*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Δεκεμβρίου

Υποκατέστησε πλήρως τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκο Ανταμπούφη, έκανε ερώτηση στην ΔΕΥΑΞ για τα προβλήματα στους δρόμους που ξεκίνησαν το... 2012 με Πρόεδρο τον Τσέπελη

01 Δεκεμβρίου


«ΒΟΥΤΥΡΟ» ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΣΔΡΕΒΑΝΟΥ

Πήγε για... μαλλί και βγήκε... εκτεθειμένος!



ΠΡΟΩΡΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!;

*Μια ερώτηση που θα μπορούσε να κατατεθεί θεσμικά δια του εκπροσώπου - δημοτικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκου Ανταμπούφη, υποβλήθηκε δια μέσω των τριών βουλευτών στη Βουλή που θα.... «ενημερωθεί» από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ για να τους απαντήσει!

Δυστυχώς στη προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λέει ο λαός...
-Πήγε για μαλλί και βγήκε... εκτεθειμένος!
Αναφέρομαι στον ελέω Χουσείν και κομματικών γραφείων, νεαρό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθη Γιαννακίδη (σ.σ. πήρε τις μισές ψήφους του Αλέξανδρου Κοντού στις εκλογές του Γενάρη 2014, παρά την κομματική «πριμοδότηση»..) που κατάγεται από την Σταυρούπολη και οι φήμες μάλιστα τον φέρνουν να φιλοδοξεί να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης στις δημοτικές εκλογές του 2019 για ευνόητους λόγους, αφού προφανώς θεωρεί δύσκολη έως απίθανη με σταυρό την επανεκλογή του...
Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόσωπο πριν λίγες μέρες «χλεύασε» τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, επειδή είχε το... θράσος να είναι παρών στη σύσκεψη της Κομοτηνής με τον γεν. γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να συμβάλει αποφασιστικά στο να μην μπει... λουκέτο στον αστυνομικό σταθμό Σταυρούπολης!!! Ενώ ο ίδιος όπως και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Νομό Ροδόπης, απουσίαζαν!
-Τι ωστόσο αντιθεσμικό διέπραξε ο συγκεκριμένος πολιτικός, παρακάμπτοντας εν ψυχρώ συντρόφους του που «παλεύουν» επί χρόνια και σε δύσκολους καιρούς στο χώρο της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης;
-Υποκατέστησε και ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ πλήρως τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ανταμπούφη που ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, έχει μια ουσιώδη και ξεκάθαρη στάση στο δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα του Δήμου Ξάνθης, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ΔΕΥΑΞ για τις....συχνές βλάβες σε συγκεκριμένους μάλιστα δρόμους  της πόλης που ξεκίνησαν ωστόσο από το ....2012!
Με Πρόεδρο της εταιρείας μάλιστα τον γνωστό...Τσέπελη! Μάλιστα μεταξύ των δρόμων αυτών, οι δύο είναι της Χρύσας!!!
-Αλείφοντας ωστόσο ουσία -με την ασχετοσύνη του- βούτυρο στο ψωμί του  νυν Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανο που σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, όχι μόνο λύνει τα προβλήματα που «κληρονόμησε» επιβλέποντας πολλές φορές τα συνεργεία μέχρι αργά τα μεσάνυχτα!!!
-Αλλά κι είναι αυτός που δεν τα «έκρυψε» στο ΣΚΟΤΑΔΙ όπως ο προκάτοχός του, αλλά τα δημοσιοποίησε πρώτος για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών!!!!!
Την ερώτηση μάλιστα συνυπογράφουν και οι δύο έτεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης κατά τα γνωστά κομματικά πλαίσια και ιδού αναλυτικότερα τι επακριβώς ακριβώς αναφέρει: 
Θέμα: Έργα υποδομής και ανεπάρκειες δικτύου ύδρευσης στην Ξάνθη
Οι πολίτες της Ξάνθης γίνονται καθημερινά μάρτυρες συνεχόμενων και διαρκών βλαβών του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου. Από το κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα από στις οδούς Αγ. Ελευθερίου, Δράμας , Κανάρη, Χατζησταύρου, Κλεμανσώ έως την περιοχή της Χρύσας και τον οικισμό των Κιμμερίων, τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης καλούνται σε 3 βάρδιες να επισκευάσουν διαρκώς βλάβες, πράγμα το οποίο συνεπάγεται τη δαπάνη πολύτιμων πόρων του δήμου άλλα και τη διατάραξη της εύρυθμης ζωής των πολιτών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, στις 17 Νοεμβρίου του 2015, η εταιρεία απεφάνθη, ότι το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και χρήζει αντικατάστασης σε πολλές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ανακοίνωσε πως οι βλάβες είναι καθημερινό φαινόμενο και ότι το δίκτυο, ακόμα και στο κέντρο της Ξάνθης, είναι σχεδόν κατεστραμμένο από την φθορά του χρόνου.
Για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος έχει εκπονηθεί μελέτη, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου Ευρώ, από τη δημοτική επιχείρηση, με στόχο την μερική αντικατάσταση του δικτύου διανομής στα σημεία όπου παρουσιάζεται συχνότερη εμφάνιση βλαβών.
Σημειώνεται δε πως απαντώντας (Α.Π. 20168/11-04-2014) σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΥΑΞ ανέφερε πως, αρχής γενομένης από το 1990, είχε υπάρξει αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου του δικτύου της πόλης (σε ποσοστό 95%) από σωληνώσεις PVC και πολυαιθυλενίου και πως το εναπομείναν τμήμα – το οποίο δεν έχει αντικατασταθεί ως σήμερα – αποτελείται από σιδηροσωλήνες, χωρίς να ενέχει κινδύνους για την δημοσία υγειά. Αναφορικά δε με το ζήτημα των βλαβών, το ίδιο έγγραφο διαβεβαίωνε ότι οι όποιες βλάβες και διακοπές ήταν μεμονωμένες και οφείλονταν σε αστοχίες υλικού.
Επειδή η επάρκεια και η καλή ποιότητα του νερού πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα όλων των φορέων που ασχολούνται με την διαχείριση του νερού.
Επειδή οι δημότες τις Ξάνθης, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε σχέση με του γειτονικούς Δήμους στις πάγιες χρεώσεις της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης
Επειδή οι καθημερινές βλάβες σε ένα δίκτυο, το οποίο σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απάντηση της ΔΕΥΑΞ έχει αντικατασταθεί σχεδόν στο σύνολο του τα τελευταία χρόνια, αποτελούν φαινόμενο παράδοξο, που καθιστά επισφαλή την υδροδότηση των πολιτών.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί                       
1) Σε ποιους παράγοντες οφείλονται οι κοστοβόρες, συνεχόμενες βλάβες του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Ξάνθης;
2) Σε τι ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και η αρμόδιες αρχές για την αντικατάσταση του και τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιαννακίδης Στάθης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Στογιαννίδης Γρηγόρης

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Για την παραπάνω λοιπόν ερώτηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος από τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο και ιδού η απάντησή του:
-ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: Κύριε Πρόεδρε, πριν καταθέσει ο κύριος Γιαννακίδης την ερώτησή του, επικοινώνησε μαζί σας να ενημερωθεί για τις βλάβες που αναφέρει; Να θέσει δηλαδή υπόψη σας τα υπάρχοντα προβλήματα της ΔΕΥΑΞ με τις συχνές βλάβες που αντιμετωπίζει το δίκτυο έντονα την τελευταία 5ετία;
-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΞ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ: Από την πρώτη στιγμή είπα ότι είμαι στη διάθεση του καθενός, είτε είναι θεσμικός παράγοντας είτε είναι αιρετός είτε είναι απλός πολίτης-δημότης είμαι λοιπόν στην διάθεσή του να απαντώ σε ότι ερωτήματα μου θέτουν. Εφόσον μπορώ να δώσω λύση θα δώσω.
Διάβασα την ερώτηση των κυρίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης.
Καταρχήν θα μου επιτρέψετε να μην δώσω λεπτομέρειες πολλές, διότι θα δοθούν εγγράφως στη Βουλή οπότε… έχω δώσει εντολή να μου δώσουν τεκμηριωμένα στοιχεία για τα 4 τελευταία χρόνια, των αριθμό των βλαβών που υπήρχαν, δηλαδή δεν είναι οι βλάβες μόνο το 2015. Από το 2012 σε συγκεκριμένους δρόμους που αναφέρει η ερώτηση! Άλλωστε εγώ το δημοσιοποίησα σε ποιους δρόμους έχουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα Αγίου Ελευθερίου, Κλεμανσό, Δράμας  σε κάποιο κομμάτι του οικισμού της Χρύσας παρουσιάζονται κάποιες βλάβες. Όμως αυτές όλες οι βλάβες δεν είναι τωρινές. Από το 2012 το ξανά λέω έχω δώσει εντολή να μου δώσουν τεκμηριωμένα στοιχεία από πότε άρχισαν  οι βλάβες στους συγκεκριμένους δρόμους. Σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά σε αυτούς τους συγκεκριμένους δρόμους. Αυτό δεν είναι γεγονός που εμφανίστηκε ξαφνικά, και ξαφνικά να έγινε μέσα στο 2015 δεν σημαίνει ότι φταίει η τωρινή διοίκηση για τις βλάβες που βγαίνουν. Εμείς δώσαμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του δημότη και γι αυτό βγαίνουν στη δημοσιότητα οι βλάβες. Θα μπορούσαμε να τα αποκρύψουμε από όλους,  αυτά αλλά δεν το κάναμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »