*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

SEE THROUGH

30 Ιουνίου
Άκουσον!
Άκουσον!

*Σκάνδαλο, κραύγαζε και ξανακραύγαζε ο Χουσεϊν Ζεϊμπλέκ τον Φλεβάρη 2015 με το που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με 15 εκατομμύρια επιδοτήθηκε η ΣΕΚΑΠ και τώρα ο Ιβάν Σαββίδης ξεπουλάει μηχανήματα, κατήγγειλε τότε η Νομαρχιακή και ύστερα από δημοσίευμα της ΤΟΛΜΗΣ (το καυχιόταν οι ίδιοι τον Φλεβάρη του 2015…!), παρενέβαινε μάλιστα και η Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης!!!!
-Το πώς κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος δηλαδή ο Ιβάν, είναι ένα… θαύμα που το γνωρίζει μόνο ο Τσίπρας!
……
*Με 15 εκατ. ευρώ, όταν οι ζημίες της Συνεταιριστικής τότε ΣΕΚΑΠ των Πούλιων είχε ζημίες μόνο για το 2012 κοντά στα 28 εκατομμύρια ευρώ!!!
……
*Και φτάσαμε λοιπόν αισίως στο έτος 2016 και ιδού χθες Τετάρτη 29 Ιουνίου τι αποκαλύφθηκε από τη συνέντευξη τύπου της διοίκησης της εταιρείας στην Αθήνα για την νέα ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη που ήδη χαράσσει μια νέα εποχή.
Συνολικός όγκος πωλήσεων των εξαγωγών για χρήση του 2015 ανήλθε στα 809.335.325 τεμ. τσιγάρα ή το μερίδιο στο συνολικό όγκο πωλήσεων του κύκλου εργασίας είναι 59,5%.
……
*Επίσης με την άδεια της μητρικής εταιρείας η ΣΕΚΑΠ παράγει και στέλνει στην Ρωσία τσιγάρα όπως Aroma Rich, Continent, Nasha Marka, Donskoy Tabak, επίσης και το δικό μας σήμα το COOPER.
Τέλος για πρώτη φόρα τα ελληνικά τσιγάρα βρίσκονται στις αγορές του Τουρκμενιστάν, Πορτογαλίας, Κόσσοβο, Λιβύης, Κορέας, Ουκρανίας και υπάρχουν κέρδη της τάξεως του 4.1 εκατ. ευρώ!!!
Αυτό κι αν είναι… ΣΚΑΝΔΑΛΟ…! Αξιότιμε κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ…!
………………….

2 άτομα λειτουργούσαν παράνομα 3 επιχειρήσεις στη Ν. Πέραμο!
Συνελήφθησαν την 28-6-2016 το μεσημέρι, στη Νέα Πέραμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 30 ετών, διότι λειτουργούσαν τρεις (3) διαφορετικές επιχειρήσεις, έχοντας παραβιάσει τη σφραγίδα που είχε θέσει η αρμόδια αρχή.
(σ.σ. Κλείνουν καλοκαιριάτικα τα beach bar της παραλίας της Περάμου και οι άνθρωποι τα…ανοίγουν! Μα πότε θα λειτουργήσουν; Τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο;)
…………….

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse
Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Action 24.
Αναλυτικά, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ 2,5%, ΛΑΕ 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Άλλο Κόμμα 3,5%, Αναποφάσιστοι 8,5%, Δεν Απαντούν 3%.
Η ΝΔ καταγράφει παράσταση νίκης 52% έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.
Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών σε ποσοστό 78% (έναντι 17% θετικά), ενώ στο ερώτημα αν η σημερινή οικονομική πολιτική οδηγεί στην ανάπτυξη το 79% απαντά «όχι» (έναντι 16% που απαντά «ναι»).
Θετική είναι η αξιολόγηση της επένδυσης στο Ελληνικό σε ποσοστό 64%, έναντι 30% που την κρίνουν αρνητικά. Σε ερώτημα για τις συνέπειες του Brexit για την Ευρώπη και τους λαούς, το 45% των ερωτηθέντων την κρίνουν ως αρνητική εξέλιξη, έναντι 27% που τη θεωρούν θετική και 16% που την αξιολογούν ως ουδέτερη.
Σε ανάλογο ερώτημα για τις συνέπειες του Brexit στην Ελλάδα το 41% τη χαρακτηρίζουν αρνητική εξέλιξη, το 25% ουδέτερη και το 20% θετική.
……………….

Μικρά
Μικρά

*Ας έρθουν face to face αυτοί που κατηγόρησαν τον Μωραϊτη και το Επιμελητήριο στο δημοτικό συμβούλιο για την πρώην Αναπτυξιακή και είπαν αυτά που είπαν για το LEADER.
Είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στο Επιμελητήριο… Όπου θέλουν, είπε χθες στην Ανοιχτή γραμμή ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης.
……
*Συμφωνώ, επικροτώ και προτείνω μάλιστα να φέρουν μαζί τους οι κύριοι Ξυνίδης και  Μπένης και τον κύριο Μπατζακίδη…
-Αλλά να είναι παρούσα και η Χρυσούλα Γρηγορίου προκειμένου να ξεδοντιάσει για μια ακόμη φορά τον κρεοπώλη Μπατζακίδη και την… «παρεϊτσα» του στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών!
……
*Αν τολμήσει βέβαια και εμφανιστεί…
-Διότι σε όλες τις δημόσιες συζητήσεις που προσκλήθηκε ο Μπατζακίδης, στο άκουσμα ότι στο πάνελ θα είναι και ο Μωραϊτης… κρύβονταν ή τις ματαίωνε και δεν εμφανίζονταν τελικά!!!! Τζάμπα μάγκας, μόνο στο Μέσον του Σιδηρόπουλου…
-Στο FACE TO FACE του κόβονται τα…  γόνατα του εκ Χρύσας κολλητού του Τσέπελη!
………………….

Λύση για το πάρκινγκ στο κέντρο της Ξάνθης ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών
"Τεράστιο είναι το πρόβλημα της στάθμευσης που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας του κλεισίματος τόσο του (πρώην) Δημοτικού Παρκινγκ  όσο και του ελεύθερου παρκινγκ στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, γνωστό ως παρκινγκ Γκέρυ, γεγονός που μεταφράζεται σε αδυναμία προσέγγισης καταναλωτών στον εμπορικό ιστό της πόλης και κατ’ επέκταση γεννά σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι παρκινγκ είχαν στο σύνολο περίπου 500 θέσεις στάθμευσης για τον κόσμο.
Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  το γεγονός, ότι σε μια ευνοούμενη πολιτεία, αντί να αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης, προς όφελος των καταναλωτών-πολιτών, όπως συμβαίνει στο σύνολο των Ευρωπαϊκών -Προοδευτικών  πόλεων, στην δική μας πόλη, παρατηρείται συνεχής κατάργηση των ήδη ελαχίστων υπαρχόντων  χώρων- θέσεων.
Αξιοσημείωτη είναι η αδυναμία στάθμευσης και των τουριστικών λεωφορείων, που επιθυμούν να προσεγγίσουν το εμπορικό κέντρο της Ξάνθης, ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά και βέβαια κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία, που πλήττεται σφόδρα.
Ακόμη, και οι μεμονωμένοι επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες και ιδίως από την Τουρκία και την Βουλγαρία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά επισκέπτονται την πόλη της Ξάνθης, δυσκολεύονται στην εύρεση παρκινγκ, κοντά στην τοπική αγορά.Επιθυμούμε την ΑΜΕΣΗ εύρεση λύσεως από κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία, δημοτική και περιφερειακή, χωρίς γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες και περαιτέρω καθυστερήσεις, στον ήδη επιβαρυμένο εμπορικό ιστό της πόλης μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φ. ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ      ΜΑΡΙΑ Σ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ"
…….

Επανεισδοχή εννέα αλλοδαπών στην Τουρκία
Επιστράφηκαν στην Τουρκία, μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κήπων Έβρου, επτά αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, καθώς και δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Αλγερίας και Μαρόκο) με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014, για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας.
Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
-1.055 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών με βάση το Διμερές
-Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας,
-43 υπήκοοι Τουρκίας με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε.
–Τουρκίας, και -468 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας.
……

Αίτηση για τηλεοπτική άδεια κατέθεσε ο ΣΚΑΪ – Ακολουθούν STAR και ΑΝΤ1
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθεσε αίτηση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Αιτήσεις αναμένεται να κατατεθούν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και την Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ την Πέμπτη θα υποβάλουν αιτήσεις το Star, ο ΑΝΤ1 και ένας τηλεοπτικός σταθμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Οι σταθμοί αυτοί κατέβαλαν 30.000 ευρώ για να αγοράσουν το σχετικό παράβολο.
Την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού.
Η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει στις 14 Ιουλίου.
……………….

Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ήρθαμε στον…Τσέπελη σαν παρεϊτσα της Χρύσας, να λύσουμε το…κυκλοφοριακό και να σώσουμε τη….Ξάνθη από την καταστροφή!!! Δεν φαίνεται; 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »