*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαΐου

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ! Άφησαν τα γραφεία κι ήρθαν στο Δήμο που παράγεται το έργο!

28 Μαΐου
Ξεπέρασε και τον… παραΣΥΡΙΖΑ ο Δήμαρχος Μπάμπης, εγκωμιάζοντας την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ.Αντωνοπούλου

*Έξω οι άλλοι δημοσιογράφοι, μέσα ο Γ. Σιδηρόπουλος που τον έβγαζε… 3ο στις δημοσκοπήσεις!
Στη Ξάνθη βρέθηκε χθες Παρασκευή 27/5 η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου προκειμένου να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και παράλληλα να επισκεφθεί τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, προφανώς για να του επιστήσει την προσοχή ώστε «οι προσλήψεις στο Δήμο από το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας, να μην γίνουν με… γαλάζια κριτήρια!» (σ.σ. Η συνάντησή τους άλλωστε έγινε κεκλεισμένων των θυρών και όχι τυχαία φυσικά…).
ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΡΑΝΙΑΣ…
Η αναπληρώτρια υπουργός ξεκίνησε τις επισκέψεις της από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης όπου και πραγματοποίησε σύσκεψη στις 10 το πρωί και αμέσως μετά συνοδευόμενη από τον γραμματέα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο προκειμένου να συζητήσουν το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στο οποίο έχει επιλεγεί ο Δήμος Ξάνθης στη δεύτερη φάση των 34 Δήμων για χρόνια άνεργους πολίτες.
Η Υπουργός συζήτησε «κεκλεισμένων» των θυρών με το Δήμαρχο Ξάνθης τις παραμέτρους του προγράμματος και τον τρόπο επιλογής μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ κλπ και κυρίως την κατανομή των 504 εργαζομένων που δικαιούται ο Δήμος Ξάνθης και θα απασχοληθούν με 8μηνες συμβάσεις σε δύο διαφορετικές φάσεις. Φυσικά το ενδιαφέρον της εκτός των άλλων ήταν  στο να μην υπάρξει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα κομματικό όφελος για την Νέα Δημοκρατία και τον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό… Άλλωστε προηγήθηκαν φαρμακερά βέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ εξ’ αιτίας του δελτίου τύπου που είχε βγάλει ο Δήμαρχος επιχειρώντας να κάνει προσωπική σπέκουλα με το συγκεκριμένο θέμα!!!
Η Υπουργός επίσης ενημέρωσε αναλυτικότερα τον Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και για τις καινοτομίες του συγκεκριμένου προγράμματος όσον αφορά στις προσλήψεις των εργαζομένων σε σχέση με την κατάρτισή τους στην τοπική αγορά εργασίας κλπ.
Στις δηλώσεις τους αμέσως μετά την συνάντηση, Υπουργός και Δήμαρχος Ξάνθης βρέθηκαν μέσα στο χαμόγελο να έχουν πλήρη… σύμπλευση απόψεων  επί του προγράμματος, ενώ ο Δήμαρχος υπερέβαλλε μάλιστα «εγκωμίων», καμαρώνοντας δίπλα της!!!!
ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟY: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Στις δηλώσεις της, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Δημάρχου, η Αν. Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την προεργασία που υπάρχει από το Δήμο Ξάνθης για την υλοποίηση της Κοινωφελούς εργασίας, η οποία –όπως τόνισε χαρακτηριστικά- αλλάζει ριζικά το τοπίο των προσλήψεων, προκειμένου να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών Όπως ανήγγειλε μάλιστα η Υπουργός, μόλις τελειώσει η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος σε 17 (α’ φάση) και 34 (φάση) Δήμους θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα τόνισε ότι η επιλογή των έργων θα πρέπει να γίνεται με δημόσια διαβούλευση με προτάσεις, με τους φορείς και την κοινωνία ώστε να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος μίλησε με τα πλέον θερμά εγκώμια για την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Καλωσορίζουμε σήμερα την κυρία Υπουργό στην περιοχή μας, στην ακριτική Θράκη. Ως δήμαρχοι, νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση διότι οι Υπουργοί έχουν φύγει πλέον από τα γραφεία τους και βρίσκονται εκεί που παράγεται το έργο!  Και  βεβαίως ξεκινάει μια νέα περίοδος όπου οι Δήμοι συνεργάζονται πλέον στενά με τα Υπουργεία προκειμένου να υλοποιήσουν είτε προγράμματα κοινωφελούς εργασίες είτε άλλου είδους δράσεις. Νιώθουμε επίσης ικανοποίηση γιατί σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία έχει θέση το Υπουργείο όσο αναφορά αυτό το καινούργιο πρόγραμμα το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό από το προηγούμενο όχι μόνο προς τη διάρκεια του που είναι 8μηνών αλλά και ως προς το πως θα εκτελείται αυτό. Άλλωστε όπως είπαμε ήδη, οι ωφελούμενοι θα εκπαιδεύονται προκειμένου αργότερα να μπορέσουν πιο εύκολα να μπούνε στην αγορά εργασίας!!!
Είναι ένα πρόγραμμα τελείως διαφορετικό και όσο αναφορά την εκτέλεση του αλλά και τα κριτήρια τα οποία μπήκαν ώστε όλοι οι Δήμοι (πρώτα πιλοτικά οι 17 μετά οι 34 αλλά και στη συνέχεια οι υπόλοιποι 274 να επωφεληθούν.
Επίσης ζήτησε η κ.Υπουργός και αυτό μου έκανε  μεγαλύτερη εντύπωση και μας γεμίζει με ικανοποίηση, να δει από κοντά τα προβλήματα τα οποία εντοπίζουμε και εμείς στο Δήμο και τα οποία θα εξυπηρετηθούν το επόμενο διάστημα με την έναρξη του προγράμματος από τους ωφελούμενους του προγράμματος».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΥΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ 
Ακολούθησε επίσκεψη  της Αναπληρώτριας Υπουργού με το Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, παρουσία των βουλευτών και των συνεργατών του Δημάρχου, σε δημοτικά έργα που σχεδιάζει ο Δήμος να απασχολήσει το προσωπικό που θα προσλάβει.
(σ.σ. Μάλιστα για τις συγκεκριμένες επισκέψεις ο Δήμαρχος δεν ενημέρωσε τους υπόλοιπους δημοσιογράφους και τα άλλα ΜΜΕ ώστε να είναι μόνο ο… Γ. Σιδηρόπουλος!!!).
Μεταξύ των έργων αυτών είναι η βελτίωση του δρόμου για τη ΔΕΥΑΞ (παλιό Νοσοκομείο) και παρεμβάσεις στην Λευκού Πύργου, η συντήρηση του Λημνίου και της περιοχής στον Κόσυνθο, η διαμόρφωση πεζοδρομίων κλπ.
Τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο συνόδευαν ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μιχάλης Λομβαρδέας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
*Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης (20.00) με θέμα: «Μετά την αξιολόγηση τι; Συζητάμε το σχέδιο για τον τερματισμό της ανεργίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας με δικαιώματα», ενώ προς τιμή της δόθηκε γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής μας από την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.
(Σ.Σ. Αναλυτικό ρεπορτάζ για την κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο, στη στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ του maxhitis.Thrakis.blog)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »