*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Απριλίου

SKODA Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 Πανόπουλε, ξεκίνα από τον Λουτσέσκου και διώξε τη μισή ομάδα! (φώτο)

17 Απριλίου
 
 
 
 
Ποιόν να πρωτοδιώξει και ποιόν ν’ αφήσει στην ομάδα ο Χρήστος Πανόπουλος μετά την σημερινή αποκαρδιωτική εμφάνιση των περισσοτέρων παιχτών αλλά και του αδιάφορου Λουτσέσκου;. Όαση στο παιχνίδι ο Καμαρά τον οποίο θεώρησε ωστόσο καλό ο προπονητής να…αντικαταστήσει, πιθανόν γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ένας απο τους ελάχιστους που πάλευε κάτι να κάνει...
Χειρότεροι όλων; Ο Σκούρτης που δεν μπορούσε να δώσει μια μπαλιά της προκοπής κι ήταν η πιο άτυχη μεταγραφή της ομάδας, απελπιστικός ο Νιέτο και σε κακή μέρα ο Λουσέρο και η…μισή ομάδα ανάξια να φοράει την ομάδα της Skoda Ξάνθη!
Με τον Λουτσέσκου βέβαια να κάνει μάλλον…»αγγαρεία» παρά τον προπονητή, γεγονός σύνηθες, ιδίως στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας.
Από την άλλη με το εισιτήριο στο χέρι πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το χρέος του. Κέρδισε 0-1 στην SKODA Ξάνθη, «κλείδωσε» την 6η θέση και πλέον περιμένει την υπόθεση με την άδεια του Πανιωνίου, ώστε να κάνει πραγματικότητα το Ευρωπαϊκό του όνειρο, κάτι που φάνηκε και από τους τρελούς πανηγυρισμούς όλης της ομάδας στο τέλος του αγώνα.
Σημειώνουμε για τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι χωρίς έναν προπονητή της "κλάσης" (;) του Λουτσέσκου αλλά με τον Πετράκη στον πάγκο, έκανε ένα απίστευτο σερί. Σε οκτώ σερί παιχνίδια στο τέλος του πρωταθλήματος δεν γνώρισε ήττα. Μέτρησε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες! Και βγαίνει Ευρώπη έστω και υπό προϋποθέσεις, αν δηλαδή δεν πάρει άδεια ο Πανιώνιος..
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το παιχνίδι λόγω της κρισιμότητας για τον ΠΑΣ, δεν είχε ποιότητα. Ο ΠΑΣ που είχε το ενδιαφέρον δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και η Ξάνθη το εκμεταλλεύτηκε. Οχι σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και απειλούσε.
Είχε αρκετά σουτ έξω από την περιοχή που είτε κατέληγαν πάνω στον Περιστερίδη, είτε έφευγαν άουτ. Ο ΠΑΣ μπορεί να σκόραρε στο 20' αλλά το γκολ (σωστά) ακυρώθηκε μιας και ο Ιλιτς ήταν οφσάιντ αλλά όταν το ξανάκανε το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Τσουκαλάς εκμεταλλεύτηκε τον πανικό στην άμυνα της Ξάνθης και με ένα ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στην εστία του Ζαρόπουλου κάνοντας το 1-0 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα. 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Skoda Ξάνθη προσπάθησε με τις αλλαγές του Καπετάνου και του Ορφανίδη κάτι να κάνει, αλλά και πάλι ήταν άστοχη και χωρίς φαντασία και ψυχή στο παιχνίδι της. 
Στην έναρξη του αγώνα τιμήθηκε για την προσφορά του ο Μπέρτος που τέλη Μαϊου πάει στον Ολυμπιακό με τον οποίο θα προπονείται πλέον (όπως και ο Γούτας), ενώ οι λιγοστοί φίλαθλοι της Ξάνθης αποδοκίμασαν έντονα τον Καμαρά για την αλλαγή του Καμαρά και χειροκρότησαν τον ΠΑΣ για την νίκη του. Στις καθυστερήσεις κάποια νεύρα στον πάγκο του ΠΑΣ που έληξαν με τον πανηγυρισμό της ομάδας και τους ηρωϊκούς φιλάθλους της ομάδας να πανηγυρίζουν στο εξέδρα των φιλοξενουμένων. Σημειώνουμε οτι ο ΠΑΣ βρίσκονταν στη Ξάνθη απο το πρωϊ του Σαββάτου.


Οι φάσεις του αγώνα
5’ Το αδύναμο σουτ του Μπαξεβανίδη πέρασε άουτ.
14’ Το μακρινό σουτ του Ντιμιτρόφ κατέληξε στα χέρια του Περιστερίδη.
25’ Ο Λουσέρο έκανε την πάσα στον Νιέτο που από αριστερή θέση μέσα από την περιοχή επιχείρησε το μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
37’ Το σουτ του Λουσέρο μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.
42’ Νέα προσπάθεια του Μπαξεβανίδη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Περιστερίδης.
Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους και μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Τσουκαλά που από κοντά έκανε το 0-1
53’ Σέντρα από αριστερά, κεφαλιά του Καπετάνου, έβγαλε σε κόρνερ δύσκολα ο Περιστερίδης.
61’ Κόρνερ του Ντιμιτρόφ, κεφαλιά του Γούτα άουτ.
73’ Ο Περιστερίδης βγήκε νικητής από την διπλή μονομαχία με Καρυπίδη και Γούτα μετά το φάουλ του Ντιμιτρόφ.
75’ Ο Ζαρόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Καρανίκα.
81’ Ο Ίλιτς με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή με τον Ζαρόπουλο να σταματά το πρώτο σουτ και τον Καρυπίδη το δεύτερο.
84’ Σέντρα του Ντιμιτρόφ, κεφαλιά του Καπετάνου άουτ.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

SKODA ΞΑΝΘΗ αυτή τη χρονιά κέρδισε 6 παιχνίδια, αναδείχθηκε ισόπαλη σε 15 ματς, ενώ σε 9 αγώνες γνώρισε την ήττα.
*Πριν την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, οι Xanthifans και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΟΞ – SKODA ΞΑΝΘΗ, κατέθεσαν λουλούδια τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου Αντεφέμι Ολουμπάγιο που τόσο σύντομα έφυγε από τη ζωή μετά το τραγικό δυστύχημα στις 18 Απριλίου του 2011.
 *Ξεχωριστή μέρα για τον Καδρή Ισμέτ που μετά από 36 χρόνια προσφοράς στην SKODA ΞΑΝΘΗ από τη θέση του μασέρ, δεν θα βρίσκεται στο προσωπικό της ομάδας από τη νέα σαιζόν.
*Δημήτρης Γούτας και Μανώλης Μπέρτος τιμήθηκαν από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, τα μέλη του οποίου τους ευχαρίστησαν για την προσφορά τους στην ομάδα.
*Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και λίγοι φίλαθλοι.Πολλοί περισσότεροι οι φίλαθλοι του ΠΑΣ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάριος Λαμπρόπουλος της ΕΠΣ Ηλείας (χωρίς λάθη) με βοηθούς τους κ.κ. Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) - Λάζαρο Καμπούρη (ΕΠΣ Εύβοιας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Μιχαηλίδης της ΕΠΣ Βοιωτίας.  
SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου 2): Ζαρόπουλος 3, Μπέρτος 4, Μπαξεβανίδης 3, Λουσέρο 3, Βασιλακάκης 3, Σκούρτης 2 (46'Καπετάνος 3), Νιέτο 2 (46' Ορφανίδης 3), Γούτας 3, Καρυπίδης 3, Καμαρά 5 (65'΄Τριάδης 4), Ντιμιτρόφ 3.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης 6): Περιστερίδης 8, Λίλα 5, Μπέριος 5, Μιχαήλ 6, Γιάκος 4 (59' Ηλιάδης 5), Τζημόπουλος 4, Ιλιτς 8, Ακόστα 6, Τσουκαλάς 7, Στρούνα 6, Κούτρης 5.
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »