*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Υπερ-ΡΕΚΟΡ, κέρδισε το βραβείο Γκίνες! Γιγαντιαία Ξανθιώτικη καριόκα 383 κιλών!!!

30 Μαρτίου

 

*Ένα μεγάλο κομμάτι της τεράστιας καριόκας θα μοιραστεί την Κυριακή ή την ερχόμενη Δευτέρα και στους πρόσφυγες της Νέας Καρβάλας απο το Επιμελητήριο Ξάνθης και τους ζαχαροπλάστες.  
Τελικά καταρρίφθηκε κάθε ρεκόρ των ρεκόρ, με την ολυμπιακών διαστάσεων Καριόκα της Ξάνθης, αφού ενώ ο στόχος ήταν τα 220 κιλά, στις 16.40 που ολοκληρώθηκε η παρασκευή της μετρήθηκε στα 383 κιλά!!!!! 
Στην κατασκευή της συμμετείχαν συνολικά 25 ζαχαροπλάστες της Ξάνθης με μαθητές της Ζαχαροπλαστικής, ενώ φωναχτά οι παρόντες πιστοποίησαν αναφέροντας την ιδιότητά τους, το ρεκόρ των 383 κιλών! 
Η κατασκευή της καριόκας ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και κάτω από τις ιαχές και το βλέμμα περίπου 750 μαθητών στο Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης», ολοκληρώθηκε στην τελική καταμέτρηση που αποτελεί και βραβείο Γκίνες, δηλαδή στα 383 κιλά, για να φωτογραφηθεί με τους ζαχαροπλάστες ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο το απο το αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης!
Η καριόκα της Ξάνθης όπως είναι γνωστό, αποτελεί το γλυκό σήμα κατατεθέν της πόλης μας για όλη την Ελλάδα΄. Τώρα ωστόσο γίνεται το σήμα κατατεθέν για όλο το κόσμο. .
Έτσι σε συνεργασία του ΕΒΕ Ξάνθης και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ξάνθη στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2016" να ενταχθεί και η δράση κατασκευής της τεράστιας καριόκας για το βραβείο Γκίνες, στα πλαίσια και της Ολυμπιάδας του Ρίο Βραζιλίας. 
Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης στη κατασκευή της Καριόκας, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.
Κατά την διάρκεια μάλιστα της παρασκευής της, αρκετός κόσμος παρακολούθησε την διαδικασία «κλέβοντας» και τα…μυστικά των ζαχαροπλαστών μεταξύ των οποίων και αρκετά σχολεία του Νομού μας.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του Ρίο θα υπάρξει συνάντηση κατά την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία με τους εκπροσώπους της πόλης στις 21 Απριλίου και, όλοι ευελπιστούν ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το διάσημο προϊόν της Ξάνθης θα έχει την ευκαιρία να (ανα)γνωριστεί με το κοινό όλου του πλανήτη που θα βρίσκεται εκεί.. Αυτός ήταν ο επί πλέον λόγος να διεκδικήσουν και να πάρουν το βραβείο Γκίνες κατασκευάζοντας μια τεράστια καριόκα 383 κιλών!  
Τρίλεπτο αφιέρωμα στην τεράστια καριόκα θα κάνει και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης στην αυριανή πρωϊνή εκπομπή του Mega. 
Σημειώνουμε ότι η καριόκα θα διανεμηθεί σε κομμάτια δωρεάν στο κόσμο, την Κυριακή που ολοκληρώνεται η φετινή 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης (30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2016» στο κλειστό «Φ. Αμοιρίδης", ενώ στις σκέψεις του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάθης και των ζαχαροπλαστών είναι μοιραστεί ένα μεγάλο κομμάτι και στους πρόσφυγες της Νέας Καρβάλης.  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »