*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Φεβρουαρίου

Φίλος του Μετέ απο την Ανδριανούπολη, ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλίτζαλι που θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα!

02 Φεβρουαρίου


Ατζούν Ιλίτζαλι λέγεται ο Τούρκος καναλάρχης, ο οποίος φέρεται να θέλει να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα.
«Εχουμε δύο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ηδη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο» δήλωσε ο Ατζούν Ιλίτζαλι σε τουρκικό μέσο.


Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέψευσε ότι υπάρχει δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης «με οποιονδήποτε, Έλληνα ή ξένο, πόσω μάλλον Τούρκο» δήλωσεί. Ωστόσο το Μαξίμου επιβεβαίωσε τη συζήτηση του Ιλίτζαλι με τον Τσίπρα.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε στο μπρίφινγκ της Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου, πως ο τούρκος επιχειρηματίας είχε όντως μιλήσει με τον Πρωθυπουργό στο περιθώριο του φιλικού παιχνιδιού της εθνικής Ελλάδας με την εθνική Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, «σε ένα διάδρομο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιλίτζαλι είπε τότε στον Πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα, και ότι έχει βρει έλληνες συνεταίρους, ωστόσο ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους», πρόσθεσε η Ολγα Γεροβασίλη.
Ο Ιλίτζαλι είναι μεγαλομέτοχος μεταξύ άλλων του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8.
Ο ίδιος εμφανίζεται να έχει δηλώσει πως ο νέος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα θα λειτουργεί στο πρότυπο του TV8, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στα άμεσα σχέδια του είναι η μετάδοση της εκπομπής «Survivor» στην Ελλάδα.
Το TV8, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και από το 2013 ανήκει στον όμιλο Acun Medya του Ατζούν Ιλίτζαλι σε ποσοστό 70%.Ξεκίνησε ως ειδησεογραφικό, αλλά από το 2003 έγινε ψυχαγωγικό.
Ο 46χρονος Ιλίτζαλι γεννήθηκε στην Ανδριανούπολη, και πολύ γρήγορα από δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ έγινε τηλεοπτικός παρουσιαστής στην Τουρκία ενώ πληροφορίες της "Αδέσμευτης" αναφέρουν οτι έχει επισκεφθεί την Ξάνθη τουλάχιστον3-4 φορές και μάλιστα είναι φίλος του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ.

Πρώτη του δουλειά το ρεπορτάζ της Μπεσίκτας ενώ το 2002 άρχισε να παρουσιάζει τη δική του ψυχαγωγική – ταξιδιωτική εκπομπή . Το 2004 ίδρυσε την εταιρεία Acun Medya, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό του Show TV την παραγωγή και παρουσίαση παγκοσμίως τηλεοπτικών παιχνιδιών, όπως «Fear Factor«, «Deal», «Τουρκία έχεις ταλέντο» και «Survivor». Μετέφερε επίσης στην τουρκική τηλεόραση την εγχώρια εκδοχή του «Voice» και του «Dancing With the Stars».
Το 2013 απέκτησε το 70% των μετοχών του TV8 και το 40% του καναλιού τηλεοπτικών πωλήσεων Shop90 (πρώην MNG Shop). Παράλληλα ο Ιλίτζαλι εισήλθε στον χώρο του Internet με τον ιστότοπο πωλήσεων ρουχων sekiz.com, αλλά και το σκανδαλοθηρικό acunn.com.

Είναι κάτοχος μεταξύ άλλων ενός ιδιωτικού αεροσκάφους.
Ο 46χρονος επιχειρηματίας έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το 1993 χώρισε από την πρώτη του σύζυγο, Σεντά, με την οποία είχε παντρευτεί το 1988.
Το 2003 ξαναπαντρεύτηκε με την Zeynep Ilıcalı, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Leyla και την Yasemin.

Παρότι όλα έδειχναν ειδυλλιακά στο γάμο του, ο Ilıcalı παραδέχθηκε το 2010 ότι διατηρούσε δεσμό με την εντυπωσιακή τηλεπερσόνα Şeyma Subaşı, με την οποία απέκτησε την τέταρτη κόρη του, Melisa.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »