*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαΐου

Το καφέ ουζερί, τα...ρεζερβέ τραπέζια, ο Βαρβατσούλιας, η αστυνομία και το διώξε...τον παππού, γίνε...ρεζερβού!

30 Μαΐου
 

*Χαμός έγινε στο face book με ένα απίστευτο περιστατικό ηλικιωμένου το βράδυ του Σαββάτου στη Ξάνθη και  σε καφέ-ουζερί της πόλης όταν ένας ηλικιωμένος, αναζητώντας ένα τραπέζι για να παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης ενημερώθηκε απο τον καταστηματάρχη οτι δεν μπορεί να καθίσει, διότι  όλα τα τραπέζια ήταν…ρεζερβέ εδώ και μέρες!
-Τι έκανε λοιπόν ο "ανεπιθύμητος" πελάτης...;!
Κάλεσε την Αστυνομία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να καταθέσει μήνυση στο…κατάστημα, εφόσον δεν τον επέτρεπε να καθίσει...!
….
*Το γεγονός είδε ευρεία δημοσιότητα πανελήννια, όταν το σχολίασε ιδιαίτερα δηκτικά στο Face book ο Αντώνης Βαρβατσούλιας, με την παρακάτω ανάρτηση, δημοσιοποιώντας μάλιστα και το περιστατικό με τον δικό του άπαιχτο τρόπο:
Σχολίασε λοιπόν ο Αντώνης:
«Απίστευτο περιστατικό τώρα σε καφέ/ουζερί της πόλης. Τα τραπέζια όλα κρατημένα από μέρες λόγω τελικού τσου-λου και ανεκδιήγητος μπάρμπας ζητά να κάτσει στο κεντρικότερο τραπέζι για να δει το ματς. Ο ιδιοκτήτης του εξηγεί πως το τραπέζι είναι κρατημένο για άλλους, μα αυτός απτόητος καλεί την αστυνομία και κάνει μήνυση στο μαγαζί.
Ερώτημα 1ο: Η αστυνομία δεν έχει πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί?
Ερώτημα 2ο: Παππού...τον π@ίρνεις που και που???»
….
*Τις εντυπώσεις ωστόσο έκλεψαν όχι ο Αντώνης που τον κατακεραύνωσε τον ανεκδιήγητο παππού, αλλά απλοί πολίτες που πήραν το…μέρος του και μάλιστα με επιχειρηματολογία που σε καθήλωνε να πας κι εσύ με τον "αδύναμο"...
Ζαφειριάδης Γιάννης Συγνώμη ρε παιδιά, με όλο τον σεβασμό αλλά για να κάνω και λίγο το δικηγόρο του ακατονόμαστου. Από πότε τα καφέ/ουζερί έγιναν μπουζούκια και κρατούν τραπέζια; Μάλλον εξηγήστε μου τι σημαίνει κρατώ τραπέζι; Η μάλλον αυτός που δεν κρατά τραπέζι και βρίσκει κάποιο ελεύθερο πρέπει να αγοράσει και λουλούδια για την τραγουδίστρια;
…..
Αναστάσιος Τσορλίδης Τα μυαλά μας και μια λίρα. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί φτάσαμε σε αυτά τα χάλια. Σωστή κίνηση από τον παππού, γιατί αν ήταν κανένας βουλευτής ή της τοπικής δημοτικής αρχής, ο ιδιοκτήτης σε χρόνο dt θα του είχε βρει τραπέζι.

*Τελικά όταν βέβαια οι αστυνομικοί είπαν στον ηλικιωμένο ότι για να καταθέσει μήνυση στο κατάστημα θα πρέπει να πάει στο τμήμα και να επιβαρυνθεί και με 120 ευρώ για την υποβολή της, έκανε…»πίσω» και έφυγε από το μαγαζί κουβαλώντας μαζί του τη μοναξιά του σκοινοβάτη, ενώ τα χαχανητά ακούγονταν στο δρόμο…
-Λες και οι "νεολαίοι" δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ από το «σκαλοπάτι» του…ηλικιωμένου »μπάρμπα» ή άλλως....."διώξε τον παππού και γίνε...ρεζερβού"! 
(σ.σ. Στο φινάλε κι οι ηλικιωμένοι "παππούδες", έχουνε ψυχή για  Nova ή ΟΤΕ TV...)
….
*Και στο φινάλε -όπως είπε κι ο Τσορλίδης, -αν πήγαινε κανένας μεγαλοσχήμονας ή γνωστός του μαγαζιού, σίγουρα ο καταστηματάρχης δεν θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο….
-Προφανώς στο πρόσωπο όμως του "παππού" θα είδε κάποιον που θα απασχολούσε επί 90 λεπτά μια καρέκλα με έναν καφέ οπότε…κοίταξε να τον «ξαποστείλει»!
-Γιατί τα «ρεζερβέ» σίγουρα θα απολάμβαναν το ματς και με  τον ανάλογο μεζέ…χώρια που το ούζο εύκολα γίνεται και ουϊσκι κι ότι θέλεις, αρκεί η ομάδα που υποστηρίζεις, να σκίζει...!
(σ.σ. Εδώ η Δέσποινα Ουζγούρογλου έβαλε στην ίδια μοίρα το Κύπελλο που πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης με την άνοδο του Ορφέα Ξάνθης...)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »