη του Τέρενς Κουικ στο Δημαρχείο Ξάνθης, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου:
Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο συνάντησε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ξάνθη.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας σχετικά με τις εξελίξεις στις γειτονικές μας χώρες, στο βαθμό που αυτά επηρεάζουν τον τόπο μας.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα και στηρίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τον άνθρωπο, ενώ συνδράμει και είναι αρωγός μέσω των δομών της για την ομαλή συνύπαρξη μεταξύ των πολιτών.
Ενημέρωσε, επίσης, τον Υφυπουργό για όλες τις εν εξελίξει δράσεις που υλοποιούνται στο Δήμο μας το τελευταίο διάστημα με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία των νέων.
Κοινή παραδοχή και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής αποτελεί η δημιουργία αναπτυξιακών κινήτρων με στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Τέλος, ο Δήμαρχος υπενθύμισε για ακόμη μια φορά στον Υφυπουργό την υπόσχεση που έχει δοθεί από Κυβερνητικά στελέχη, που κατά καιρούς επισκέπτονται την Ξάνθη, για την επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων καθώς και του Στρατοπέδου «Αναλογίδη» στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »