*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Μαΐου

Το ταξίδι Βενιζέλου στις ΗΠΑ και η μεταφορά του Επιταφίου από τον Τομ Χανκς!

02 Μαΐου
 
*Σε αντίθεση με κάτι ημέτερους προοδευτικούς που δεν σέβονται τα Ιερά και Όσια της πατρίδας μας! 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιεί ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ και επέλεξε με ανάρτησή του να περιγράψει τα όσα είδε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση; Οτι ο Τομ Χανκς μετέφερε στους ώμους τον Επιτάφιο.
Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος:
«Αξιοποιώ τις ημέρες των γιορτών για μια ακαδημαϊκή ανάσα στις ΗΠΑ. Ξεκινήσαμε από τη Δυτική ακτή. Στο San Francisco ήμουν προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Berkeley ( University of California at Berkeley ). Χάρηκα γιατί το ακροατήριο ήταν μεικτό και αντιπροσωπευτικό με τη συμμετοχή διδασκόντων, φοιτητών, ισορροπημένα Ελλήνων και μη, αλλά και ανθρώπων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή ( από Silicon Valley μέχρι Berkeley συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Αγίου Φραγκίσκου ) και έχουν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν μια πανεπιστημιακή εκδήλωση. Το θέμα της ομιλίας ήταν οι βαθύτερες επιπτώσεις της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στην πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και κρατών - μελών. Με έμφαση προφανώς στην Ελληνική περίπτωση και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας
Καταλήγοντας ως εξής:
Το βράδυ της Μ. Παρασκευής εγκώμια και επιτάφιος στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας με τον Τομ Χανκς να σηκώνει στους ώμους του τον επιτάφιο μαζί με άλλους, με μαύρο κουστούμι και άσπρα γάντια. Μεγάλος δωρητής της εκκλησίας, το εντυπωσιακό πολιτιστικό κέντρο της οποίας φέρει και το όνομα της οικογένειας Τομ Χανκς.
(σ.σ. Οι ξένοι τιμούν την Ορθοδοξία….Ενώ οι «δικοί» μας σε κάθε ευκαιρία, επιχειρούν να την μηδενίσουν…που δεν σέβονται Ιερά και Όσια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »