*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουνίου

Κέρδισε θαρραλέα την 1η «μάχη» με 88-82! ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ Γ. ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ Αλλά αυτός δεν ήταν… κότα όπως ο Θωμαϊδης να «κρυφτεί»!

25 Ιουνίου
ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ: Είναι αδιανοητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα γιατί πέρα και άσχετα από τις αντιπαλότητες και τις διαφωνίες μας, ισχύει το fair play και η αξιοπρεπής συμπεριφορά
Σοβαρές αντιπαραθέσεις και έντονα επεισόδια, δημιουργήθηκαν στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη ύστερα από μήνυση του Προέδρου της Αρτας κ. Τρομπούκη σε μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησής του γιατί αντιστέκεται στους Αλαφούζους και τους «τσάτσους» του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο…
Ο κ. Γκιρτζίκης αντί να «κρυφτεί» όπως ο Θωμαϊδης ή να ισχυριστεί ότι… σε «βιντεοσκόπηση» γίνεται η… γεν. συνέλευση (!), ανακοίνωσε από το μικρόφωνο της γενικής συνέλευσης στο σώμα ότι στο κτίριο της Ολυμπιακής Επιτροπής έχουν φτάσει αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος θα μείνει στο χώρο μέχρι το τέλος της γενικής συνέλευσης και εν συνεχεία θα τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα!
-Δεν κρύφτηκε, δεν κώλωσε, δεν δείλιασε, δεν λιποψύχησε…
«Ευτυχώς που το ποδόσφαιρο θα γλυτώσει από μένα τον εγκληματία που ήρθανε να με συλλάβουν. Ας καμαρώνουν το ποδόσφαιρο που ήρθαν να το σώσουν! Θα μείνω όρθιος παρά όλες τις μεθοδεύσεις και με όλα αυτά που έχουν γίνει.
Θα είμαι εδώ να τελειώσει η γενική συνέλευση. Καμαρώστε κύριοι το ποδόσφαιρο. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν!», δήλωσε ειρωνικά ο Πρόεδρος της ΕΠΟ απογοητευμένος μετά το τέλος της ψήφισης του διοικητικού απολογισμού που παρά την λάσπη και τον πόλεμο των τελευταίων ημερών κέρδισε με ψήφους 88-82, έχοντας όμως και… καβάτζα τουλάχιστον άλλους 10 ψήφους, αφού ήταν και θέμα στρατηγικής η διαδικασία.
ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Εκείνη όμως ακριβώς τη στιγμή κι ενώ η αίθουσα κυριολεκτικά είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, καταλυτική και έντιμη όπως πάντα, ήταν η παρέμβαση της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και του Χρήστου Πανόπουλου δια του αντιπροέδρου της Γιώργου Κ. Στράτου στο να αποτραπεί η σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και να επέλθει η ηρεμία.
«ΟΧΙ γιατί κατάγεται από τη Ξάνθη, ούτε γιατί έχει θητεύσει Πρόεδρος στην ομάδα μας αλλά για μας (την ΠΑΕ Ξάνθη), είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα γιατί πέρα και άσχετα από τις αντιπαλότητες και τις διαφωνίες μας, ισχύει το fair play και η αξιοπρεπής συμπεριφορά. Γι’ αυτό παρακαλούμε και νομίζουμε ότι διερμηνεύουμε το πνεύμα όχι μόνο των επαγγελματικών ομάδων αλλά και όλης της συνέλευσης να βρεθεί άμεσα μια λύση, στο θέμα αυτό, για να αποτραπεί αυτή η ατιμωτική για το ποδόσφαιρό μας κατάσταση», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ξάνθης.
Η τοποθέτηση της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και του Χρήστου Πανόπουλου δια του Γ. Στράτου ώστε να επικρατήσει στην αίθουσα η ομοθυμία και ομοψυχία, είχε ως αποτέλεσμα να σειστεί από χειροκρότημα η αίθουσα και τελικά -ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο- να επικρατήσει η ομοθυμία ομοψυχία.
ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ… ΑΣΧΗΜΑ!
Λίγα λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας κ. Τρομπούκης  βρέθηκε στην αίθουσα και ανακοίνωσε ότι απέσυρε την μήνυση, βλέποντας το κλίμα πως διαμορφώθηκε, αφού δεν περίμενε από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ μια τέτοια θαρραλέα  και παλικαρίσια αντιμετώπιση των πραγμάτων…
«Αισθάνομαι και εγώ άσχημα αλλά πρέπει να δικαιωθώ ηθικά.  Για μένα είναι ηθικό το θέμα. Απέσυρα την μήνυση. Παρακαλώ το σώμα να δεχθεί τους άλλους δύο εκπροσώπους της Άρτας έστω και αν η ψηφοφορία έγινε», είπε χαρακτηριστικά.
-Ο Γιώργος Γκιρτζίκης του απάντησε:
«Είμαι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες. Ήρθα να το υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο και θα το κάνω μέχρι τέλους. Και αν δεν εκλεγώ τον Οκτώβρη, θα παραμείνω φίλος και συνεργάτης του ποδοσφαίρου. Κύριοι δεν είμαι επαγγελματίας. Αν κάποιος θέλει να βγάλει κακία απέναντι μου είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω. Υπηρέτησα καταδρομέας και παρά την ηλικία μου συνεχίζω να είμαι καταδρομέας. Είμαι μαχητής τίποτα άλλο. Δεν έχω προσβάλει κανέναν. Δεν θα πω κακή λέξη για κανέναν έστω και αν με προκαλεί. Θέλω να έχω φίλους όταν θα φύγω από το ποδόσφαιρο. Ίσως κάποιοι με έχετε παρεξηγήσει».
Ψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός
Σημειώνεται ότι προηγουμένως με ψήφους 88-82 πέρασε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ, κάτι που ωστόσο ενισχύει την δυναμική του Γιώργου Γκιρτζίκη στις εκλογές του Οκτώβρη, αφού αρκετές ομάδες και εκπρόσωποι που βρίσκονται φιλικά προσκείμενες στη διοίκηση της ΕΠΟ απείχαν στην ψηφοφορία της Παρασκευής προκειμένου να υπάρχουν και οι «κρυφοί» άσσοι εν όψει των εκλογών…
Η διοίκηση Γκιρτζίκη πήρε την ψήφο από 25 Ενώσεις, ενώ η αντιπολίτευση από 23. Μάλιστα, πέντε ΕΠΣ δεν κατέβηκαν στην Αθήνα με κοινή απόφαση, κάτι που όμως θεωρείται κίνηση υπέρ του Προέδρου της ΕΠΟ αφού πρόκειται για Ενώσεις φιλικές απέναντί του…
Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι απουσίαζε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας (ψήφισαν δύο από τους τρεις εκπροσώπους), ενώ Άρτα και Καστοριά δεν ψήφισαν. Από την πλευρά των ΠΑΕ οι ψήφοι μοιράστηκαν. Υπέρ της διοίκησης Γκιρτζίκη τάχθηκαν οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός, Πανθρακικός. Κατά ήταν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Το αποτέλεσμα ήταν 6-6, καθώς Ηρακλής, Πανιώνιος, Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης δεν ψήφισαν, διάκεινται  όμως φιλικά προς τον σημερινό Πρόεδρο της ΕΠΟ.
Παρών αναγκάστηκε να ψηφίσει και ο άφιλος και αχάριστος Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, όταν προφανώς τρομαγμένος από τις χθεσινές εξελίξεις, φοβήθηκε μην έρθει στη Ξάνθη και τον «κατασπαράξουν» οι φίλαθλοι για την συμπεριφορά του απέναντι στον Ξανθιώτη Πρόεδρο της ΕΠΟ, τον οποίο μόλις πριν λίγες βδομάδες ο ίδιος υμνούσε και λιβάνιζε πρώτος και καλύτερος δημόσια…»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »